Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.598 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   1.105 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.692 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   2.134 vizite  1 comentarii   2 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   777 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   963 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   818 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.861 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   984 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.960 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   768 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.618 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.584 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   1.040 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   756 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   559 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   960 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.191 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.555 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   5.670 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   993 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.290 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   7.039 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.190 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.116 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Crama Domneasca & Restaurantul Voievodal Baneasa (prezentare)



George Dumitrescu  (Dec 2013)
4.115 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii
0 placut 
2 displacut 

 

Restaurant Voievodal Baneasa Cand a fost deschis Restaurantul Voievodal Crama Domneasca? In urma cu 5 sau cu 6 ani?

Restaurantul din Centrul Vechi a fost inaugurat la sfarsitul anului 2008.

Ansamblul de incaperi care formeaza Crama Domneasca a gazduit pentru prima data un restaurant in anii ’70?

Da, mai exact, deschiderea a avut loc in anul 1971 si a coincis cu disponibilitatea autoritatilor de a inaugura si dezvolta destul de multe alte locatii devenite reprezentative in epoca.

Cat de vechi sunt arcadele din aceasta locatie? Au mai mult de 300 de ani sau mai mult de 400 de ani?

Ruinele ce au in componenta si o parte din crama, au facut parte din “acele pivnite vaste” asa cum mentioneaza izvoarele istorice si au fost ridicate de catre Mircea Ciobanul (al carui mormant se afla in incinta ansamblului muzeal Curtea Veche) intre anii 1545-1559.

Spatiul Restaurantului Voievodal BANEASA este de peste 1.500 de metri patrati, nu-i asa?

Da, suprafata intregului ansamblu este de aproximativ 1550 mp.

De unde vine denumirea de restaurant voievodal din numele ambelor restaurante?

Prin acest termen/cuvant am incercat apropierea/asocierea de/cu frumoasa si tumultoasa perioada istorica a Tarii Romanesti, cu maretia si grandoarea vechilor curti domnesti iar legendele si istoriile tarii noastre sa fie rostuite astfel si de catre noi.

De unde vine denumirea de Crama Domneasca?

Cu siguranta ca s-a avut in vedere faptul ca in vremurile vechi, in pivnite se pastrau alimentele, armele dar si vinul, incintele de adancime asigurand o ambianta termica bine cunoscuta si necesara totodata.

Care sunt principalele diferente dintre cele 2 locatii?

Pozitionarea in zone total opuse atat geografic dar si cu nise de potentiali clienti,diferite. Arealul din Centrul Istoric constituie un punct de interes imens pentru vizitatori iar vecinatatea cu MUZEUL CURTEA VECHE ne asigura un avantaj de luat in seama. Locatia din Baneasa dispune de un numar de locuri cu 50% mai mare decat cea din Centrul Vechi. Spatiul de aici poate gazdui evenimente sociale de mare amploare cu rezultate remarcabile. Pozitionarea in apropiere de lacul Herastrau si vegetatia ce incadreaza locatia, alaturi de arhitectura locului dau acesteia un aer de conac boieresc.

Care este targetul fiecareia dintre cele 2 locatii?

Cu siguranta ca oaspetii straini au cautat si vor cauta locante cu specific, de asemenea ne adresam si diferitelor medii ce doresc organizarea unei mese de protocol intr-un cadru natural si autentic dar asteptam si clientii care in ultimii ani ies si iau masa atat in pauza de pranz sau care doresc sa socializeze in cadrul unor evenimente organizate de restaurant.

Care sunt principalele avantaje competitive ale fiecareia?

In Centrul Vechi ne aflam in mijocul unui trafic zgomotos, dinamic, boem ce are o tenta culturala si care a reusit sa devina un punct de bifat pe o imaginara harta turistica a Bucurestiului; in zona Baneasa apreciem ca vom afla protipendada oricarei capitale respectabile.

Ce planuri de viitor aveti?

Consolidarea pozitiei pe piata HORECA este ceea ce ne dorim, in primul rand precum si aportul nostru in ceea ce priveste cresterea calitatii serviciilor in domeniu.

Asigurati si delivery pentru vreuna din locatii sau doriti sa asigurati?

Dispunem de logistica pentru serviciile tip delivery si catering si suntem deschisi in a colabora cu parteneri doritori de astfel de servicii.

Care sunt partile comune si diferite din meniul celor 2 restaurante si de ce sunt aceste diferente?

Listele menu sunt asemanatoare cu un usor avantaj numeric pentru cea din Baneasa; avem de asemenea disponibilitate pentru preparate unice solicitate de catre clienti, ce le pot precomanda atunci cand importanta/rigoarea/protocolul mesei impune acest lucru.

Care sunt preparatele care se comanda cel mai mult la Restaurantul Voievodal Baneasa?

Preparatele la jar sunt printre cele mai solicitate produse din lista menu.

Semineul de epoca de aici este functional, da?

Semineele din ambele locatii sunt functionale si am gandit ca este firesc sa se regaseasca astfel de elemente de décor intrucat ele existau si in stravechile Sali ale tronului unei curti domnesti.

Care este numarul total de preparate din meniul Restaurantului Voievodal BANEASA?

Stim ca in cel al restaurantului din Baneasa sunt peste 100 de preparate, structurate astfel:

specialitatile casei – 5 retete;
gustari reci – 5 retete;
gustari calde – 3 retete;
ciorbe, supe, crème – 10 retete;
mancaruri gatite, antreuri (sau tigai in jargon professional) – 23 retete;
preparate din peste – 8 retete;
preparate la gratar – 22 retete;
salate – 16 retete;
garnituri – 15 retete;
sortimente de branzeturi – 2 retete;
deserturi – 18 retete;

Ce capacitate are Salonul Voievodal din incinta restaurantului din Baneasa?

150 de locuri.

Dar Salonul Domnesc?

150 de locuri.

Descrieti, va rog, bucataria de specific national cu accente medievale care spuneti ca defineste Restaurantul Voievodal Baneasa dar si pe cel din Centrul Vechi, evident.

Am dorit sa oferim calitate preparatelor traditionale prin care sa le scoatem din banalul, din rutina arhicunoasterii, de catre orice roman. Carnea preparata termic atat la cuptor dar si la gratar, in cantitati respectabile a asigurat satietate oricarei mese si a facut ca fiecare oaspete sa sa simta ca si cum a luat parte la un maret festin. Din variata bucatarie romaneasca cu influentele ei orientale, slave sau habsburgice am ales acele preparate care pot fi asimilate atat mental dar si organic de catre omul modern. Am experimentat cu succes si unele preparate care erau la mare trecere in epoca Brancoveneasca, precum : ciorba de tarhon, mancare de vitel cu agurida, scortisoara si sofran, vaca la foc iute cu prune uscate, carne de oaie prajita cu migdale si zeama de lamaie, gaina grasa umpluta cu stafide, si ficatei, placinte cu ravase din foite de aluat, preparate de poveste dar care pot fi descoperite doar de catre curiosii din/dintre noi.

Ce rol au preparatele rafinate din meniul Restaurantului Voievodal BANEASA, ce nu apartin bucatariei romanesti vechi, gen dorada la jar, supa crema de sparanghel, de telina sau broccoli?

Dintre cele “dresuri” adica ingrediente, multe erau importate din “cele strainataturi” de chelarii si bucatarii vechilor curti domnesti si boieresti. Noi am incercat doar sa-i imitam, oferind boierilor zilelor noastre cele doritoare!


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


8 − = six