Vitis Metamorfosis au crama lor acum

15 septembrie 2014 | Noutati

Producatorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis a inaugurat oficial prima crama proprie

Crama Viile MetamorfosisVitis Metamorfosis, producator de vinuri premium din regiunea Dealu Mare, a inaugurat oficial prima sa crama – din Vadu Sapat, comuna Ungureni. Investitia in achizitionarea si restaurarea completa a cramei se ridica la 2.85 milioane de euro.

Operatiunile de renovare si retehnologizare a cramei Viile Metamorfosis au presupus investitii de 2.5 milioane de euro, restul de 350.000 de euro reprezentand costurile de achizitie a acesteia. Proiectul a fost finantat atat de catre actionariatul companiei, cat si din fonduri europene.

Crama din Vadu Sapat are o suprafata totala de 13.000 de metri patrati, dintre care 5.000 de metri patrati construiti. Capacitatea de prelucrare a cramei este de 1.000 de tone – aproximativ 1.5 milioane de sticle –, iar capacitatea de depozitare a acesteia se ridica la 11.500 de hectolitri.

,,Anul 2014 a fost pentru noi anul in care ne-am consolidat cel mai mult ca business, iar inaugurarea cramei este dovada cea mai puternica a procesului de dezvoltare pe care l-am inceput anul trecut. Ne dorim sa deschidem crama pentru vizite si degustari, dar si sa introducem mai multe vinuri noi, sa dezvoltam canalele de distributie si activitatile de export”, a declarat Giancorrado Ulrich, presedintele Vitis Metamorfosis.

Cu ocazia inaugurarii cramei, producatorul a anuntat si lansarea unei noi game de vinuri premium, Coltul Pietrei. Acestea provin din recolta anului 2013 si vor fi distribuite exclusiv in HoReCa si in magazinele specializate, incepand cu toamna acestui an.

Compania Vitis Metamorfosis este un proiect al Casei Antinori in Romania, impreuna cu oenologul Fiorenzo Rista. Crama Viile Metamorfosis a fost inaugurata in prezenta unor reprezentanti importanti ai familiei Antinori, producator de vin cu o traditie de 600 de ani si unul dintre cei mai importanti jucatori din industria italiana si mondiala de vinuri. Printre reprezentantii prezenti la evenimentul de inaugurare s-au numarat Albiera Antinori, Vicepresedintele companiei Marchesi Antinori, si Renzo Cotarella, oenolog si Administratorul Marchesi Antinori.

Recent, compania Vitis Metamorfosis a trecut printr-un proces de rebranding. Incepand cu acest an, vinurile producatorului sunt promovate sub umbrela Viile Metamorfosis.

Despre Vitis Metamorfosis

Vitis Metamorfosis reprezinta imbinarea a 26 generatii de traditie in lumea vinului ale familiei Antinori  cu talentul enologului Fiorenzo Rista. Compania a fost infiintata in 2008 s are o suprafata de 100 de hectare de teren in zona Dealu Mare. Primul vin produs de Vitis Metamorfosis, Cantvs Primvs Cabernet Sauvignon, a fost lansat pe piata in 2009. In prezent, compania are un portofoliu de 11 vinuri premium: Cantvs, produsul etalon al cramei, si gamele Viile Metamorfosis s Fluturi.

(comunicat de presa)