Cand vrei sa incepi ziua cu un mic dejun frantuzesc

23 martie 2014 | Noutati

Mic dejun frantuzesc la Rue du Pain in Piata FloreascaRue du Pain – Boulangerie Artisanale este o brutarie tipic frantuzeasca care include si un mic bistrou. Amenajarea este facuta cu grija pentru detaliu si in acord cu specificul restaurantului. Mobilierul tipic de bistrou, corpurile de iluminat, raftul cu reviste chiar si in limba franceza, muzica, pana si vesela Emile Henry ofera o experienta autentica. Doar atitudinea nu e frantuzeasca. Imi place nota personala pe care au dat-o locului prin afisarea pe usa de la intrare a fotografiilor membrilor echipei Rue du Pain, doar stim cat de important e azi sa ai spirit.

Cred ca cel mai placut moment la Rue du Pain este duminica dimineata. Dimineata la ora 8 adica, atunci cand inca te mai poti bucura de liniste. Dupa ora 10, localul devine foarte aglomerat si cu greu mai poti sa auzi chiar si propriile ganduri.

Tabla pe care este scris meniul zilnic anunta pentru pranz un confit de rata cu cartofi frantuzesti si salata pe care le puteti vedea in fotografie. Mancarea e prezentata placut, chiar daca nu curata nimeni marginea farfuriei inainte sa o trimita la masa. E mai important ca servirea sa fie prompta si sa nu asteptati prea mult, mai ales la orele pranzului cand este foarte aglomerat. Revenind la rata, desi un pic uscata, a fost buna si placut acompaniata de cartofii dauphinoise.

Desertul insa este mereu foarte bun. Tarta cu pere are gust si de pere si de migdale si de blat atat cat trebuie sa aiba din fiecare. Si eclerul cu vanilie a fost bun, doar ca mie personal imi placea mai mult crema de altadata, in care uneori se simtea o aroma vaga de porumb. Inca se mai vad cateva seminte din pastaie, dar crema are mai mult textura de budinca.

Dupa cum spuneam, meniul este stabilit zilnic si consta intr-o supa si un fel principal. In plus, exista un meniu fix compus din salate, tartine, sandviciuri, quiche-uri, cateva feluri de oua si deserturi din care puteti alege. Mancarea este buna, serviciul de obicei rapid si intotdeauna amabil. Spatiul este adresat exclusiv nefumatorilor, ceea ce il face foarte atractiv pentru familiile cu copii.

Asadar, fie ca aveti chef de un rasfat intr-o marti dimineata sau de o cina usoara, Rue du Pain este o alegere potrivita. De mentionat ar fi si faptul ca Rue du Pain detine calitatea de Furnizor oficial al Casei Regale a Romaniei din 27 octombrie 2011 pentru produsele de patiserie.