Ce faci de Revelion? Vrei la Mare? Vrei la Soare?
(Dec 2017)
   757 vizite  0 comentarii   

  Da, ai citit bine! Anul acesta, urmând tradiția petrecerilor de Revelion din anii trecuți, Stadio – Restaurant cu Atrium îți promite pentru 2018 și mai multă distracție! Au pregătit un Beach Party, în care au recreat atmosfera de la mare, pe care o iubești atât de mult...

............................................citeste tot

O super locație pentru evenimentul tău - cu piscina și grădină!
(Jul 2017)
   1.114 vizite  0 comentarii   

Anul 2017 este anul în care cei de la Jubile The Ballroom vor inaugura 5 saloane de evenimente noi sub denumirea de Jubile Concept: Events - Art - Party. Jubile the Ballroom, cu o experiență de peste 10 în domeniul HORECA, are deja 5 saloane în zone cheie ale Bucureștiului, cu design ...

............................................citeste tot

BURGER SI SCOICI pentru cea mai cool petrecere...petrecerea ta!
(May 2017)
   1.628 vizite  1 comentarii   

  Vara este anotimpul petrecerilor in aer liber alaturi cei dragi, iar pentru cele mai reusite dintre ele, cei de la Burger si Scoici, care recent au deschis un restaurant in Centrul Vechi, s-au gandit sa ofere si servicii de catering cu unele dintre cele mai ravnite preparate ale ...

............................................citeste tot

Se deschide NOR, cel mai înalt restaurant din București!
(May 2017)
   11.726 vizite  0 comentarii   

Începând cu luna mai, orașul se vede cel mai frumos de la NOR, primul Sky Casual Restaurant din București. Odată cu NOR, capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri.   Pentru București, recordul pentru cel mai înalt restaurant...

............................................citeste tot

Cozonacul lui Scarlatescu - Dulce și ceva în plus, de Paște
(Apr 2017)
   1.273 vizite  0 comentarii   

Cozonacul lui Scarlatescu este ideal de pus pe masa de Paste, fiind cel mai dulce cadou de impartit cu cei dragi! Cum Pastele se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus propune desertul ...

............................................citeste tot

Ground Zero Beer si aniversarea de 2 ani
(Mar 2017)
   1.063 vizite  1 comentarii   

Una dintre cele mai iubite si apreciate beri artizanale din Romania, Ground Zero, implineste 2 ani de cand umple paharele romanilor la festivaluri si in anumite baruri si restaurante. Si cu aceasta ocazie speciala isi face ziua cu bere si mancare pe alese. Detaliile, de la ei, mai jos:  ...

............................................citeste tot

Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
(Mar 2017)
   745 vizite  0 comentarii   

Vineri sunteti asteptati la o calatorie gastornomica in inima Moldovei. Restaurantul Interbelic din Bucuresti s-a pregatit cu toate cele necesare pentru o seara culinara 100% moldoveneasca. Astfel, incepand cu ora 19.30, sunteti asteptati sa petreceti impreuna o seara cu tematica culinara ...

............................................citeste tot

Burgeri si scoici livrate la usa ta sau la birou!
(Mar 2017)
   1.127 vizite  0 comentarii   

(P) Traim intr-o era a rapiditatii si a timpului din ce in ce mai comprimat. O era a virtualului, a serialelor vazute din canapeaua comoda de acasa sau a orelor peste program la birou. Pentru multi dintre noi, companiile care livreaza mancare sunt cele care ne salveaza timp si ne ofera ceea ce avem ...

............................................citeste tot

Ce putem manca de post la restaurant- despre paste veggie si alte bunatati
(Mar 2017)
   1.200 vizite  0 comentarii   

Este postul Pastelui si una dintre cele intrebarile care ne chinuie in perioada asta este “Ce sa mai mancam?” De obicei, acasa tinzi sa adopti o dieta mai bogata in produse de panificatie, cartofi si orez sau poate optezi pentru o salata. Dar ce te faci cand iesi in oras si optiunile sunt ...

............................................citeste tot

(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
(Mar 2017)
   606 vizite  0 comentarii   

Evenimentele importante „ne pandesc” la tot pasul! Fie e ziua cuiva drag, fie vrei sa il feliciti pentru un succes sau, pur si simplu, doresti sa iti arati iubirea, recunostinta si aprecierea. Dupa atatea cadouri oferite, mai ales daca surpriza este pentru o persoana noua din viata ta, parca ...

............................................citeste tot

Honey Toast Brunch la Muse Bistro
(Mar 2017)
   793 vizite  0 comentarii   

Brunch-ul de week-end incepe sa devina o traditie in Bucuresti, iar de data aceasta sunteti asteptati la Muse Bistro pentru o masa care nu e nici mic-dejun, nici pranz. Detaliile despre acest eveniment culinar, mai jos:   Incepem primavara cu #MuseBrunch, seria de brunch-uri de ...

............................................citeste tot

Seara argentiniana cu love, tango & more
(Mar 2017)
   700 vizite  0 comentarii   

Daca ne gandim la o seara argentiniana ne gandim la un steak bun, stropit cu un vin bun, si neaparat totul pe fundalul ritmurilor de tango. Fix asa si-au imaginat si cei de la Stejarii Pool Club seara argentiniana pe care o pregatesc pentru vinerea aceasta. Detalii: Vino la Pool Club si ...

............................................citeste tot

Ramen Cup la J'ai Bistrot
(Mar 2017)
   1.190 vizite  0 comentarii   

Ramenul este printre trendurile culinare ale acestui an, supa devenind destul de cunoscuta si in Romania, asta dupa ce si-a stabilit locul de onoare in Asia si in alte parti ale lumii. Sambata aceasta, supa ramen aterizeaza la degustare si in Bucuresti, la J'ai Bistrot. Despre evenimentul ...

............................................citeste tot

Brunch duminical cu mancare din Italia + Romania
(Mar 2017)
   1.410 vizite  0 comentarii   

Beautyfood, un restaurantel miraculos cum se autodefineste, pregateste duminica aceasta un brunch special. Despre mancare si voie buna ii lasam pe cei de la Beautyfood sa va spuna mai multe: Soarele ne incalzeste dintii, iar firul ierbii ne-nfioara talpile... Asa ca redeschidem sezonul Brunch...

............................................citeste tot

Food Truck Festival - editia de primavara
(Mar 2017)
   2.318 vizite  0 comentarii   

Primavara scot capul din zapada food truck-urile din Bucuresti la primul eveniment din acest sezon. Astfel, de azi pana pe 2 aprilie, gasiti in fata la mall Promenada Food Truck Festival - editia de primavara. Detaliile despre acest festival culinar le aflam mai jos de la organizatori. Dupa ...

............................................citeste tot

Burger si scoici - un nou concept de restaurant
(Mar 2017)
   5.046 vizite  1 comentarii   

(P) La inceputul acestui an, s-a deschis un nou restaurant in Centrul Vechi, iar zvonurile spun ca este un loc primitor, cu un design foarte interesant, in care cele mai ravnite preparate sunt burgerii si scoicile. Burger si scoici este un nou concept de restaurant bazat pe cele mai in trend ...

............................................citeste tot

Trufe si vin la Muse Bistro
(Feb 2017)
   782 vizite  0 comentarii   

Preparatele cu trufe si vinul compun un cadou perfect pentru ziua de Dragobete. Gust fin si deosebit alaturi de vinul care face pereche buna cu mancarea si v-ati asigurat un meniu ideal pentru ziua indragostitilor, varianta romaneasca. Un astfel de capriciu puteti sa va oferiti la un eveniment ...

............................................citeste tot

Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
(Feb 2017)
   1.764 vizite  0 comentarii   

Joi, 2 Martie, Chef Scarlatescu - cunoscut de publicul din Romania drept cel mai exigent jurat al emisiunilor de gatit - propune o experienta deosebita gurmanzilor si iubitorilor de inedit. Acesta va invita la Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca 55, sa participati la "Chefs Table" - un ...

............................................citeste tot

Ice-cream brunch
(Feb 2017)
   745 vizite  0 comentarii   

Daca stiam de conceptul de brunch cand eram copii, sigur ni l-am fi imaginat asa cum il pregatesc cei de la Puro&Bio: cu multa inghetata. Despre acest eveniment delicios aflam mai multe mai jos: Un brunch ca la carte. Tasting de inghetata artizanala din belsug urmat de platouri sarate ...

............................................citeste tot

Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
(Feb 2017)
   1.298 vizite  0 comentarii   

Se apropie Ziua Indragostitilor si nu stii ce cadou sa-i faci? Exista o celebra zicala care zice ca "dragostea trece prin stomac" asa ca ce poate fi mai potrivit pentru a celebra iubirea decat o cina romantica intr-un loc deosebit? Ce zici de un meniu cu preparate speciale si savuroase, pentru...

............................................citeste tot

O duminica super hot la Lulu's Bistro
(Feb 2017)
   604 vizite  0 comentarii   

Iute, si mai iute, de-a dreptul hot? Daca si voi sunteti iubitori ai mancarurilor picante, atunci duminica vi se pregateste un meniu fix pe placul vostru la Lulu's Bistro. Detaliile mai jos. Un eveniment gourmet pentru pasionatii de mancare picanta. Chef Vasile Nicolae a pregatit un meniu ...

............................................citeste tot

Meat Busters Pop-Up in Mansarda Simbio
(Feb 2017)
   1.361 vizite  0 comentarii   

Un concept de street food care a revolutionat lumea sandvisurilor, Meat Busters, face casa buna cu Simbio, astfel ca duminica, 12 februarie, puteti gusta preparatele de food truck direct in mansarda frumosului bistro. Detaliile le aflam de la ei: BREAKING NEWS: scoateti lopetile de zapada...

............................................citeste tot

Sushilize - cel mai nou concept de petrecere din oras
(Feb 2017)
   749 vizite  0 comentarii   

Iti plac experientele noi? Sushilize este cel mai nou concept de petrecere la care ai ocazia sa participi. Si, cum cea mai interesanta si populara este socializarea in oras, iata ca cei de la Chefs Experience nu se lasa si propun o noua experienta, venind cu o idee de socializare la un platou cu ...

............................................citeste tot

Un chef roman nominalizat la premiile internationale GQ Food and Drink Awards
(Feb 2017)
   500 vizite  0 comentarii   

Anul trecut va povesteam ca cel mai bun restaurant din Londra, Sosharu, are un Chef roman, Alexandru Craciun. Acelasi bucatar in fruntea aceluiasi restaurant primeste acum si o nominalizare la GQ Food & Drink Awards, intrand pe lista potentialilor castigatori la categoria "Best Chef". Chef ...

............................................citeste tot

Cina de Valentine's pentru el si pentru ea
(Feb 2017)
   680 vizite  0 comentarii   

Valentine's Day - ca il sarbatoriti sau nu, ziua de 14 februarie e o ocazie tocmai buna pentru a iesi la o cina romantica. Mai ales ca multe restaurante din Bucuresti se gatesc in haine speciale pentru aceasta ocazie si organzieaza evenimente in tema cu sarbatoarea. De exemplu, la frumosul ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Primul restaurant crestin vegetarian in Bucuresti



(Nov 2011)
30.392 Vizualizarivizualizari
13 Comentariicomentarii

 

Pe 3 noiembrie 2011 se va deschide Barca, primul restaurant crestin vegetarian din Bucuresti, adica un restaurant “bazat pe conceptul reintoarcerii la bucuria si sanatatea din natura”, dupa cum spune Marian Grajdan, unul dintre cei doi asociati si initiatori ai proiectului. Marian Grajdan a avut o cariera de succes in mari corporatii multinationale, ca CFO, printre care: Ogilvy, Panasonic, Tnuva, Lukoil. La inceputul carierei a lucrat si la Fundatia Anastasia si, probabil, de acolo legaturile cu celalalt asociat, Cristian Filip, care este presedintele Fundatiei Crestine “Parintele Arsenie Boca”. Restaurantul Barca are ca slogan “Prietenii si Hrana Vie” si promoveaza doua concepte de baza: Hrana Vie, nepreparata termic (raw vegan) si spiritualitatea crestina specifica tari noastre.

“Scopul acestui concept – de hrana vie nu este sa convinga sa devii naturist si sa renunti la mincarea cu care te-ai obisnuit. Aceasta hrana vie poate ajuta pe orice om sa inteleaga importanta alimentatiei naturale pentru viata sa. Oricine va consuma mai multe cruditati va constata imbunatatiri spectaculoase ale sanatatii si vitalitatii sale.” – zice Marian Grajdan.

Si continua: “Hrana vie pentru trup si suflet, preparatele restaurantului Barca sunt servite intr-o atmosfera crestineasca deosebit de placuta si de calma. Conceptul acestui restaurant apartine lui Cristian Filip si Marian Grăjdan, care doresc sa provoace bucataria traditionala bazata pe folosirea preparatelor din carne, la un nivel care sa satisfaca toate gusturile, fie acestea vegetariane sau carnivore. Echipa de bucatari lucreaza cu pasiune pentru a renaste bucataria moderna nedata prin foc prin, combinarea unor arome absolut originale si imbietoare. Hrana vie confera o stare generala constanta de bine si euforie, naturala printr-un aport de energie vie, o energie a vietii pure, nedistorsionata si curata. Somnul devine mai odihnitor si mai eficient, adica in putine ore de somn corpul se reface mai repede si mult mai bine. Hrana vie confera o atentie sporita in mod natural, nefortata si o gandire clara dublata de bun simt. Cei care adopta o dieta bazata pe hrana vie devin gradat mai activi si mai entuziasti in actiunile lor si capata o gandire pozitiva, o siguranta de sine din ce in ce mai mare. De asemenea, stresul si tensiunile vietii de zi cu zi isi diminueaza foarte mult efectele devenind foarte usor controlabile, iar inbolnavirile dispar aproape in totalitate.”

Si, ca un fel de concluzie: “Restaurantul Barca are o puternica misiune de revenire la viata si sanatate intr-o atmosfera cald duhovniceasca, de bucurie crestina.”

Noi ii dorim tot succesul pe care il merita aceasta initiativa!


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Buna ziua, domnule Cristian Filip ! Am vazut emisiunea de la Prima tv, am cautat pe net, am gasit comentariile, fara sa gasesc ceea ce cautam. Mi-ar fi placut sa citesc si comentarii de la cei care v-au trecut pragul. Ca sa beneficiez de un pranz in restaurantul Barca (str.Leonida) cu ce suma ar trebui sa fiu pregatita pentru o ciorba, un fel pricipal si un desert? Multumesc pentru raspuns si daca-mi pot permite (sunt pensionara) , ma voi delecta din bucatele frumos prezentate. Faceti si livrari la domiciliu?

Reply

Frumoasa initiativa, nu are legatura cu religia,in natura nu exista religie, nici in univers, natura are legile ei.

Reply

Referitor la postarea anterioara, doresc sa precizez ca, DA, exista o mare legatura intre vegetarianism si crestinism. Pentru a putea iubi, ierta si respecta morala crestina, primul pas este infranarea, exersata la nivel fizic prin postul crestin. Intr-un an sunt 4 posturi mari la care se adauga miercurile si vinerile. Mancarea nu te sfinteste dar cumpatarea, da.

Reply

    Ideea de vegetarianism nu trebuie asociata niciunei religii, e o chestie complet distincta. Eu sunt vegetarian si sunt ateu,asa cum multi pot fi vegetarieni si in acelasi timp crestini, budisti, etc.dar sunt chestii care nu trebuiesc asociate, asa cum nu trebuie asociate nici cu rasa, sexul sau altele. In locul vorbariei asteia multe si inutile, ar trebui sa nu scapam din vedere ADEVARATA esenta din spatele faptului de a fi vegetarian: scutirea a milioane de fiinte inocente si fara aparare de un macel si de o tortura inutile si barbare, ce au loc in spatele peretilor de la abator si la care nimeni nu vrea sa se uite. Toata lumea intoarce ochii, dar apoi in modul cel mai ipocrit cumpara carne de la magazin, (ambalata frumos ca sa te prosteasca, uitand sau mai degraba vrand sa uite ca bucata de carne a fost un vitel, un purcel sau o oaie macelarita si chinuita fara mila…sa ne gandim mai mult la aspectul asta si sa luptam sa schimbam ceva aici, si sa lasam asocierea cu nu-stiu ce religie sau altceva…din experienta mea, toata lumea invoca mila, iertarea si alte concepte care “suna” frumos teoretic, dar in practica nu prea sunt puse: te duci la biserica si faci pe milosul si bunul, dar apoi vii acasa si torturezi un biet animal, taindu-i gatul fara remuscari? Arata aici mila si compasiunea pe care le invoci si nu mai comite crime oribile, practica nu teorie ieftina…felicitari pentru deschiderea restaurantului vegetarian si voi aplauda de fiecare data cand un altul se va deschide…

    Reply

      Florin,

      Ai un comentariu de foarte mult bun simt. Intr-adevar, mila, compasiunea si responsabilitatea crestine nu se impaca foarte bine cu uciderea animalelor pentru consum. Da, bucata de muschi din galantar a fost odata un vitel sau un purcel, deci fiinte vii, al caror rol nu cred neaparat ca este de a fi consumate pentru hrana. Crestinismul adevarat nici nu incurajeaza astfel de practici, dimpotriva. In manastiri si in familiile crestine se practica postul si cumpatarea, care in cele mai multe cazuri iau forma eliminarii consumului de carne din alimentatie sau reducerii acestuia. Mai mult ca sigur nu incurajeaza macelarirea animalelor, ci o atitudine responsabila – o forma poate fi comuniunea taraneasca dintre gospodar si cal, vaca (care da lapte si vitei, si poate doar catre finalul vietii carne, oi, etc.

      Tocmai de aceea, pozitia ta mi se pare nicidecum atee, ci poate mai crestina decat a multor crestini declarati.

