Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.608 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   1.111 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.698 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   2.144 vizite  1 comentarii   2 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   780 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   967 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   820 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.867 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   984 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.970 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   777 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.630 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.586 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   1.043 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   757 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   559 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   962 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.193 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.564 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   5.738 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   997 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.309 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   7.138 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.203 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.118 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Domnul Lorenzo a invatat sa parcheze



George Butunoiu  (Apr 2013)
9.322 Vizualizarivizualizari
13 Comentariicomentarii
5 placut 
0 displacut 

 

Dl Lorenzo face o noua incercare cu localul din Eminescu 38, dupa ce au esuat acolo mai multi romani si italieni, cu o cafenea, apoi cu restaurante ca Il Monello, Don Antonio si cine stie cate or mai fi fost, despre care nu stiu eu…

Despre cum arata micul restaurant nu mai scriu, pentru ca dl Lorenzo l-a lasat cam la fel cum l-a luat de la Don Antonio, doar ca a pus un cuptor mare de pizza, chiar la intrare.

Meniul de la Pizza Napoletana Da Lorenzo (asa scrie pe placuta) e din bucataria italiana clasica, evident. Mai bine zis, are multe pizza si paste si cateva feluri de vita si fructe de mare, in caz ca. Eu am luat din mai multe, ca sa ma lamuresc. Cele mai proaste au fost pastele. Nu m-am mirat cand mi-au spus ca sunt Barilla, probabil ca cele mai ieftine dintre ele si gatite destul de banal. De ce nu si-or face ei pastele acolo, cand e atat de usor si diferenta atat de mare, eu nu inteleg. Presupun ca dl Lorenzo se concentreaza doar pe pizza. Pe care o face bine, intr-adevar, insa nu cred ca e de ajuns, mai ales cu un produs atat de “basic” pe care cu greu poti sa-l mai faci diferit de toti ceilalti din oras. Fructele de mare au fost asa si asa, nimic nou sau deosebit.

Preturile de la de la de la Pizza Napoletana Da Lorenzo sunt asa si asa, nimic special de semnalat. Vita e cea mai scumpa din tot de e acolo, pe la 60 – 70 de lei. Serviciul e anost, cu un chelner foarte binevoitor dar speriat rau, nu stiu de ce, si cu dl Lorenzo care se fataie de colo colo, tot timpul imbufnat, fara sa arunce o vorba, sau macar o privire, cuiva. Clienti putini, si nu prea cred ca se vor inmulti prea curand.

Poate ca dl Lorenzo face pizza ca la el, la Napoli, insa obiceiurile proaste bucurestene si le-a insusit 100%. Nu era de ajuns ca si-a pus masina pe trotuar, dar a suit-o pana sus de tot, de a trebuit sa i-o sterg eu cu pantalonii cand am intrat. Cred ca daca ar fi fost putin mai larga usa, ar fi dus-o pana in mijlocul restaurantului, ca sa stie o treaba. Si asta nu cand e plin de masini acolo, si te poti consola ca nu esti singurul care face o magarie, ci cand putea sa-si lase ditamai masina intr-o suta de alte locuri in apropiere, si legal si civilizat.

Asadar, Pizza Napoletana Da Lorenzo, pe numele lui (ei) intreg, eu un mic restaurant italian la care eu nu as indemna pe multi sa mearga daca nu sunt in zona si li se face foame fix cand vad SUV-ul domnului Lorenzo. Poate sa fie o solutie rezonabila pentru studentii de la ASE, din apropiere, pentru corporatistii din numeroasele firme din zona, la pranz, dar nu mai mult. Probabil ca spre sfarsitul anului va trebui sa scriu un alt articol despre localul din Eminescu 38, cu alt titlu si despre alte mancaruri si obiceiuri…

*


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







PETCANA CRISTIAN May 1, 2013 at 2:22 pm

VASILE DI BERCENI ESTI SEFUL PAPAGALILOR SI AS VREA TARE MULT SA AI CARACTER SA TE PREZINTI AICI SI SA MA JICNESTI IN FATA CA UN BARBAT ADEVARAT CARE ESTI! IN REST EU SUNT CARCIUMAR DIN 2004 SI IN ITALIA TOT CARCIUMA AM AVUT, NU STIU TU CE FACI SAU CE AI FACUT(POATE VISUL TAU ESTE SA SPELI VASELE ITALIENILOR)
ORICUM FII BARBAT ODATA IN VIATA SI NU MAI TE ASCUNDE IN SPATELE ACESTOR COMENTARI DE NIMIC………….

