Restaurante la înălțime în București. 14 locuri cu vedere spectaculoasă

8 septembrie 2021 | Locuri cool

Bucureștiul e complet diferit atunci când îl vezi de sus. Și poți să-l descoperi într-unul din localurile cu vedere spectaculoasă a orașului. Sunt ideale pentru o cină romantică la apus, mese de prânz sau sărbători cu prietenii. Iată care sunt cele mai populare restaurante la înălțime din București.

Cuplu care ia masa la restaurant in fata unor geamuri mari, la apus, cu vedere panoramica asupra orasuljui
Foto: NOR Sky Casual Restaurant

Mulți oameni spun că nu le place Bucureștiul. Fie din cauza aglomerației, a agitației continue, fie din punct de vedere al aspectului, al curățeniei și tot așa. Da, e adevărat: sunt multe lucruri care ar trebui puse la punct, multe îmbunătățiri de făcut. Dar Capitala are totuși un farmec al său, trebuie doar să privești lucrurile din punctul de vedere potrivit. Iar unul din aceste puncte este fix cel care-ți oferă o vedere de sus. 🙂

Restaurante la înălțime din București, cu priveliști spectaculoase

Fie că vorbim de terase tip rooftop sau de restaurante aflate la înălțime, Bucureștiul are multe localuri minunate, care îți oferă o panoramă extraordinară.

NOR – Sky Casual Restaurant

imagin din restaurantul la înălțime NOR din București, fotografiat la apus, cu mese si canapele si geamuri mari prin care se vedere orasul la venirea serii

NOR este cel mai înalt loc unde poți lua masa în București, la ultimul etaj al Sky Tower din zona Aviației. Când ajungi la etajul 36 începi cu senzația pe care ți-o oferă recepția unui hotel luminos, iar în fața ochilor ți se deschide tabloul orașului, văzut panoramic de la 136 de metri înălțime.

Meniul NOR se inspiră din cele mai faimoase bucătării ale lumii dar este atent și la preferințele locale. Rețetele sunt construite într-o notă relaxată, dar caută să provoace imaginația oaspeților prin moduri originale de plating și combinații îndrăznețe de gusturi.

Rezervă o masă la NOR – Sky Casual Restaurant

Aria TNB

terasa de la aria tnb, cu mese asezate pe podea inaltata din lemn, umbrele mari si priveliste catre Centrul Bucureștiului

Aflat chiar pe acoperișul Teatrului Național, în inima orașului, la kilometrul 0 de la Universitate, restaurantul Aria TNB este o oază de liniște în Bucureștiul agitat. Restaurantul oferă o priveliște fantastică, panoramică, asupra Capitalei, iar terasa elegantă este locul ideal unde să petreci momente speciale sub cerul liber, admirând apusul sau luminile orașului. Cu alte cuvinte, un loc perfect în care să te relaxezi (și să asculți muzică live în unele seri).

Rezervă o masă la Aria TNB

18 Lounge

Situat în Piața Presei Libere, restaurantul oferă vedere panoramică de la etajul 18 al turnului City Gate spre parcul Herăstrău și Bd. Kiseleff. 18 Lounge combină fine dining, muzică și design cu vederea superbă a orașului. Arhitectura inedită, cu un perete format din geamuri neîntrerupte, aduce oaspeților vederi din cea mai verde zonă a orașului.

Rezervă o masă la 18 Lounge

Amethyst Sky Bar

Situat pe acoperișul hotelului Union Plaza, Amethyst Sky Bar îți oferă una din cele mai frumoase priveliști asupra Bulevardului Unirii. Elegant, foarte bine amenajat, este un local contemporan, uber-chic, cu mâncare bună și mai ales o listă de vinuri, cocktailuri și bere artizanală impresionantă. Dacă vrei să ieși la o cină în doi, e alegerea perfectă!

PS: au și muzică live, la saxon, ca ambianța să fie exact ce trebuie.

Rezervă o masă la Amethyst Sky Bar

Fork Ana Tower

imagine de ansamblu din Fork Ana Tower, amenajat in culori inchise, de maro, cu geamuri mari cu vedere panoramica, unul din restaurante la înălțime din București

La începutul acestui an, în februarie, s-a deschis și la București Fork The Restaurant! Situat la etajul 25 din clădirea Ana Tower, restaurantul te întâmpină cu preparate delicioase și o listă de vinuri impresionantă! Este un restaurant gourmet, rezultat al peste 15 ani de călătorii culinare și cercetări amănunțite despre gastronomia de top. Amenajat după un concept inedit, care îmbină autenticul românesc cu designul contemporan, Fork Ana Tower propune o experiență culinară fine dining de neuitat!

Cişmigiu – Bistro La Etaj

close up cu doua pahare ciocnite de un cuplu căruia i se vad doar mainile, iar pe fundal terasa Cismigiu Bistro de tip rooftop

Redescoperă atmosfera Micului Paris pe acoperișul Hotel Cișmigiu. Un rooftop bistro care propune un design chic-casual, atmosferă prietenoasă, comfort și gust. Oaspeții sunt așteptați cu un meniu original, rețete simple și ingrediente care au o poveste de spus. De pe terasa Cișmigiu – Bistro La Etaj aici se poate admira clădirea Palatului Parlamentului și tot istoricul cultural al orașului.

Rezervă o masă la Cișmigiu – Bistro La Etaj

Linea / Closer To The Moon

terasa Linea fotografiata la apus, cu oameni asezati la mese si barul

Una din cele mai spectaculoase locații din Centrul Vechi, amplasată pe acoperișul fostului magazin Victoria. Linea te aduce mai aproape de lună, dar nu chiar acolo. Aici însă ai parte de toată atmosfera pe care nu o găsești pe lună. Muzică chill în surdină, un bar dotat cu cocktailuri originale și bucătărie cu afumătoare proprie. Iarna, terasa se adaptează la decorul arctic și poți să iei cina într-un iglu.

Rezervă o masă la Linea / CLoser to the Moon

Naive

restaurantul Naive, cu barul in stanga si mese asezate de-a lungul peretelui din geamuri mari pe dreapta, cu acoperis tio rooftop, din geamuri

Un alt loc nou deschis anul acesta este și Naive. Un restaurant de tip rooftop, situat deasupra legendarului magazin „București”. Ar fi greu să-l încadrezi într-o singură categorie, pentru că e la fel de bine un bar, restaurant, club, terasă, grădină, rooftop, ba chiar și spațiu de coworking. Cert e că de pe terasă poți vedea până la Casa Poporului și Intercontinental, dar și tot ce se întâmplă în Centrul Vechi.

Sky Bar Dorobanți

terasa sky bar dorobanti, cu o masa in prim plan si scaune albe, cu ferestre glsiante in spate, prin care se vede panorama si apusul, unul din restaurante la înălțime din București

A fost primul Sky Bar din București, situat pe terasa unei clădiri de pe Calea Dorobanților. Un lounge cu design futurist ce își propune să ofere o oază de liniște și verdeață la înălțime pentru întâlnirile cu prietenii în serile de vară sau la reunirile de afaceri în timpul zilei. Noaptea, atmosfera de la Skybar devine animată cu petreceri și evenimente. 

Rezervă o masă la Sky Bar Dorobanți

Deschis Gastrobar

terasa Deschis Gastrobar fotografiata ziua, de tip rooftop, cu podea din lemn si multe mese, iar in fundal se vad multi copaci si blocuri in departare, unul din restaurante la înălțime din București

Un loc de joacă urban situat pe acoperișul Industriei Bumbacului, lângă malul Dâmboviței. DESCHIS e senin și aproape de soare pe timpul verii și își propune să unească oameni activi și creativi pentru evenimente originale cu impact în oraș. Proiecții de film în aer liber, workshop-uri educative, dezbateri creative, toate servite în tandem cu o limonadă rece și mâncăruri delicioase. Ca să nu mai pomenim că aici ai nisip, pardoseli din lemn si lumini ambientale ce ne amintesc evident de atmosfera de la mare.

