Un restaurant romanesc la International Green Week la Berlin

15 ianuarie 2016 | Noutati

Un restaurant romanesc, unul care are si ferma proprie unde isi cultiva graul, isi face carnatii sau de unde isi ia lapte direct de la sursa, se numara printre participantii targului International Green Week de la Berlin. Restaurantul Cocosu’ Rosu a ajuns cu taraba la Berlin unde-si prezinta produsele la cel mai cu staif eveniment international de acest gen.

cocosu rosu ferma

IGW este una dintre cele mai mari si cele mai importante intalniri pentru reprezentantii din agricultura, horticultura si industria alimentara, un eveniment cu traditie aflat la a 81-a editie. Aici se pun bazele pentru Global Forum for Food and Agriculture (GFFA), aici vin producatori din toata lumea ca sa testeze si sa descopere ce e nou in domeniu, sau tot ei vin sa-si promoveze produsele. An de an, International Green Week e cea mai importanta destinatie pentru toti care sunt preocupati de o mancare mai buna, de un sistem alimentar cinstit si de o dezvoltare a agriculturii locale.

Romania e reprezentata de cateva entitati printre care Ministerul Agriculturii, Asociatia „Produs de Cluj”, deja faimosul Magiun de Topoloveni si alte cateva cooperative si asociatii. Lista completa.

cocosu rosu
sursa foto

Printre expozantii romani de la IGW se numara si restaurantul Cocosu Rosu, un restaurant vechi al Bucurestiului. Localul de familie se ocupa cu hranirea clientilor din 1991, moment in care cei de la Cocosu Rosu au inteles ca e important si ce ingrediente folosesc, nu doar cum gatesc. Astfel au deschis si o ferma in care animalele sa creasca libere sub lumina zilei, in care isi cultiva cerealele, in care pun muraturi in borcane si fac gem, compot si cozonaci.

Mai mult, ca sa se mandreasca si mai mult, cei de la Cocosu Rosu au facut din aceasta ferma un adevarat obiectiv „turistic”, permitand clientilor sa viziteze acest loc, dar si sa faca activitati rurale: plimbare cu caruta la stana, pregatirea painii (pentru copii), mulsul vacilor, tesalatul poneilor (pentru copii). Mai multe despre vizitarea fermei, aici.

 

Un mare bravo pentru Cocosu’ Rosu, speram sa faca impresie la Berlin. Daca aveti drum prin capitala Germaniei, aflati ca expozitia International Green Week e pana pe 24 ianuarie.

Mai multe despre restaurantul Cocosu’ Rosu.