Primul bucătar român cu stea Michelin și-a deschis un restaurant la Cluj

23 iunie 2021 | Locuri cool

Chef Bogdan Dănilă, primul bucătar român care a obținut prestigioasa stea Michelin, a deschis luna aceasta la Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei, Restaurantul Pastel.

colaj foto cu Chef Bogdan Danila si imagini din Restaurantul Pastel din Cluj
Foto: Restaurant Pastel

Într-o revenire spectaculoasă la rădăcinile sale, Chef Bogdan Dănilă prezintă un concept care va redefini scena gastronomică și va redeschide apetitul pentru fine dining! Localizat în cadrul hotelului Meridian din Cluj-Napoca, Restaurantul Pastel propune gurmanzilor, dar nu numai lor, o experiență cuprinzătoare bazată pe cele mai bune ingrediente și cele mai noi tehnici. Totul într-o abordare artistică a prezentării, cu un serviciu personalizat, orientat către client, și cu o excepțională atenție la detalii.

restaurantul pastel din cluj, cu mese din lemn, scaune crem si albastre si tavan cu flori roz

Cum arată meniul la Restaurantul Pastel?

Meniul european modern al restaurantului Pastel reflectă din plin experiența și călătoriile culinare pe întreg mapamondul ale bucătarului Bogdan Dănilă și evidențiază esența conceptului de ospitalitate într-un mod elegant, dar totodată casual.

De la celebrul Beef Wellington, pus în valoare de gustul ciupercilor de pădure recoltate din regiune și servit cu un sos catifelat de trufe, la Parfait-ul de foie gras cu chutney de portocală roșie și salată apio, acompaniat de vafe cu Matcha, și până la surprinzătorul desert asamblat din texturi și arome de ciocolată, fructul pasiunii și ulei de mentă, meniul Restaurantului Pastel este o invitație extrem de convingătoare la festin.

Meniul de vinuri nu este doar cuprinzător, numărând peste 90 de etichete românești și internaționale, ci și exclusivist. Felurile de mâncare propuse de chef Bogdan Dănilă vor fi acompaniate de vinuri exclusiviste, multe dintre ele ediții și vintage-uri rare din România.

Despre Bogdan Dănilă

Născut la Bistrița, unde a urmat și liceul, Bogdan Dănilă și-a început cariera la Dublin, în 2002, la restaurantul de fine dining Patrik Guilbaud și a lucrat la L’Ecrivain înainte de a se alătura echipei lui Gordon Ramsey, în 2010. Doi ani mai târziu, în timp ce lucra împreună cu celebrul bucătar în cadrul restaurantului Petrus din Londra, Bogdan a fost nominalizat de Zagat ca fiind unul din top 30 cei mai buni bucătari cu vârsta sub 30 de ani. Încă lucra la Petrus când restaurantul a primit prestigioasa distincție Michelin. A lucrat în restaurante cu una și două stele Michelin din Irlanda, Marea Britanie, dar și în Statele Unite, și a urmat cursuri de perfecționare la restaurante de 3 stele Michelin din San Sebastian, Spania, Franța și Marea Britanie.

În 2015 s-a alăturat echipei faimosului Jason Atherton în calitate de Chef de Cuisine, odată cu deschiderea restaurantului de fine dining Clock Tower, din New York. Aici, din poziția de Executive Chef, a primit în 2017 prima sa stea Michelin.

Mai mute despre povestea sa poți descoperi în interviul pe care l-a acordat Restograf.

Chef Bogdan Danila, primul român cu stea Michelin si-a deschis restaurant

Citește și: