Top berarii din Bucuresti unde te poti racori cu o bere rece

18 iunie 2019 | Locuri cool

Daca sunt peste 30 de grade afara, atunci e momentul perfect sa citesti acest articol, iar apoi sa iti suni prietenii si sa-i inviti “la o bere”.
Nu stim exact cate berarii sunt in Bucuresti, dar le stim pe cele mai bune dintre ele. Majoritatea se afla in Centru Vechi, insa asta nu e o regula. Fie ca vorbim de bere proprie sau de import, la halba sau la metru, bucurestenii iubesc ideea de a consuma bere in oras.

Daca ti s-a facut deja pofta, uite cele mai tari berarii din Bucuresti:

Berăria H

În fostul Pavilion H, din parcul Herăstrău, a apărut acum câțiva ani Berăria H. E un loc uriaș, unde au loc concerte diverse. Pe lângă faptul că e cea mai mare berărie-restaurant din sud-estul Europei, localul are și o terasă imensă, chiar pe malul lacului. E genul de loc în care să mergi cu prietenii, atunci când vrei să te bucuri de multă bere și de muzică live.
Rezervă o masă la Berăria H

Caru’ cu bere

Cea mai interesanta parte la Caru’ cu bere este diversitatea oamenilor. De la turisti curiosi si dornici sa cunoasca Bucurestiul, la studenti in pauza de masa, toti merg sa bea o bere in frumoasa cladire din Centrul Vechi.  Locul din strada Stavropoleos 5 aduce in prezent farmecul orasului din secolul nouasprezece, dar pastreaza si reteta unica, originala din 1879, asa cum a fost adusa din Germania de catre fondatorul berariei, Nicolae Mircea. Orice vizita se transforma usor intr-o lectie de istorie.
Rezerva o masa la Caru’ cu bere

Romanian Craft Beer Bar

Localul din Calea Victorie 91-93 este unul dintre primele baruri din Bucuresti dedicate berii artizanale. Adica orice bere vanduta in localul de pe Victoriei este 100% artizanala si fabricata in Romania. Chiar daca nu este urias, tavanul inalt si designul minimalist te fac sa te simti intr-o berarie din Berlin sau din Copenhaga. Si un pont ar fi sa incerci carnaciorii de bere. Sunt ge-ni-ali!
Rezerva o masa la Romanian Craft Beer Bar

Becker Brau

Becker Brau se afla in locul unde pana in 2018 a existat Beraria Germana Bucuresti. Restaurantul de pe Calea Rahovei 157 este cea mai noua locatie a celor de la Hanu’ Berarilor, dupa Casa Oprea Soare si Casa Elena Lupescu. El se afla in subsolul fostei fabrici de bere Bragadiru si este locul perfect unde sa incerci carnati germani si alte tipuri mancaruri care merg perfect cu berea rece si distractia.

Rezerva o masa la Becker Brau

La Belle Epoque

Dintr-un restaurant cu specific belgian nu puteau lipsi berile dulci si tari aduse din tara cu cele mai aromate tipuri de bere. E mereu lume la restaurantul de pe Beller 6, care are un interior realizat in mare parte din lemn. Daca nu ai mai fost de ceva vreme in zona Dorobantilor, da o fuga si incearca una dintre specialitatile in materie de bere din Belgia.

Rezerva o masa la La Belle Epoque

Curtea Berarilor

La fix 5 minute de mers pe jos de Caru’ cu bere, pe strada Selari 9-11, se afla Curtea Berarilor, un loc putin retras de agitatia strazilor din Centrul Vechi. Restaurantul este impartit in mai multe camera tematice: hol, sticlarie, salon, sala mare si sala mica. Pe langa elementele care te fac sa te simti intr-o berarie autentica, o super atractie este terasa unde poti savura in timpul verii bere rece, la halba sau la metru.

Rezerva o masa la Curtea Berarilor

St. Patrick Irish Pub

Ne intoarcem in centrul istoric, de data asta pentru o atmosfera tipic irlandeza. Se dau ingredientele: cottage pie, Irish nachos si bere Guinness sau Kilkenny. Se adauga un eveniment sportiv sau o seara de weekend, si gata, ai exact imaginea localului din strada Smardan 23-25. Daca ar trebui sa alegi o singura zi din an cand se mergi aici, atunci trebuie sa vii pe 17 Martie, de St Patrick’s Day. O sa intelegi atunci de ce 😉.

Rezerva o masa la St Patrick Irish Pub