Un restaurant vegan a fost atacat cu carne de un grup de extremisti

31 mai 2016 | Noutati

Pe la inceputul anului, unul dintre cei mai cunoscuti si bogati bucatari din lume scria ca e alergic la vegani. Este vorba de Gordon Ramsay, care probabil ca iubeste prea mult carnea si nu intelege ca, din diverse si nenumarate motive, unii oameni aleg sa nu consume carne / produse animale.

ramsay
sursa foto: Twitter

Pana la urma e vorba de respectarea optiunii personale a unor oameni, care nici macar nu afecteaza in vreun fel pe nimeni si pe care nici nu si-o impun in vreun fel.

Tot o „alergie” la cei care nu mananca carne a facut ca un restaurant vegan din Tibilisi, Georgia, sa fie atacat cu bucati si produse din carne de un grup extremist.

kiwi 3
Kiwi Cafe // sursa foto: Facebook

Duminica seara, 29 iunie, cei de la Kiwi-Cafe se pregateau sa proiecteze un film in limba engleza, cand un grup de neo-nazisti a intrat si a inceput sa arunce peste tot cu bucati de carne, carnati si peste.

Totul s-a transformat intr-o bataie generala, care s-a mutat in strada. Vecinii i-au acuzat tot pe cei de la Kiwi-Cafe, doar pentru ca nici ei nu erau de acord cu profilul vegan al localului.

kiwi cafe
Kiwi Cafe // sursa foto: Facebook

Lucrurile nu s-au oprit aici, echipajul de politie ajuns la fata locului a dat vina tot pe vegani, spunand ca ei sunt cei care i-au provocat pe atacatori prin atitudinea lor.

Intr-adevar, Kiwi-Cafe a atras atentia asupra sa nu doar datorita profilului vegan, dar si pentru alte lucruri „instigatoare”, cum ar fi faptul ca erau prietenosi cu cei din comunitatea LGBT sau cu turistii sau cu oricine, indiferent de etnie, orientare sexuala etc.

kiwi cafe 2
Kiwi Cafe // sursa foto: Facebook

Amnesty International a scris ca in urma incidentului 12 oameni au avut nevoie de ingrijiri medicale, inclusiv un jurnalist si 3 politisti.

In ciuda celor intamplate, Kiwi-Cafe a anuntat ca ramane deschisa.

Asadar inainte de a va declara alergiile fata de oameni care au un stil de viata diferit de al vostru, poate ar trebui sa incercati sa-i intelegeti si sa va dati seama ca aceste „alergii” se pot ajunge sa incurajeze si sa justifice actiunile violente ale unor oameni cu mintea ingusta.

Iata si o lista cu restaurantele vegane din Bucuresti.