Top berării din București unde te poți răcori cu o bere reece și bună

27 iunie 2021 | Locuri cool

Dacă sunt aproape 40 de grade afară, atunci e momentul perfect să-ți suni prietenii și să-i inviți în oraș la una dintre cele mai bune berării din București. Fiindcă nu există remediu mai potrivit pentru toropeala adusă de caniculă decât o bere rece!

halbe de bere blonda si rosie, asezate pe suporturi, la top berării București

Update 2021

Când nu mai poți de cald și simți că hainele se lipesc de tine, nu visezi decât la o terasă umbrită și răcoroasă și un pahar de băutură rece care să-ți domolească setea! În cazul iubitorilor de bere, la o halbă aburită, plină ochi de o bere bună de tot!

Noi, românii, suntem mari amatori de bere. Dovadă că în 2019 eram pe locul 7 în UE ca volum al pieței și pe locul 8 în topul producătorilor. Conform Asociației Berarii României, se consumă 86 de litri pe an / per capita, iar 97% din berea consumată provine din producția locală. Și sunt o mulțime de terase și berării în București la care poți ieși să te bucuri de o bere bune, multe din ele oferindu-ți chiar bere artizanală.

Top berării din București la care să ieși cu prietenii

Nu știm exact câte berării sunt în București, dar le știm pe cele mai bune dintre ele. Majoritatea se află în Centru Vechi, însă asta nu e o regulă. Fie că vorbim de bere proprie sau de import, la halbă sau la metru, bucureștenii iubesc ideea de a consuma bere în oraș.

Dacă ți s-a făcut deja poftă, uite cele mai tari berării din București.

Caru’ cu bere

bere la halbă de la Caru' cu bere, una din top berării din București
Clădirea care găzduiește restaurantul este declarată Monument de Istorie și Arhitectură, nu degeaba fiind considersată o emblemă a orașului București.

Cea mai interesantă parte la Caru’ cu bere este diversitatea oamenilor. De la turiști curioși și dornici să cunoască Bucureștiul, la studenți în pauza de masă, toți merg să bea o bere în frumoasa clădire din Centrul Vechi.  Locul din strada Stavropoleos 5 aduce în prezent farmecul orașului din secolul nouăsprezece, dar păstrează și rețeta unică, originală din 1879, așa cum a fost adusă din Germania de către fondatorul berăriei, Nicolae Mircea. Orice vizită se transformă ușor într-o lecție de istorie.

Pe lângă berea fabricată după o rețetă originală secretă, Caru’ cu Bere este faimos și pentru cele mai gustoase specialitați culinare. Specialitatea casei au reprezentat-o mult timp crenvurștii cu hrean, din care se consumau zilnic tone întregi și pentru al caror hrean, trecut prin razătoare,au lăcrimat multe generații de ospătari.

Rezervă o masă la Caru’ cu bere

Fabrica de Bere Bună

diverse sortimente de bere lin pahare mai mici sau mai inalte, de la Fabrica de Bere Buna Zăganu, una din top berării București
Fabrica de Bere Bună se numără printre pionierii berii artizanale din România.

Localul din Calea Victorie 91-93 este unul dintre primele baruri din București dedicate berii artizanale. Adică orice bere vândută la Fabrica de Bere Bună este 100% artizanală și fabricată în România, produsă în micro-berării independente. Berea lor se numește Zăganu, după numele vârfului muntos Zăganu, la poalele căruia se află fabrica, iar în meniu vei găsi bere nepasteurizată, nefiltrată, blondă, brună sau roșcată, Pilsner sau Ale, draught sau la sticlă… de toate, ce să mai!

Chiar dacă nu este uriaș, tavanul înalt și designul minimalist te fac să te simți într-o berărie din Berlin sau din Copenhaga. Iar terasa urbană, amenajată chiar pe trotuar, e perfectă pentru a lua pulsul orașului. În plus, au și un meniu scurt care se potrivește la fix cu selecția de beri!

Rezervă o masă la Fabrica de Bere Bună

Curtea Berarilor

halbe de bere la metru de la Curtea Berarilor, una din top berării din București
Principiile Curții sunt clare și sănătoase: Poftă de viață se ține cu bere la halbă și bucate alese.

La fix 5 minute de mers pe jos de Caru’ cu bere, pe strada Șelari 9-11, se află Curtea Berarilor, un loc puțin retras de agitația străzilor din Centrul Vechi. Restaurantul este împărțit în mai multe camere tematice: hol, sticlărie, salon, sala mare și sala mică. Pe lângă elementele care te fac să te simți într-o berărie autentică, o super atracție este terasa unde poți savura în timpul verii bere rece, la halbă sau la metru. Motiv pentru care este preferata multora atunci când vine vorba de top berării din București.

Rezervă o masă la Curtea Berarilor

Berăria Nenea Iancu 

Halba de bere pe care este inscriptionat logoul de la Beăria Nenea iancu din București
Reţeta berii Nenea Iancu este unică şi este realizată de producătorul german exclusiv pentru marca de bere românească.

Berăria Nenea Iancu s-a deschis în 2013 pe strada Covaci din Centrul Vechi, ca un restaurant cu specific românesc, dar și ca berărie cu o ofertă destul de bogată de beri naționale și internaționale. Ba chiar au și un sortiment propriu. Berea Nenea Iancu este servită aici la sticlă sau la halbă (draught), bere blondă specială sau nefiltrată, și este o bere produsă în Germania, din patru ingrediente de bază: apă, hamei, malţ din grâu şi malţ din orz, după un procedeu natural de fermentaţie ce durează 45 de zile.
Berea Nenea Iancu se comercializeaza în două sortimente: bere blondă de tip “Munchener Lager” cu o concentraţie de alcool de 4.9 grade şi bere nefiltrată de tip “Weiss” cu o concentraţie de alcool de 5.1 grade. 

Localul în sine are o notă interbelică distinctă, unică și originală, și e o plăcere să-ți pierzi timpul pe terasa lor!

Rezervă o masă la Berăria Nenea Iancu

Berestroika Beer Revolution

trei halbe de bere, blonda, bruna si roscata, in fata unor dozatoare, cu un tanc d ebere in spate la Berestroika Beer Revolution din București
La Berestroika vei savura o bere nefiltrată naturală, obținută doar din apă, malț, hamei și drojdie.

Berestroika este o micro-berarie-restaurant din zona Unirii (pe Aleea Căuzaşi nr.57), lansată ca o revoltă împotriva berii obişnuite, după cum spun chiar ei. Localul îmbie prin berea bună, naturală, fabricată în locaţie proprie cu echipamente produse de Brauhaus după reţete originale şi prin mâncărurile gustoase, preparate tradiţionale (cârnaţi de Pleşcoi serviţi cu muştar, ciolan de porc afumat cu fasole albă, varză călită, rasol de vită cu legume, supe variate – precum cea de peste, Gulaş).

Au patru sortimente de bere pe care chiar merită să le descoperi: Berestroika White provine din zona Bavariei; Berestroika Blondie este o veritabilă Pils, caracterizată prin aroma sa de hamei, un gust amar natural pronunțat și un ușor gust dulceag; Berestroika Roșie se identifică ușor datorită culorii sale roșcate și are un puternic gust de malț, precum și un ușor gust de hamei; iar Berestroika Blackie are un gust puternic de malt și culoarea închisă, aproape opacă.

Rezervă o masă la Berestroika Beer Revolution

Bierhaus 67

o halba de bere plina, asezata pe bar, langa o farfurie cu burger si cartofi prajiti la Bierhaus 67 din București
Bierhaus 67 este o berărie germană cu terasă, unde poți servi nu numai o bere bună, dar și o mâncare foarte gustoasă!

Un alt loc care merită amintit în clasamentul de top berării din București, este și Bierhaus 67. De ce? Pentru că prețurile sunt accesibile, ambianța este autentic bavareză și pentru că au bere germană pentru toate gusturile. În al doilea rând, mâncarea este foarte bună. Și la un metru de bere și o masă bună, toată lumea se adună! În plus, în caz că ai copii și nu îi poți lăsa singuri, au un loc de joacă special amenajat pentru cei mici, unde cineva îi va supraveghea în timp ce tu te vei distra. Îi găsești aproape de Băneasa Shopping City, pe str. Iancu Nicolae nr.67, Hotel Tecadra.

Rezervă o masă la Bierhaus 67

Draft Pub Tankeria Ursus

Draft Pub este VECINUL tau!:) Locul unde te poti bucura de o halba rece la draft.

Draft Pub Tankeria Ursus a fost lansat în 2019, în parteneriat cu Ursus Breweries, și s-a bazat pe conceptul de bere la tank. La ei găsești o bere proaspătă nepasteurizată care este livrată în 24 de ore din fabrică direct în tancurile de bere. Așa se face că berea are un gust proaspăt, de parcă ar fi gustată direct din fabrică.

Localul este amplasat în zona de nord a Bucureștiului, în Băneasa, într-o locație care a fost inițial sală de nunți. Spațiul a fost complet reamenajat, iar acum arată foarte, foarte bine și are și o terasă la care e o plăcere să stai vara. Pe lângă bere, au și un meniu bazat pe bucătăria texană, cu burgeri, aripioare și coaste, dar și cu „PitiMici”, așa cum i-au denumit ei, care merg de minune cu berea.

Rezervă o masă la Draft Pub Tankeria Ursus

Recomandări 2019

Berăria H

terasa foarte mare, plina cu oameni asezati la mese, cu umbrele stranse, la Berăria H din București
Berăria H sau Orașul cu Chef de Viață este locul în care vii să asculți muzică de calitate, să vezi artiști îndrăgiți, să mănânci bucate delicioase și să bei diferite tipuri de bere și alcool.

În fostul Pavilion H, din parcul Herăstrău, a apărut acum câțiva ani Berăria H. E un loc uriaș, unde au loc concerte diverse. Pe lângă faptul că e cea mai mare berărie-restaurant din sud-estul Europei, localul are și o terasă imensă, chiar pe malul lacului. E genul de loc în care să mergi cu prietenii, atunci când vrei să te bucuri de multă bere și de muzică live.

Invită localul în Restograf

Becker Brau

privire de ansamblu din berăria Becker Brau, pe doua nivele, cu mese insirate si tancuri de bere la vedere
Una din cele mai cunoscute berării din București, Becker Brau surprinde mereu prin varietatea gastronomică oferită dar și prin diferitele soiuri bine cunoscute de bere. Sfatul nostru: încercați berea casei!

Becker Brau se află în locul unde până în 2018 a existat Berăria Germană București. Restaurantul de pe Calea Rahovei 157 face parte din locațiile care aparțin celor de la Hanu’ Berarilor, alături de Casa Oprea Soare și Casa Elena Lupescu. Se află în subsolul fostei fabrici de bere Bragadiru și este locul perfect unde să încerci cârnați germani și alte tipuri de mâncăruri care merg perfect cu berea rece și distracția.

Invită localul în Restograf

La Belle Epoque

restaurantul la Belle Epoque, cu mese patrate din lemn si canapele rosii, cu multe fotografii pe pereti
Ca orice pub de top, La Belle Epoque are atracțiile sale, creând o atmosferă de căldură și relaxare unde oamenii pot să socializeze într-un mediu confortabil.

Dintr-un restaurant cu specific belgian nu puteau lipsi berile dulci și tari aduse din țara cu cele mai aromate tipuri de bere. E mereu lume la restaurantul de pe Beller 6, care are un interior realizat în mare parte din lemn. Dacă nu ai mai fost de ceva vreme în zona Dorobanților, dă o fugă la Belle Epoque și încearcă una dintre specialitățile în materie de bere din Belgia.

Invită localul în Restograf

St. Patrick Irish Pub

Ne întoarcem în Centrul Istoric, de data asta pentru o atmosferă tipic irlandeză. Se dau ingredientele: cottage pie, Irish nachos și bere Guinness sau Kilkenny. Se adaugă un eveniment sportiv sau o seară de weekend și gata… ai exact imaginea localului din strada Smârdan 23-25. Dacă ar trebui să alegi o singură zi din an când se mergi la St. Patrick Irish Pubatunci trebuie să vii pe 17 Martie, de St Patrick’s Day. O să înțelegi atunci de ce 😉.

Invită localul în Restograf

Beer o`Clock

Beer o`Clock se numără printre pionierii berii craft în București, adevărați „veterani” în peisajul localurilor din Capitală. S-au deschis în 2010 și au una dintre cele mai variate game de bere craft pe care o vei găsi într-un bar din România (peste 250 de etichete). Meniul include un set generos de beri pe care le vei găsi constant în bar, precum și o listă săptămânală de beri la draft.

Invită localul în Restograf