Cele mai verzi 15 terase și grădini de vară din București

26 iunie 2019 | Locuri cool

Pentru noi, o terasă ideală e acel loc plin de vegetație, răcoros, unde te simți rupt de aglomeratia și haosul din București. Sau locul unde nu mai trebuie să stai furișat lângă instalația de aer condiționat.

Pentru că în București sunt multe astfel de locuri, ți-am pregătit o listă cu cele mai tari grădini, dar și terase pentru această vară toridă.

Grădina Verona din Bucuresti intr-un decor cu copaci verzi si gazon
Grădina Verona din București, un loc verde și primitor, în centrul orașului

Biutiful by the Lake

Terasa restaurantului Biutiful by the Lake, cu mese si priveliste catre lacul Herastrau
Terasa Biutiful by the Lake te ajută să uiți de aglomerația orașului

Probabil că nu mai e nevoie de nicio descriere pentru brandul Biutiful. Terasa din Herăstrău e una dintre cele mai populare, dar și cele mai frumoase locuri unde trebuie să îți petreci serile de vară. Uită-te pe orice pagină din meniu. O să ți se facă poftă instantaneu!

Deschis numai în zilele (și nopțile) de vară, Biutiful de „lângă lac” aduce împreună ce-i mai bun din două lumi, ca și cum sentimentul „de litoral” de pe malul lacului ar întalni viața fierbinte a orașului aglomerat. Perfect pentru momente de relaxare cu prietenii!

Îi găsești pe Şoseaua Nordului nr.7-9.

Rezervă o masă la Biutiful by the Lake

Stadio Park

Terasa Stadio Park, cu mese asezate printre copaci
Rețeta de succes justifică faima numelui Stadio și adaugă, dată fiind așezarea în Herăstrău, o porție generoasă de natură.

Numele de Stadio îți este, cu siguranță, deja familiar – trebuie să mai fi trecut, măcar o dată, pe la Stadio Union sau Stadio Unirii (iar dacă nu, nu știi ce-ai pierdut!). Ei bine, acum îi găsești și în parc la Herăstrău, chiar la intrarea de pe Șos. Nordului. Stadio Park are o terasă foarte frumoasă, o adevărată „oază de verdeață” în universul restaurantelor Stadio. E un loc numai bun pentru mâncare și socializare, iar faptul că e situată chiar în parc vorbește de la sine despre cât de verde este! 

Pe lângă pizza și burgeri, Stadio merită toată atenția pentru cum reinterpretează salata de vinete și papanașii serviți, la alegere, cu smântână și gem de afine sau cu cremă engleză și sos de ciocolată preparat în casă. Iar dacă ai o dietă vegetariană, să știi că au o mulțime de variante și pentru tine!

Rezervă o masă la Stadio Park

Hard Rock Cafe

Terasa Hard Rock Cafe din Bucuresti cu mese din lemn si umbrele
Mâncare bună și atmosferă, cele două ingrediente de succes ale terasei de la Hard Rock Cafe din Bucuresti

Chiar dacă nu locuiești în București, Hard Rock Café e unul dintre locurile de care sigur ai auzit. Concertele probabil sunt primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la Hard Rock, însă în timpul verii și terasa s-ar putea să te atragă. Specificul e… specific american.

Terasa cu vedere către lac are 150 de locuri, iar la interior sunt locuri la mese pentru alte 350 de persoane. Indiferent dacă vrei să iei masa într-un grup organizat sau doar să te oprești pentru un pahar cu prietenii, Hard Rock Cafe este locul potrivit! Adresa este Kiseleff nr. 32.

Rezervă o masă la Hard Rock Cafe

Simbio

Grădina restaurantului Simbio din Bucuresti, cu mese goale, printre copaci
Grădina de la Simbio este atât de primitoare încât te simți ca acasă

Ingredientele succesului sunt: o casă cu o arhitectură tare, o grădină boemă, un design interior/exterior urban și o bucătărie nu foarte diversă, dar extrem de gustoasă. Însă atmosfera foarte „homie” este de fapt magnetul pentru acest loc.

Este locul perfect pentru a-ți începe ziua cu o cafea bună, iar în bucătăria deschisă se gătesc mereu cele mai gustoase preparate, specifice unui gastrobar urban. Dă o fugă într-o seară. Merită! Îi găsești pe strada Negustori nr. 26.

Rezervă o masă la Simbio

Colonial Lounge

terasa colonial lounge, cu mese afara, si o alee pietonala in fata, fotografiata printre ramurile copacilor, una din cele mai verzi terase din București
Ia o pauză de la agitația orașului și bucură-te de umbra răcoroasă și priveliștea frumoasă de la Colonial Lounge, în zona Unirii.

