Cele mai verzi 10 terase și gradini de vară din București

26 iunie 2019 | Locuri cool

Pentru noi, o terasă ideală e acel loc plin de vegetație, răcoros, unde te simți rupt de aglomeratia și haosul din Bucuresti. Sau locul unde nu mai trebuie să stai furișat lângă instalația de aer condiționat.

Pentru că în București sunt multe astfel de locuri, ți-am pregătit o listă cu cele mai tari grădini, dar și terase pentru această vară toridă:

Funky Lounge Herăstrău

Dacă iubești vara, mâncarea gourmet, muzică faină și distracția, atunci oprește-te pe terasa din Herăstrău. Locul este recunoscut pentru petrecerile din fiecare sâmbătă, care încep de la ora 17:00, dar și pentru apusurile superbe.

Rezervă o masă la Funky Lounge Herăstrău

Moon Brasserie

Moon Brasserie este unul dintre locurile relativ noi de pe malul Dâmboviței, chiar în apropiere de intersecția de la Unirii. Locul arată foarte bine și chiar dacă ești atât de aproape de inima orașului, te simți cumva desprins de agitație. Modul în care e amplasată terasa te face să te intrebi de ce nu există mai multe localuri de-a lungul Dâmboviței.

Rezervă o masă la Moon Brasserie

Simbio

Ingredientele succesului sunt: o casă cu o arhitectură tare, o grădină boemă, un design interior/exterior urban și o bucătărie nu foarte diversă, dar extrem de gustoasă. Însă atmosfera foarte “homie” este de fapt magnetul pentru acest loc. Dă o fugă într-o seară. Merită! 

Rezervă o masă la Simbio

Biutiful by the Lake

Probabil că nu mai e nevoie de nicio descriere pentru brandul Biutiful. Terasa din Herăstrău e una dintre cele mai populare, dar și cele mai frumoase locuri unde trebuie să îți petreci serile de vară. Uită-te pe orice pagina din meniu. O să ți se facă poftă instantaneu!

Rezervă o masă la Biutiful by the Lake

Hard Rock Cafe

Chiar dacă nu locuiești în București, HardRock Café e unul dintre locurile de care sigur ai auzit. Concertele probabil sunt primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la HardRock, însă în timpul verii și terasa s-ar putea să te atragă. Specificul e… specific american.

Rezervă o masă la HardRock Cafe

Grădina Eden

Gradina Eden este cea mai mare terasă din București, dar și cea mai verde. Practic, este o pădurice în care chiar te poți pierde. Uneori statul la coadă s-ar putea să te facă să îți cumperi două beri deodată, însă atmosfera din grădină merită timpul așteptat.

Rezervă o masă la Grădina Eden

Grădina Floreasca

Simți că te întorci cumva în timp atunci când pășești pentru prima dată în Grădina Floreasca. Avantajul terasei este de departe piscina încăpătoare și boemă. E un loc perfect pentru pool-parties, dar și pentru o bere rece după birou. Terasa e pe Mircea Eliade 16, în nordul orașului.

Rezervă o masă la Grădina Floreasca

Grădina Verona

Gradina de vară Verona este un loc răcoros și frumos, o oază în centrul plin de beton al orașului. Meniul este generos, iar evenimentele culturale care au loc în grădină sunt extrem de diverse. Grădina e aproape de Romană, pe strada Verona 13-15.

Rezervă o masă la Grădina Verona

Grădina Dorobanți

E sora mai mică a Grădinii Eden. Într-o curte spațioasă de pe Calea Dorobanți, a apărut acum câțiva ani o grădină liniștită, unde poți să te bucuri de bere craft sau de un pahar de vin, într-un loc foarte similar Grădinii Eden.

Rezervă o masă la Grădina Dorobanți

Infinitea

Ascunsă pe străduțele superbe din Cotroceni, ceainăria Infinitea te teleportează într-un București interbelic. Iar asta e posibil în primul rând datorită arhitecturii clădirii, dar și a intimității pe care o oferă terasa. Poți să fii liniștit, nu servesc doar ceai. Deși e musai să le încerci sortimentele.

Rezervă o masă la Infinitea