S-a deschis primul restaurant Popeyes din România

11 aprilie 2022 | Noutati

Ești fan fried chicken? Atunci sigur vei dori să încerci oferta celebrului brand american Popeyes, proaspăt ajuns și în România. Lanțul de restaurante de tip fast food a deschis în weekend prima locație, în zona de food court de la Băneasa Shopping City.

imagine cu un burger cu carne de pui prajit, pe fundal albastru si portocaliu si cu scris alb, de la Popeyes România

Celebrul restaurant Popeyes a ajuns și în România

Că ne place sau nu, cultura americană are ceva aparte. Iar când vine vorba de bucătărie, lucrurile nu stau deloc prost! Pe cât e țara asta de mare, pe atât de multe preparate, influențe și stiluri de gătit are. Păi cui, dacă nu lor, ar trebui să le mulțumim pentru fried chicken?!

Unul dintre cele mai populare branduri din America, cunoscut în special pentru puiul său prăjit (celebrul „The Chicken Sandwich”) este Popeyes. Într-atât de popular încât a ținut titlurile știrilor din întreaga lume, iar multe staruri din State s-au declarat fani absoluți (ca de exemplu Beyonce). Ei bine, tocmai au deschis și la noi prima locație din România, la Mall Băneasa. Compania Sterling Cruise, firma care deţine și franciza Salad Box și care este dezvoltatorul exclusiv al brandului Popeyes în România, anunță însă că lucrurile nu se vor opri aici. În următorii 10 ani se vor deschide alte 90 de locații în țară. Asta da concurență pentru KFC, nu? Mai ales că vin cu oferte asemănătoare (a nu se înțelege că preparatele sunt la fel).

Dacă nu vrei să iei masa la mall, ai și opțiunea de delivery (prin platformele de livrări) sau de take out (dai comanda, îți ridici mâncarea la pachet și o mănânci unde vrei tu). Iar pe viitor, strategia brandului este de a deschide și restaurante stradale sau drive-thru (cum au și McDonalds sau KFC).

Ce are puiul ăsta așa special?

Fondat în 1972 în New Orleans, Popeyes este un brand cu o istorie de peste 50 de ani și unul dintre cele mai mari lanțuri de restaurante cu servire rapidă din lume. Bazat pe o tradiție culinară veche de 300 de ani, ei propun un meniu unic, construit dintr-o fuziune de stiluri de gătit, condimente deosebite și rețete atent alese, aproape neschimbate de-a lungul timpului. Un mix între bucătăria tradițională Cajun și cea Creole. Cu alte cuvinte, 100% în stil Louisiana (zona recunoscută drept fiind cea unde se găteşte cel mai bun pui prăjit din lume). Asta înseamnă, printre altele, produse de pui la care se folosesc condimente specifice, creveți prăjiți și alte preparate regionale.

Semnătura mărcii este sandwichul cu pui. Celebrul său pui prăjit este preparat din carne proaspătă, provenită din România și marinată timp de cel puțin 12 ore într-o combinație de condimente Cajun. Iar apoi e gătit lent folosind o tehnică de gătit brevetată. Nu e de mirare că faimosul „Popeyes Chicken Sandwich”, iese mereu pe locul întâi în testele vloggerilor culinari.

Ce mai găsești în meniu? Pe lângă sandwich (în tot felul de variante – clasic, picant, deluxe etc.), vedete mai sunt și puiul prăjit, cartofii prăjiți Cajun sau „biscuiții” americani (un fel de chifle micuțe, cu înveliș crocant și moi la interior).

Au și aripioare picante dar și Crispy Tenders (clasic sau picant), nuggets, inele de ceapă, salată Caleslaw și 7 tipuri de sosuri.

Calitatea produselor, ingredientele folosite și modul de preparare au făcut ca Popeyes să se dezvolte rapid și să devină unul dintre cele mai mari lanțuri de restaurante cu servire rapidă din lume. În prezent sunt peste 3700 de locații deschise în peste 25 de țări din lume. Cu siguranță vor face treabă și la noi!


Citește și: