Unde mâncăm Vegan în Bucureşti

21 decembrie 2018 | Locuri cool

Cei care adoptă un stil de viaţă sănătos au tot mai multe variante de ieșit în Bucureşti. Sunt locuri cu meniu bogat în produse raw, vegane sau ovo-lacto-vegetariene. Se pune tot mai mult accentul pe nutriţie și alimentație sănătoasă, cu produse servite de specialişti din ingrediente 100% naturale. Dar şi designul şi atmosfera contribuie la farmecul unui local cu specific vegetarian. Aici, natura e celebrată, iar gazdele te fac să te simţi parte dintr-o mare familie.

Rawdia

Rawdia este un restaurant şi magazin vegetarian şi raw-vegan unde găseşti atât preparate şi ingrediente predominant raw-vegane cât şi prieteni care împărtăşesc cu tine aceleaşi convingeri despre un mod de viaţă sănătos şi curat. Sunt multe preparate de hrană vie şi superfoods, specialităţi din pâine dospită cu maia, pâinici raw, gustări, creme, pate-uri, supe, salate, deserturi şi sucuri & smoothies. Dar iubirea e ingredientul principal promovat de Rawdia, pe Puţul lui Zamfir 50.

Barca

Se poate să trăieşti frumos, sănătos fără să depui un efort şi fără, mai ales, sa renunţi la plăcerile culinare. Sunt convingerile celor de la Barca şi încercarea lor de a-i cârmi pe bucureşteni spre un stil de viaţă sănătos cu un meniu raw-vegan divers. Pe Pictor Barbu Iscovescu 19, un design simplu te întâmpină, în contrast cu unul dintre cele mai variate meniuri vegane din oraş.

VegUp

Un concept inedit, pe Calea Floreasca 169. Pe lângă meniul vegan, raw-vegan şi ovo-lacto-vegetarian, aici găseşti şi un specialist în nutriţie pe care îl poţi consulta gratuit. VegUp este dotat cu o linie de autoservire, un butic cu produse naturale şi un mini bar. Atmosferă veselă şi comodă şi evenimente tematice organizate săptămânal.

Rawyal Brunch & Cakes

Un adevărat paradis raw vegan, pe Ardeleni 24. Aici te desfeți cu delicatese calsice, însă fără să simți că faci vreun compromis. Supe, salate, paste și chiar faimosul burger – toate raw! O adevarată experiență rawyală pentru cei mai pretențioși cu alimentația lor. În plus, aici poți comanda torturi și prăjituri, toate fără niciun pic de zahăr.

Arome

Arome e un bisto urban situat în inima Bucureştiului, pe Luigi Cazzavillan 25. Un design viu colorat şi comod te invită ca în sufrageria unui prieten pentru a încerca supa zilei, sandwich-uri sănătoase sau dulciuri făcute în casă. Vara o petreci direct în natură, în grădina Arome plină de plante. Apa aromată e din partea casei, dar poţi opta pentru cafea, ceai sau bauturi răcoritoare din fructe proaspăt stoarse.

J’ai Bistrot

J’ai Bistrot e o casă pe Calea Griviţei cu o terasă mare şi o gradină superbă în spate. Aici se ţin concerte, evenimente, festivaluri şi diverse târguri. Meniul nu e 100% vegetarian, însă accentul este pus pe ingredientele naturale şi sunt destule variante vegane şi lacto vegetariene.