Reply
Vasile Di Berceni April 30, 2013 at 11:34 pm

“Imi pare rau ca cultura culinara in romania este…..”
Am ajuns sa primim lectii despre mancarea din Romania de la un “papagal” care sa perfectionat in ultimii 15 ani in spalat farfurii intr-o bodega din Italia si care sa intors sa-si etaleze calitatile de manager…ca asta inteleg ca este daca se plimba ca “voda prin loboda”…
Si-a achizitionat omul dupa atata munca “mandrete” de SsangYong si sa nu si-o etaleze in fata pravaliei botezate cu numele primului nativ “italian” din familia sa ?
“Patroane” sper sa rezisti macar vre-o 8-10 luni ca sa pierzi toata agoniseala cu care mandru te-ai intors sa o investesti si apoi sa te reintorci la munca onesta si pe masura talentului tau care te-a consacrat…
Succesuri !

Reply
PETCANA CRISTIAN April 30, 2013 at 5:23 pm

Multumesc pt apreciere, succes in continuare pt k ceea ce faceti este de mare importanta pt consumatori nostri.

Reply
PETCANA CRISTIAN April 30, 2013 at 9:17 am

-Am semnalat situatia autoritatilor si sper ca in cel mai scurt timp se vor lua masuri privind parcarea abuziva de pe acel trotuar, tin sa precizez ca sunt roman si fac pizza napoletana originala intru-totul de la procesul de dospire care se face minim 48 ore pana la ingrediente care sunt 100% originale.
-Nu imi fac publicitate defamand alte pizzerii dar pizza in Bucuresti lasa de dorit, poate din cauza aceasta toata lumea o mananca cu ketchup.Stiu ca avem si consumatori care stiu sa aprecieze un produs bun iar domnul George este unul dintre acestia!
-chef si administrator Cristian Petcana.

Reply

    Nu te baza pe autoritati! Pune cateva ghivece cu flori pe trotuar si impusti 2 (doi) iepuri dintr-o lovitura. Si pizza e, intr-adevar, foarte buna, cu aluat cu gust de paine taraneasca. Felicitari, eu iti doresc cu toata sinceritatea sa ai succes! GB

    Reply
PETCANA CRISTIAN April 29, 2013 at 6:52 pm

Imi pare rau ca cultura culinara in romania este….. in primul rand eu sunt roman iar lorenzo este fiul meu de doar 6 ani.Am trait multi ani in italia si asta ma ajutat sa-mi perfectionez cultura culinara,asta facand de 15 ani cu mare pasiune. Domnul George nu a avut amabilitatea de a se prezenta mai mult decat atat a schimbat masa de 3 ori in 5 minute si nu am inteles de ce, a facut un interogatoriu ospatarului care in mod normal sa speriat(timorat) un pic. Pentru faptul ca ma plimbam prin local lucru absolut normal pt meseria mea,tin sa precizez ca aveam 2 mese in acel moment si am trecut pe la fiecare cu zambetul pe buze si nu imbufnat ca daca ar fi fost asa as fi stat acacsa, normal ca pe la masa Domnului George nu am trecut si nu stiu cine ar fi facuto cu un client care iti intra in locatie si schimba masa de 3 ori iti comanda 3-4 feluri de preparate si in plus face si un interigatoriu ospatarului. Cat despre gustul pastelor Domnul George are dreptate erau foarte picante,cat despre calitatea acestora nu fac publicitate dar marca folosita de noi este o marca decenta pt ca suntem un local decent cu clienti pe masura, tin sa precizez ca toate ingredientele sunt aduse din sudul italiei iar localul a fost reamenajat si redecorat(inclusiv terasa si etajul 1 pe care domnul George nu le-a vizionat)Am ajuns la masina partea cea mai criticata si pe buna dreptate, deoarece era parcata in fata localului dar nu cu vre-o intentie(din pacate avem mari probleme de parcare in Bucuresti)dar vom sesiza aceasta problema autoritatilor competente! nu stiu daca mai era si altceva oricum eu sunt aici si ma prezint CRISTIAN PETCANA (ROMANUL)