Situată chiar pe malul Dâmboviței, în rând cu terasele frumoase de la Unirii, Colonial Lounge e spațiul ideal pentru o noapte de întâlnire cu prietenii, o întâlnire de afaceri sau chiar și o petrecere privată. Iar dacă în timpul zilei cauți un refugiu umbrit, care să te adăpostească de căldura dogoritoare, la ei găsești mereu o băutură rece sau un frappe delicios, care să te răcorească! În plus, au și tot felul de specialități culinare care să-ți potolească poftele și foamea – supe, salate, preparate din pește, paste, burgeri apetisanți și multe altele.

Rezervă o masă la Colonial Lounge

Studio 80

terasa studio 80 noaptea, cuumbrele si becuri aprinse, si multa verdeață
La Stuio 80 se pot organiza și evenimente private – nunți, botezuri, aniversări sau evenimente corporate.

În Băneasa, pe Aleea Privighetorilor nr.80, chiar în apropiere de Grădina Zoologică, găsești o altă oază de verdeață. Studio 80 este un restaurant cu mâncare aleasă și cu o atmosferă caldă şi jovială, la nevoie intimă şi discretă, departe de tumultul cotidian. Au o terasă înconjurată de copaci, plină de verdeață și trandafiri, cu mese ascunse printre „separeuri” de gard viu. La ei vei găsi o bucătărie tipic mediteraneană, dar și preparate cu influența asiatice, toate foarte foarte gustoase! Studio 80 este un local elegant, rafinat, unde te simți pe deplin răsfățat, din toate punctele de vedere!

Rezervă o masă la Studio 80

Daimon Trattoria

terasa cu alei pavate printre zone de verseată, cu copaci mari, la terasa daimon trattoria
Căldura soarelui, vântul ce adie ușor și modul în care lumina se schimbă în timp ce iei masa pe terasa Daimon, sunt punctele forte sale acestui local.

La intrare în Parcul Tineretului, pe str. Piscului nr. 10, Daimon Trattoria este una din cele mai verzi terase din București! Cu un spațiu extrem de generos, alei și mese înconjurate de verdeață, copaci înalți și deși, restaurantul este aersit și un locul perfect în care să ieși pentru o cină în aer liber, cu familia sau prietenii, sau să organizezi o aniversare ori un eveniment special. Mai ales că are și un loc de joacă foarte bine amenajat, pentru juniorii familiei. Noi am petrecut mai multe seri de vară aici și crede-ne că atmosfera este una foarte plăcută. În plus, și mâncarea este gustoasă și ai o mulțime de variante în meniu!

Rezervă o masă la Daimon Trattoria 

Popas NOSTALGIA

terasa popas nostalgia, cu mese asezate pe podea de lemn, lumini atarnate in copac si fasii colorate
Popas NOSTALGIA este o terasă recent deschisă în vara aceasta, lângă Lacul Tei.

Avem un nou loc de joacă pe timpul verii și asta ne bucură extrem. E verde tot, lângă lacul Tei, miroase a tei și respectă toate normele pentru siguranța voastră. Popas NOSTALGIA este o grădină de-o vară, pe str. Tuzla nr. 50, și e gata să te relaxeze. Până la viitoarele decizii din partea autorităților, stăm cuminți la mese, povestim și ne lăsăm gâdilați de muzica copilăriei. Pentru moment, fără dans. Și tot pentru moment, gustările sunt asigurate de Camionetta și Furgoneta Street Chefs, dar ei spun că urmează și alte colaborări pentru diversificarea opțiunilor (mic dejun, supe, desert). Până la data de 20 iunie, nu e cu taxă de intrare. După această dată, va exista o taxă de intrare de 10 lei, doar după orele 18 ale fiecărei zile. Copiii sub 12 ani, însoțiți de părinți, au accesul gratuit. Ah, și e un loc pet friendly, iar în curând vor avea și parcare pentru biciclete.

Moon Brasserie

Terasa Mon Brasserie din Bucuresti cu putine mese ocupate
Terasa Mon Brasserie este amplasată în inima Bucureștiului.

Moon Brasserie este unul dintre locurile relativ noi de pe malul Dâmboviței, chiar în apropiere de intersecția de la Unirii. Locul arată foarte bine și chiar dacă ești atât de aproape de inima orașului, te simți cumva desprins de agitație. Dovadă că modelul este unul de succes e numărul mare de terase care au apărut de-a lungul Dâmboviței.

La Moon Brasserie vei găsi două terase exterioare (una de tip rooftop și alta pe malul apei), dar și un spațiu indoor foarte cochet. În ceea ce privește mâncarea și băutura, meniul este unul urban, cu specific internațional.