Nomad Skybar

terasa nomad, cu acoperis deschis si multe plante decorative, unul din restaurante la înălțime din București

Bea. Mănâncă. Dansează. Ăsta e filmul la Nomad, un alt Sky bar din Centrul Vechi, pe Smârdan 30. Seri cu petreceri cum numai în centrul istoric există, DJ renumiți și cocktailuri exotice, toate sub cerul înstelat de vară. Meniul de la Nomad e o călătorie în jurul lumii fără pașaport, cu opriri în Italia, Franța, Spania, Grecia, Asia și SUA. Cei care nu vor să se aventureze departe de casă pot încerca bucătăria românească.

Elfi Sky Bar

terasa elfi sky bar la apus, cu vedere catre bulevard si mese pe terasa, unul din restaurante la înălțime din București

Situat la ultimul etaj al unui bloc de pe Erou Iancu Nicolae, Elfi Sky Bar & Urban Kitchen oferă o vedere la 360 de grade și își propune să îmbogățească peisajul gourmet din Pipera și să ofere o vedere de milioane. Pe terasă găsim mese și scaune colorate si adăpost pentru soare. La fel cum elfii sunt ajutoare de încredere pentru Moș Crăciun, cei de la Elfi Urban Kitchen promit doar ingrediente preparate pe loc pentru a păstra energia și gusturile naturale.

Rezervă o masă la Elfi Sky Bar & Urban Kitchen

Balkon Resto Garden

Oameni asezati la mese si la bar la Balkon Resto Garden, cluminata in verde, unul din restaurante la înălțime din București

Tot din seria rooftop-urilor deschise anul acesta face parte și Balkon Resto Garden. Dacă îți place să te afli chiar în inima orașului, grădina aceasta urbană de pe Calea Victoriei 116 (chiar deasupra magazinului Cos), va fi pe gustul tău. Un loc drăguț, cu un vibe pozitiv, unde să ieși la un pahar cu prietenii.

KLANdestin

terasa klandestin, de tip rooftop, cu vedere catre parcul IOR

Dacă ieși la o plimbare prin parcul IOR, oprește-te la KLANdestin. Situat la etajul 2 al galeriilor Titan,  localul este ca o oază de relaxare și vitalitate deopotrivă, un loc perfect dacă vrei să te rupi puțin de agitația zilei. Spațiul este foarte interesant amenajat, cumva inspirat din sălbăticia pădurilor tropicale, iar priveliștea asupra parcului e foarte drăguță. 

Upstairs Rooftop – Update 2021: restaurantul s-a închis

Upstairs e o pată de culoare în centrul orașului, pe strada Sevastopol, aproape de Piața Victoriei. Atmosfera veselă, bucătăria Fusion si cocktail-uri mondiale sunt ingredientele pricipale combinate cu o vedere superbă a orașului. Aici poți să încerci mâncarea thailandeză, franțuzească sau americană, ori poate doar să faci poză cu apusul de pe teresă. Vara, acoperișul este retras, iar toate mesele rămân sub cerul liber.

 

Pura Vida Sky Bar – Update 2021: restaurantul s-a închis

E un sky bar din Centrul Vechi, situat pe acoperișul hostel-ului cu același nume de pe Smârdan 7. Aici ai vederi superbe ale clădirilor istorice, dar si evenimente săptămânale. La Pura Vida întâlnești călători din toată lumea în căutare de povești locale, dar si localnici interesanți. E o terasă cozy cu DJ și multe variante de băuturi alcoolice în meniu.


Citește și: