CCIpR a premiat cele mai bune restaurante italiene din Bucuresti

15 aprilie 2013 | Noutati

Camera de Comert Italiana pentru Romania a premiat cele mai bune restaurante italiene din Bucuresti cu ocazia evenimentului  “Made in Italy”, ce a avut loc joi, 11 aprilie 2013 la sala Le Diplomate a Athenee Palace Hilton.

Serata a reprezentat o ocazie pentru celebrarea excelentelor italiene in sectoarele culinar, moda si bijuterii.

Produsele italiene de calitate a fost protagonistele evenimentului pe durata caruia s-au desfasurat prezentarea de moda cu bijuterii Cellini si lenjerie La Perla si premierea “Ospitalità Italiana”, certificare care se acorda restaurantelor italiene in strainatate care se disting prin sustinerea si promovarea valorilor adevaratei ospitalitati si bucatarii italiene in lume.

Noile restaurante care au primit certificarea  “Ospitalità Italiana” au fost Roberto’s, NonnaMia, Cucina, Malvasia, Gallo Nero (din Calea Dorobanti).

Restaurantele Unico Vero, Osteria Gioia, Cantina Verde, Da Giulio, Monna Lisa, Modigliani, Caffé Città, Il Giardino Segreto au primit prelungirea certificarii pentru editia 2012.

E.S. Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei la Bucuresti si Guglielmo Frinzi, Presedintele CCIpR, au premiat restaurantele prezente cu atestatul oficial.

Proiectul “Ospitalità Italiana – Ristoranti Italiani nel mondo” a fost creat cu scopul de a proteja adevaratele produse italiene in strainatate premiind restaurantele italiene, considerate “ambasadori ai gustului” si avand o misiune foarte importanta: promovarea culturii italiene prin bucataria si retele prezente in meniu, prin amabilitatea personalului si prin calitatea produselor preparate.

Camera de Comert Italiana pentru Romania se implica in promovarea si in protejarea adevaratelor produse italiene in strainatate. “Camera noastra este extrem de sensibila la tematicile privind protejarea si valorificarea produselor Made in Italy. Consideram ca aceste evenimente de network reprezinta un vehicul de informare eficace, dar si un moment de intalnire si interactiune intre comunitatea italiana si alte comunitati de afaceri din Romania, a afirmat Secretarul General al CCIpR, Adrian Dimache.

Ospitalità Italiana” este un proiect realizat cu sprijinul Fondului Uniunii Camerelor de Comert din Italia.

(Comunicat de presa – Departamentul de Comunicare al Camerei de Comert Italiene pentru Romania)

*