      Indraznesc sa spun (vezi si postarea de mai sus) ca intre “vegetarianism” (i-as spune mai degraba o alimentatie cumpatata) si “religie” (crestinism, in cazul acesta) exista o legatura simpla si naturala, care tine de raportul dintre sulfet si trup si influenta reciproca. In fapt, mantuirea sufletului se obtine prin eforturi in trup. De aceea, cred ca se pot asocia cele doua idei, nu doar conceptual ci foarte practic in viata de zi cu zi.

      Reply

      Recomand documentarul Earthlings la ce ai zis mai sus.

      Reply

Nu intelegem ce legatura este intre crestinism si vegetarieni. Crestinismul este o religie, un fel de a fi si tine de regulile morale, de iubirea aproapelui, de iertare, etc. Ce servesti in farfurie nu are legatura nicio mancare nu te posta face mai sfant sau mai putin sfant. Mi se par 2 concepte artificial alaturate.

Reply

    Ma bucur si, totodata, va felicit pentru initiativa de a deschide un astfel de restaurant. M-as bucura enorm daca ar lua cineva initiativa deschiderii unui astfel de restaurant si in Galati, orasul in care locuiesc. Posturile de peste an ar fi mai simplu de tinut.

    Reply

    Relativ la postarea Danei si in continuarea comentariului Valentinei: exista o legatura stransa intre crestinism si o alimentatie corecta, mai degraba decat vegetarianism. Pe langa semnificatia infranarii si a cumpatarii, exersate prin post, este important si un aspect mai palpabil si mai putin luat in considerare al mancarii: aportul energetic. Din hrana vie, vegetala, corpul uman extrage un anumit tip de energii si substante, si cu totul alt tip din hrana moarta (carne de animal ucis, de pilda, sau mancaruri cu preparare foarte elaborata, care distruge ce este “viu” din alimente prin preparari succesive la foc. Nu intamplator in Sfanta Scriptura nu apare nicaieri ca Iisus sa fi consumat carne, cu exceptia pestelui, ci doar seminte. In manastiri, o componenta a caii duhovnicesti o reprezinta regimul alimentar, conform caruia calugarii nu consuma carne deloc sau doar o data la 5-6 luni.
    Hrana, ca orice alt aspect al vietii crestine, este orientata catre o viata curata, plina, sanatoasa atat spiritual cat si trupeste. Cum dpdv crestin traseul omului in viata se face sub forma binomului suflet-trup, intretinerea trupului printr-o hrana vie si sanatoasa, care sa ii dea energie, nu sa il ingreuneze, are impact direct si asupra spiritului. Un om VIU este un om sanatos, energic, entuziast. Ingerarea de alimente cu un aport energetic “grosier”, greu, de genul carnii, ne introduce in corp acele energii care ne ingreuneaza (carnea este singurul aliment care este digerat prin putrezire in stomac, organismul uneori facand un efort mai mare sa digere carnea decat aportul energetic castigat prin consumarea acesteia – de aceea uneori ne simtim “grei” dupa cate o masa copioasa cu carne). Consumarea de hrana vie asigura corpului energia de care are nevoie, extrasa din hrana vie.
    In esenta, nu este vorba de a consuma sau nu carne – probabil un echilibru intre alimente este cel mai potrivit. Cred insa ca “normalul” nostru actual in privinta alimentatiei este de fapt anormal: carne la majoritatea meselor este un extremism invers.

    Am mentionat cele de mai sus din dorinta de a clarifica putin, daca se poate, legatura dintre hrana si suflet.

    De aceea salut initiativa domnilor care au deschis acest restaurant si le urez succes si Doamne ajuta!

    Reply

    Probabil initiatorii s-au gandit ca crestinismul este religia cea mai raspandita si astfel se va raspandi si renumele acestui restaurant in fine e doar o presupunere. Inclin sa cred ca poti duce o viata sanatoasa prin acest mod de viata, insa clar nu te face mai moral sau mai sfant. Si Hitler era vegetarian si pt asta tot un mare criminal va ramane in istorie.

    Reply

    Nu sunt deloc doua concepte artificial alaturate! Dimpotriva, conform dictonului ca “Suntem ceea ce mancam”, alimentatia are o importanta URIASA pentru toti cei care aspira la puritatea deplina a mintii si a sufletului, pentru ca inima lor sa poata deveni receptacul al Harului Dumnezeiesc.

    Reply

been there eat that. trebuie neaparat sa mananci pasta de “ou” , tort dovleac si migdale si ultimul dar nu neparat cel mai putin bun, tortul de menta si cacao. culmea ca nu ma dau in vant dupa dulciuri.

Reply

    M-am retras din Restaurantul ”Barca”.
    A ramas prietenul meu, Cristian Filip. Va recomand cu caldura bunatatile casei precum si atmosfera deosebita de acolo.

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ 1 = three