Rezervă o masă la Moon Brasserie

Funky Lounge Herăstrău

Funky Lounge Herastrau cu terasa aglomerata
Atmosfera de la Funky Lounge Herăstrău este mereu plină de bună dispoziție

Dacă iubești vara, mâncarea gourmet, muzica faină și distracția, atunci oprește-te pe terasa din Herăstrău (intrarea Pescăruș). Locul este recunoscut pentru petrecerile din fiecare sâmbătă, care încep de la ora 17:00, dar și pentru apusurile superbe.

Te așteaptă un loc cu un vibe pozitiv, apropiat de natură, cu un stil relaxat și atmosferă de vacanță, cosmopolită, toate ingrediente pentru ceea ce azi numesc #funkynation.

Rezervă o masă la Funky Lounge Herăstrău

Grădina Eden

Gradina Eden din Bucuresti, cu copaci si perne colorate
Grădina Eden te ajută să evadezi în mijlocul naturii chiar în București

Grădina Eden este una din cele mai mari terase din București, dar și una dintre cele mai verzi. Practic, este o pădurice în care chiar te poți pierde. Uneori statul la coadă s-ar putea să te facă să îți cumperi două beri deodată, însă atmosfera din grădină merită timpul așteptat!

Situată pe Calea Victoriei, la intersecția cu Calea Griviței, în grădina Palatului Știrbei, terasa este unul dintre cele mai boeme locuri din București, cu o atmosferă foarte relaxată, tinerească și una dintre preferatele noastre!

Grădina Floreasca

Gradina Floreasca din Bucuresti, cu mese ocupate de clienti si decor cu plante verzi
Grădina Floreasca din București este un loc perfect pentru relaxare cu prietenii.

Simți că te întorci cumva în timp atunci când pășești pentru prima dată în Grădina Floreasca. Avantajul terasei este de departe piscina încăpătoare și boemă. E un loc perfect pentru pool-parties, dar și pentru o bere rece după birou. În plus, terasa este înconjurată de multă verdeață și copaci umbroși! Are o atmosferă de terasă de la mare, care te face să te simți cumva ca în vacanță! Iar dacă ți se face foame, poți să-ți iei ceva din meniul lor cu aer mediteranean – o saltă, paste, dar și burgeri și deserturi. La toate merge de minune un cocktail sau un vin rece!

Terasa e pe Mircea Eliade 16, în nordul orașului.

Grădina Verona

Grădina Verona din Bucuresti intr-un decor cu copaci verzi si gazon
Grădina Verona din București, un loc verde și primitor, în centrul orașului

Nu se poate să fi trecut pe la Cărturești Verona (de pe Bd. Magheru), fără să te fi oprit măcar odată la terasa din spate! Pentru că, așa cum îi șade bine unui astfel de loc plin de lirism și poveste, avea nevoie și de o grădină în care să se adune oameni frumoși și interesanți!

Grădina de vară Verona este un loc răcoros și frumos, o oază în centrul plin de beton al orașului, care-ți dă ocazia să evadezi și să te refugiezi într-un spațiu dominat de starea de bine. Meniul este generos, iar evenimentele culturale care au loc în grădină sunt extrem de diverse. Grădina e aproape de Romană, pe strada Verona 13-15.

Grădina Dorobanți

Gradina Dorobanti din Bucuresti, seara, cu mese printre copaci
Grădina Dorobanți din București, o terasă liniștită, în natură

Dacă ți se pare că se aseamănă cu Grădina Eden, să știi că nu te înșeli, pentru că este sora ei mai mică, cum s-ar spune. Într-o curte spațioasă de pe Calea Dorobanți nr. 44 (între Piața Romană și intersecția cu Bd. Ștefan cel Mare), a apărut acum câțiva ani o grădină liniștită, unde poți să te bucuri de bere craft sau de un pahar de vin, într-un loc foarte similar Grădinii Eden. Spațiul este genros, cu aproximativ 200 de locuri, iar hamacele, șezlonguri și fotoliile îi dau un aer foarte primitor și confortabil. Și aici, în Grădina Dorobanți, ai toate șansele să te simți ca în vacanță!

Infinitea

Terasa Infinitea din Cotroceni, cu mese mici si colorate si multa verdeata
Infinitea, o terasă care te aduce mai aproape de natură, în Cotroceni

Ascunsă pe străduțele superbe din Cotroceni, ceainăria Infinitea te teleportează într-un București interbelic. Iar asta e posibil în primul rând datorită arhitecturii clădirii, dar și a intimității pe care o oferă terasa. Poți să fii liniștit, nu servesc doar ceai – deși e musai să le încerci sortimentele. La ei vei găsi și o tot feluri de de dulcețuri, sucuri de fructe proaspete și prăjiturele delicioase de casă, toate într-o ambinanță muzicală pe ritmuri clasice și de jazz.

Atunci când pulsul citadin devine prea vibrant, relaxează-te într-o atmosfera plină de rafinament!