Reply

    – Aerul conditionat era dat foarte tare si am incercat sa ma adapostesc in diverse locuri – de aceea m-am mutat de mai multe ori si i-am si spus chelnerului de ce ma mut.
    – Nu a fost un “interogatoriu”, l-am intrebat cine e patron, cine e chef, daca e italian si daca masina din fata e a lui. Raspunsurile la toate aceste intrebari au fost “da”.
    – Nu ma prezint niciodata cand merg sa evaluez restaurante; nici daca sunt intrebat cine sunt nu dau numele, si, cu atat mai putin, din proprie initiativa.
    – Daca ar fi fost restaurantul meu, de pilda, as fi pus niste ghivece cu plante ca sa nu mai parcheze nimeni in fata localului meu – mai ales la modul ilegal si necivilizat. Si, oricum, nu as fi fost eu primul care face asta. Si, apoi, era duminica si locuri de parcare erau peste tot in jur, inclusiv la modul in care nu se incalca nicio lege de circulatie.
    – Daca trebuie sa schimb informatiile legate de chef si de proprietar va rog sa imi semnalati. GB

    Reply

Nu trebuie sa uitam ca unele restaurante nu sunt decat “paravane” pentru spalat bani. In special cele carora li se schimba des patronul. De-aia nici nu-i intereseaza sa faca paste altfel decat de la cutie.

Reply

E clar ca va inchide in curand.
E dificil pentru unii oameni sa inteleaga ca succesul in acest domeniu vine tocmai din ospitalitate si calitatea produselor oferite.
Din start presupun ca dl. Lorenzo a subestimat clientul roman crezand ca merge ceva ”a la napoletana”.
Nici daca deschidea la Botosani nu ar rezista pre mult intrucat sunt multi clientii care stiu ce inseamna pizza & pasta italiana pentru ca pentru multi ani au stat in peninsula.
Barilla cu toate ca este o pasta mai ieftina si la noi si in Italia nu e cu nimic mai prejos fata de pastele De Cecco, Agniesi, Buitoni…etc, e doar bucatarul nepriceput sau ingrediente de slaba calitate.
In Italia tot cam la fel stau lucrurile, eram intr-un centru comercial unde restaurante pizzerii luxoase erau goale si un amarat de restaurant amplasat in hol, cu o simpla vitrina in partea centrala si 10 mese inalte unde se manca in picioare practic si te serveai cu bere direct din frigider avea zeci de clienti ce asteptau la coada.
Dar pizza era senzationala, facuta la un cuptor cu lemne in spatele vitrinei…
Investitie minima profit maxim dar si calitatea era tot maxima.
Parlicii astia de pseudo patroni cred ca isi gasesc ”gastele” sa le dea de mancare ”laturile” lor insa se inseala.
Toata lumea trebuie sa lase review-uri pertinente la restaurante & hoteluri si in vre-o doi ani scapam de ageamii!
Persoanal am peste 50 de reviewuri doar pe TripAdvisor insa observ ca multi nu se sinchisesc sa scrie experientele lor!
Treaba excelenta Restograful!

Reply

Eu, cu mintea mea, ma gandisem ca dl Lorenzo isi va parca masina in felul acesta in fata restaurantului de peste drum, La Pescador, ca sa le faca “o bucurie” concurentilor. Dar sa isi puna masina asa in fata propriului restaurant… GB

Reply
Cristian Cojocaru April 28, 2013 at 5:14 pm

Iar ne luam de patronii care isi parcheaza apartamentele pe roti in poarta circiumii ca sa vada lumea “cine e ei..????” Iar ne roade invidia ca un scuter nu poate bloca trotuarul cu aceeasi eficienta ca dricul d-lui Lroenzo, sau ca BMW-ul aluia de la Del Ponte???….:)))))))))

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


7 × seven =