La creveți, înainte! Aici mănânci cele mai bune fructe de mare din București

25 iulie 2019 | Noutati

De poftă sau de foame, cu toții ne-am întrebat la un moment dat: „Unde putem să mâncăm niște fructe de mare BUNE în București?”. Articolul conține nu doar răspunsul la această întrebare vitală, ci și recomandări din localuri în care calitatea superioară se îmbină cu prețul accesibil, pentru o experiență culinară de neuitat. Astfel, dacă vrei să simți farmecul bucătăriei mediteraneene, oricare dintre aceste locații poate fi soluția!

Am alcătuit pentru voi o listă cu cele mai bune 10 localuri în care te poți răsfăța cu pește, creveți, scoici sau caracatiță.

Sardin

Destul de aproape de clădirile de birouri de la Timpuri Noi, Sardin e unul dintre locurile speciale din București, atunci când vine vorba despre preparte din fructe de mare. Personalul îți va recomanda un vin bun și te va servi cu o porție de creveți pe măsură, foarte generoasă din punct de vedere cantitativ! Recomandăm cu căldură și supa de pește de la Sardin pentru începutul unei aventuri culinare desăvârșite.
Rezervă o masă la Sardin

Le Vivier

E unul dintre cele mai apreciate restaurante cu fructe de mare din zona Dorobanți. Staff-ul restaurantului este antrenat în Franța, iar decorul te face să te simți ca într-un loc luxos de pe coasta Mării Mediteraneene. Platoul Saint Malo, pentru două persoane pofticioase, te va încânta cu selecția de scoici, creveți și melci într-un ambient plăcut și relaxat.
Rezervă o masă la Le Vivier

Dancing Lobster

Un restaurant portughez specializat pe bucătărie mediteraneană autentică, The Dancing Lobster are un aer aparte în peisajul gourmet din București. Localul este amplasat în zona Floreasca și impresionează mai ales prin varietatea meniului de pește. Noi ne-am răsfățat la ora prânzului cu o porție de „ceviche de robalo”, la un preț mai mult decât decent. Bibanul a fost fraged și aromat datorită feliilor de lămâie și de ceapă roșie, dar și a sosului de soia bine ales. Preparatele din fructe de mare te fac să-ți dorești ca cina să nu se mai încheie!
Rezervă o masă la Dancing Lobster

Mesogios Seafood Primăverii

Alertă de gust bun! Aici, rețetele sunt gătite cu fructe de mare proaspete, cele mai multe făcute pe grătar, fără artificii sofisticate. Mesogios se bazează mai ales pe calitatea produselor și a ingredientelor, iar rețeta de homar la cuptor cu sos special de usturoi ne-a uns pe suflet (dar și pe papilele gustative). Neapărat trebuie încercat și calamarul la tigaie, dar meniul preparatelor din pește este vast și necesită mai mult de o vizită.
Rezervă o masă la Mesogios Seafood Primăverii

Cherhanaua Ancora

Pe malul lacului, pe Șoseaua Nordului, „Cherhanaua Ancora” este un loc de popas, un local romantic şi o pagină de foileton gurmand. Salata de icre de știucă cu ulei din sâmburi de struguri ne-a adus o experiență nemaipomenită, iar midiile picante și fileul de barbun servit cu piure de cartofi ne-a făcut să ne simțim ca pe Coasta de Azur, totuși, e posibil ca acolo să nu se mânânce la fel de bine!
Rezervă o masă la Cherhanaua Ancora

Pescaria Dorobanților

Aflată în inima Capitalei, Pescăria Dorobanților este recunoscută pentru deliciile exotice din meniu. Restaurantul are un aer grecesc în decorațiuni și în gust, dar secretul se află doar în bucătărie. Proprietarii folosesc o carte de rețete veche din 1963, iar iscusita doamnă Zana este cea care dă viață acestor rețete. Am mâncat aici caracatiță și vom mai reveni pentru această experiență.
Rezervă o masă la Pescăria Dorobanților

Meze Taverna

Restaurantul grecesc prezintă diverse rețete din fructe de mare, iar salata de vinete cu ardei roșii copți este un antreu perfect. Puteți încerca și musacaua cu vinete, carne tocată de miel și bechamel, care e foarte populară printre clienții fideli. Recomandăm orice produs pe bază de scoici și creveți deoarece taverna aduce mereu fructe de mare proaspete și gustoase. Nu va lipsi de la masă tradiționalul tzatziki aromat cu ierburi și legume.
Rezervă o masă Meze Taverna

Lugo Restaurant & Lounge

Pentru o cină fastuoasă, puteți vizita restaurantul mediteranean de pe strada George Enescu, pentru fructe de mare delicioase. Ca și starter puteți opta între somon fumee cu brânză de capră și tartar de somon sau terină de foie gras cu dulceață de kiwi. Felurile principale nu pot fi lăsate însă deoparte. Acolo am mâncat cel mai bun piept de rață din oraș, asezonat cu piure de păstârnac și sos din vin de Porto. Meniul nu e vast, dar e alcătuit inteligent.
Rezervă o masă Lugo Restaurant & Lounge

Agape Cuisine

Vizita la Agape a fost o surpriză foarte plăcută! Aici ne-am convins că lintea neagră poate fi mai bună decat fructele de mare, iar caracatița a fost gătită ideal. Un plus în ochii gurmanzilor ar putea fi faptul că Agape se prezintă ca și „restaurant și market”. Acolo găsiți și o mică băcănie în interior, chiar în fața bucătăriei, în cazul în care vreți să experimentați și acasă rețete cu fructe de mare.
Rezervă o masă la Agape Cuisine