Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.595 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   1.105 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.687 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   2.133 vizite  1 comentarii   2 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   773 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   961 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   818 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.861 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   983 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.959 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   768 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.616 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.582 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   1.040 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   755 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   559 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   959 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.191 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.553 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   5.663 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   992 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.286 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   7.027 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.190 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.114 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Istoria si prezentul Restaurantului Voievodal Baneasa (prezentare)



Restaurantul Voievodal Baneasa  (Dec 2013)
3.444 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
2 placut 
1 displacut 

 

Restaurantul Voievodal Baneasa, un alt loc de legenda, plin de istorie…

Restaurant Voievodal BaneasaPe vechile mosii ale boierilor Vacaresti, adica zona Baneasa de astazi pe Sos. Bucuresti-Ploiesti la nr. 10 al Bucurestilor, aflam amplasamentul Restaurantului Voievodal BANEASA, inaugurat la mijlocul anilor 2013.

Locatia cu aer de conac boieresc, amenajarea autentica, preparatele si modul lor de servire sunt toate gandite ca oaspetii sa se simta asemeni domnitorilor si boierilor din vechime – tratati si ospatati regeste, ce erau gazduiti la curtea marelui ban Serban Vacarescu si a sotiei sale baneasa Ecaterina Vacarescu.

Dupa aproape patru decenii, restaurantul a trecut printr-un amplu proces de renovare si ambientare menit sa il readuca cu succes in circuitul HORECA. Elementele de arhitectura si decor sunt specifice secolelor XV – XVII, pornindu-se de la ideea de a se reda atmosfera locatiei initiale, acel farmec de curte de palat, de conac boieresc, avand in vedere ca din vechiul ansamblu domnesc ceea s-a mentinut foarte bine regasim doar Biserica cu hramul Sf. Nicolae, ctitorita in anul 1792 de Elena Vacarescu.

Intregul edificiu este decorat asemeni vechilor cetati de odinioara, cu armuri ale cavalerilor, tapiserii de epoca, halebarde ale garzilor de la palat si arme ale nobililor.

In armonie cu intregul ambient si concept, servirea preparatelor se face in vase de lut, din lemn, in tepuse sau chiar la sabie.

Suprafata intregului ansamblu este un spatiu semideschis, ce acopera aproximativ 1.500 mp fiind compartimentat in doua saloane generoase care insumeaza un numar de aproximativ 300 de locuri ; este situata pe unul dintre malurile lacului Herastrau, cu zona de fumatori/nefumatori si parcare proprie cu 30 de spatii auto.

Dispunerea saloanelor este extrem de bine realizata, astfel: Salonul Voievodal, ce poate gazdui 150 de persoane, este destinat in special actiunilor tip banqueting; Salonul Domnesc cu o capacitate de 150 de locuri, este un salon de zi, tip braserie, destinat serviciului á la carte, iar terasa de vara, ce gazduieste 200 de locuri la mese stil din lemn, este un spatiu generos, aerisit, extrem de placut, ce beneficiaza de o superba panorama cu vedere inspre lacul Herastrau.

Primul dintre saloane, Salonul Domnesc, situat in dreapta receptiei, imbina in mod armonios o ambientare de secol XV (dusumea de lemn de frasin, coloane stil, semineu de epoca functional) cu o utilare in stil modern si poate primi 200 de oaspeti.

Spatiul se continua cu salonul al doilea, Salonul Voievodal, care respecta acelasi registru ambiental si dispune de o superba priveliste inspre malul lacului Herastrau, al carui relief este inspirat scos in evidenta gratie peretelui din sticla special construit.

Acest spatiu deosebit poate acomoda un numar de aproximativ 200 de persoane.

Restaurantul dispune si de o vinoteca deosebita si de o terasa cu o capacitate de 200 de locuri, ce aminteste de gradinile palatelor de odinioara.

De remarcat in cazul acestui restaurant este aceasta zona a vinotecii, aflata in lobby-ul incintei, in care se afla amplasate pe un perete de aproximativ 20 mp peste 200 de sortimente de vin, cat si zona de grill, ce se afla in salonul de zi, care gazduieste un gratar pe jar, de dimensiuni impresionante, cu expunere spre clientii care pot admira astfel intregul proces de pregatire si preparare al retetelor la gratar.

Restaurant Voievodal BaneasaSi aici bucataria este de specific national, cu accente medievale, cum sade bine unui restaurant voievodal, iar cartea de vinuri contine o aleasa selectie a celor mai reprezentative soiuri de vin romanesc, alaturi de un numar restrans de etichete reprezentative din tarile cu veche traditie in vinificatie.

In ceea ce priveste cuhnia (bucataria), s-a luat ca reper secolele XVI – XVIII, introducandu-se in meniu si preparate care se consumau in vechime. Si modul de servire de astazi respecta cam ceea ce era atunci – se manca destul de mult, in speta carne (si acum clientii solicita cel mai mult preparatele pregatite in mod natural la jar ), se bea foarte mult vin – in crama se pastra si vin, cum spuneam, pe langa alimente si arme; la fel si astazi, vinoteca gazduieste vinuri de colectie, fie ele albe, rosii sau roze, vinuri linistite, sau de colectie precum si vinuri spumante.

