Ultima tigara in Pizza Dominium de la Obor

12 decembrie 2014 | Noutati

Pizza Dominium isi indreapta atentia catre nefumatori!

Pizza Dominium de la Bucur Obor - restaurant pentru nefumatori Pe 11 decembrie 2014, clientii Pizza Dominium au putut aprinde o ultima tigara in interiorul restaurantului Dominium Obor din Calea Mosilor. Pizza Dominium s-a alaturat listei concentrate, dar valoroase a localurilor pentru nefumatori.

In urma cu o luna, reprezentantii companiei au realizat un sondaj de opinie printre clienti, cu privire la transformarea unuia dintre punctele de lucru in locatie pentru nefumatori. Trei sferturi dintre clienti au validat propunerea de a redescoperi savoarea originala a mancarurilor si a bauturilor, fara gust sau miros de tutun, la Dominium Obor.

#obornefumator este campania de comunicare a repozitionarii Dominium Obor, in care vectorul de imagine, Petru Buiuca, primul Masterchef al Romaniei, recomanda gustul autentic si curat al preparatelor: „Mancarea este mai gustoasa si atmosfera mai sanatoasa intr-un restaurant de nefumatori. Cei mai buni sauciers ai lumii sunt nefumatori, iar fumul de tigara si mancarea nu isi fac drum niciodata la masa lor. Aerul incarcat altereaza experienta culinara. Fiecare decizie culinara pe care o facem nu este numai pentru noi, dar si pentru cei dragi noua. Asa cum oferim flori proaspete mamelor noastre, un loc de joaca sigur celor mici, tot astfel dorim sa oferim o experienta culinara curata.”

Petru Buiuca„Fumatorii nu au de ce sa se simta discriminati”, spun reprezentantii companiei. „Decizia noastra vine din respectul fata de sanatatea nefumatorilor, dar si din dorinta de a nu dezamagi un public din ce in ce mai numeros al restaurantelor noastre, cel al tinerelor familii cu copii mici. Dominium Obor va fi mai apreciat de catre publicul matur si ne asteptam la o crestere a ponderii celor care viziteaza restaurantul in familie, alaturi de copii sau in familie extinsa.”

Aceasta schimbare se va produce doar in restaurantul din Obor-Calea Mosilor. Celelalte cinci locatii Dominium (patru in Bucuresti si una in Ploiesti), vor opera in continuare pe aceleasi coordonate, pana la noi directive legislative sau pana la noi sugestii din partea clientilor.

Desi fumatorii reprezinta 25% din totalul populatiei Romaniei, majoritatea restaurantelor din tara sunt dedicate fumatorilor. Interzis in spatiile publice mai mari de 100 de metri patrati inca din anul 2011, fumatul este inca permis in baruri, cluburi, discoteci, restaurante şi alte locuri cu destinaţie similara, cu o suprafata mai mica de 100 metri patraţi şi care sunt organizate exclusiv pentru fumatori.

In acest peisaj, se contureaza din ce in ce mai clar o nisa a consumatorilor nefumatori, al caror interes fata de restaurante si ceainarii non-smoking este in continua crestere. Pentru satisfacerea cererii acestor consumatori, au aparut in ultimii ani tot mai multe cafenele si restaurante-boutique care interzic fumatul in incinta.

Despre Pizza Dominium

Lantul de restaurante Pizza Dominium a intrat pe piata din Romania in anul 2007. In prezent, compania detine 5 locatii in Bucuresti si unul in Ploiesti. O noua extindere va avea loc in al doilea trimestru al anului 2015, odata cu inaugurarea Mega Mall Pantelimon.

Dominium Romania este reprezentatul lantului de restaurante polonez Pizza Dominium, care si-a inceput activitatea in Varsovia, in anul 1993. In prezent, Pizza Dominium detine peste 70 de locatii in Polonia. Pizza Dominium este clasat pe locul al treilea in Polonia ca dimensiuni si cifra de afaceri, dupa TelePizza si Pizza Hut. Cifra de afaceri a grupului Pizza Dominium in anul 2013 a fost de 2,2 mil. Euro.

(comunicat de presa)