Cele mai frumoase 10 localuri din Bucuresti unde sa bei un pahar de vin bun

20 septembrie 2016 | Locuri cool

Vremea s-a racit si e timpul sa incepem sa ne luam la revedere de la terase si sa cautam localuri cu interioare confortabile si frumoase. De asemenea, e si momentul in care halba rece de bere se inlocuieste cu un pahar de vin rosu bun, la temperatura camerei.

Asadar, ca sa nu va lasam de izbeliste in misiunea de a gasi un loc frumos in care sa va bucurati de un vin bun, v-am facut o lista cu 10 localuri unde va puteti bucura si de licoarea bahica de calitate, dar si de o atmosfera placuta.

1. Alouette

allouete2
Sursa foto: Facebook

Braseria mediteraneana din zona Unirii are vinuri bune in meniu, dar si feluri de mancare inspirate din bucatariile consacrate ale Italiei, Frantei si Greciei, care merg de minune alaturi de un pahar de vin. De asemenea, localul este amenajat cu simplitate si rafinament.

2. Marvin Wineshop

marvin
Sursa foto: Facebook

Marvin este un loc in care orice iubitor al vinului se va simti coplesit, dar si acasa. Aici, poti descoperi secretele vinului, dar si oameni cu care sa porti discutii interminabile despre vin. In acelasi timp, locul ofera si o atmosfera intima, pentru cuplurile mai romantice.

3. Corks Cozy Bar

corks
Sursa foto: Facebook

Asa cum spune si numele, aici veti descoperii multe dopuri de pluta, dovada cantitatilor mari de vin care se consuma aici, dar si o atmosfera „cozy”.

4. L’Atelier

latelier
Sursa foto: Facebook

Samuel le Torriellec, noul jurat MasterChef, este cel care se ocupa de bucataria de aici, una bogata si captivanta. Cu un meniu haut de gamme, L’Atelier invita la fine dining intr-o intimitate plina de savoare. Bineinteles, vinurile fine, de calitate, nu pot lipsi din meniu. Insa, asteptati-va la preturi pe masura.

5. Tasting Room by Ethic Wine

tasting
Sursa foto: Facebook

Descrierea spune totul: „Locul unde bucataria fusion, slow cooking, ingredientele de calitate, naturale, locale, sezoniere se intalnesc cu cele peste 800 de etichete de la Ethic Wine.” Ei bine, aici aveti de unde alege un pahar de vin diferit de fiecare data. Pentru preturi, intrati aici.

6. Shift

shift
Sursa foto: LAMA Architecture

Ceva mai boem si mai romantic, Shift-ul are si el destul de multe vinuri bune in meniu. O zi ploioasa, un pahar de vin in fata si persoana iubita alaturi, la caldura – ce poate fi mai placut?

7. 1000 de Chipuri

1000
Sursa foto: Facebook

La 1000 de Chipuri va asteapta branzeturi alese si alte delicatese ce merg de minune cu diversitatea mare de vinuri de aici, totul intr-o atmosfera relaxata.

8. Abel’s Wine Bar

abel
Sursa foto: Facebook

Abel’s Wine Bar e un mic local cu vinuri in Centrul Vechi. Aici au loc si evenimente speciale, de la wine tasting la seri de pictura insotite, desigur, de un pahar de vin. Abel’s promite ca incearca sa ofere clientilor sai vinurile cu adevarat deosebite, nu neaparat pe cele scumpe. Asadar, merita din plin sa treceti si acest loc pe lista, atunci cand vi se face pofta de un pahar de vin bun.

9.  Joseph by Joseph Hadad

joseph
Sursa foto: Facebook

Aflat in inima Bucurestiului, intr-o casa cu istorie si dichis, redecorata intr-un stil modern, restaurantul Joseph este dedicat gurmanzilor, cu un meniu gandit integral si pregatit minutios de chef Joseph Hadad. Pentru a completa totul asa cum trebuie, aveti si de unde alege si vinuri atent selectate. Din nou, este un restaurant pentru buzunarele mai generoase.

10. Voila 

voila
Sursa foto: Facebook

E frumos tare la Voila, mai ales toamna. Este un loc foarte placut si boem, in care nostalgia capata un gust dulce, iar vinul merge de minune cu mirosul proaspat de ploaie ce intra pe ferestrele larg deschise, dar si cu bunatatile pregatite de chef Radu Dumitrescu.