De bucatarit se ocupa acum un el, adica jupan Caciulatu care face si desface trebile cele incurcate ale gastronomiei autohtone.

In acest restaurant, asa cum povestea regretatul Radu Anton Roman in nemuritoarele sale antologii, este vorba in primul rand de bucataria veche taraneasca si targoveata, dar si de bucataria romanizata, fie ea inventata in bordeiele Baraganului, prin stanele Maramuresului, prin casele de stuf ale Deltei Dunarii ori prin casele cu cerdac ale Moldovei sau chiar si prin maghernitele Bucurestiului.

Cele peste 100 de gateli din meniu sunt structurate astfel: specialitatile casei – 5 retete; gustari reci – 5 retete; gustari calde – 3 retete; ciorbe, supe, creme – 10 retete; mancaruri gatite, antreuri – 23 retete; preparate din peste – 8 retete; preparate la gratar – 22 retete; salate – 16 retete; garnituri – 15 retete; sortimente de branzeturi – 2 retete; deserturi – 18 retete.

Daca arealul din zona de nord constituie o zona de interes imens pentru vizitatori, atat romani dar si straini, atrasi de obiective turistice deosebite (Muzeul Sational al Satului – Dimitrie Gusti, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Vila Minovici, Fantana Miorita) iar vecinatatea cu lacul Herastrau constituie un avantaj demn de luat in seama, locatia din Baneasa dispune si de un numar de locuri apreciabil, existand toate premisele ca spatiul de aici sa poata gazdui evenimente sociale de mare amploare, cu rezultate remarcabile.

Restaurantul nu trece neobservat si neincercat de turistii straini ce cauta sa cunoasca Roamnia prin preparatele ei specifice dar organizeaza evenimente speciale, din categoria : cocktailuri, receptii, dineuri oficiale, precum si petreceri corporate, cine turistice, petreceri private si traditionalele ospete romanesti (aniversari nunti, aniversari botezuri, alte aniversari ocazionale) de pana la 400 de persoane.

Aici se poate personaliza fiecare meniu in functie de gustul si chimirul clientului si se poate oferi un incantator program muzical instrumental sustinut de taraful locului.

De altfel, mesele de protocol pentru companii precum si dejunul destinat celor cu o bruma de timp in plus, constituie se pare targetul principal pentru noua locatie situata in zona Baneasa, apreciind ca aici se afla totusi protipendada capitalei romanesti.

Ca planuri de viitor sunt indicate serviciile tip delivery si catering, pentru care dispun de logistica necesara, fiind deschisi a colabora cu parteneri doritori de astfel de servicii.

Restaurantul din Baneasa ofera preparate traditionale de calitate, dar si in cantitati respectabile, care asigura satietatea oricarei mese si face ca fiecare oaspete sa simta ca a luat parte la un adevarat festin domnesc. Din variata bucatarie romaneasca cu influentele ei orientale, slave sau habsburgice s-au ales preparate deosebite pe gustul omului modern.

De asemenea s-a experimentat, ocazional, cu succes si retete care erau la mare trecere in epoca brancoveneasca, precum ciorba de tarhon, mancare de vitel cu agurida, scortisoara si sofran, carne de vaca la foc iute cu prune uscate, carne de oaie prajita cu migdale si zeama de lamaie, gaina grasa umpluta cu stafide si ficatei, placinte cu ravase din foite de aluat… toate, preparate de poveste, ce va asteapta sa le descoperiti.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Oricat de buna ar fi mancarea restaurantul acesta vine la pachet cu chelnerii inflexibili de pe vremuri, educati in spirit comunist, care incearca sa dea sfaturi cu un aer de superioritate care iti taie orice chef. Nu fac decat sa iti strice seara grav. De la o simpla cerere de a unii doua mese pe care o refuza dupa care vine si seful de sala si iti explica ca “va rog sa intelegeti asa ceva nu se poate” te intampina apoi cu placa “Vin rosu nu mai avem da poate facem rost de ceva”. Gresesc comenzile de mancare, daca cumva te enervezi te anunta ca bautura care o consumasei pana atunci s-a terminat brusc. Pacat, mare pacat. Cu niste copii iesiti din liceul economic cu zero experienta si ar fi fost mai placut restaurantul
asta. Nu credeam ca mai exista asemenea servire in Romania

Reply

Oricat de buna ar fi mancarea restaurantul acesta vine la pachet cu chelnerii inflexibili de pe vremuri, educati in spirit comunist, care incearca sa dea sfaturi cu un aer de superioritate care iti taie orice chef. Nu fac decat sa iti strice seara grav. De la o simpla cerere de a unii doua mese pe care o refuza dupa care vine si seful de sala si iti explica ca “va rog sa intelegeti asa ceva nu se poate” te intampina apoi cu placa “Vin rosu nu mai avem da poate facem rost de ceva”. Gresesc comenzile de mancare, daca cumva te enervezi te anunta ca bautura care o consumasei pana atunci s-a terminat brusc. Pacat, mare pacat. Cu niste copii iesiti din liceul economic cu zero experienta si ar fi fost mai placut restaurantul
asta. Nu credeam ca mai exista asemenea servire in Romania

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


9 × = forty five