6 bistro-uri unde ne place să mâncăm în București

1 iunie 2019 | Locuri cool

Ne plac ideile franțuzești în materie de mâncare și localuri, iar una din ele a fost să facă niște restaurante mici cu un meniu simplu și accesibil pe care le-au numit bistro-uri. Găsim destul de multe și în București, doar că aici s-a replicat varianta elegantă și rafinată, mai aproape de ideea de restaurant parizian sau pur și simplu chic decât de cea de afacere de familie la subsolul unui cartier parizian.

Am ales 6 locații deosebite ca să exemplificăm genul acesta de local, dar nu a fost deloc ușor să facem selecția între bistro-urile din București

Bistro Guxt

O afacere de familie care a reușit să ajungă pe locul 1 în topul Tripadvisor al restaurantelor din București cu mâncarea ei extraordinar de gustoasă și de specială de inspirație mediteraneană.  Îl găsiți în zona rondului de Izvorul Rece, cum îl știu localnicii (sau intersecția Pache Protopopescu cu Moșilor). Deserturile sunt home-made și atmosfera e de home, ca să zicem așa. Oamenilor e evident că le place ce fac și asta se vede în tot ce ține de local.
Tip: duminica e închis și în rest ar fi bine să vă faceți rezervare înainte.

Bistro Gram

Un loc foarte bun de luat masa în zona Piața Victoriei, și în special brunch-ul sau prânzul (au meniu special la 25 lei cu opțiuni deosebite, departe de obișnuita ciorbă de pui plus chiftele – nu că nu ne-ar plăcea și acestea 😊). Localul are un design original de inspirație industrial, foarte la modă acum.
Tip: dacă vreți să mâncați la orele prânzului mergeți până la ora 12, pentru că apoi se aglomerează.

Le Bistrot Francais

Bistro-ul francez e foarte… francez. Dacă vrei atmosferă, mâncare și vinuri ca la Paris, dar nu ai timp să te duci până acolo, Le Bistro Francais e o alternative foarte bună. Îl găsești în centru, pe una din străduțele dintre Magheru și Calea Victoriei.
Tip: lasă berea pentru o zi și încearcă un vin din lista lor.


Cismigiu – Bistro la Etaj

Cel mai nou, mai roz și mai în trend bistro al Bucureștiului, Bistro Cișmigiu e deschis la etajul 6 al celebrului Hotel Cișmigiu și e destinația preferată a fetelor. E perfect pentru un meeting de afaceri, o ieșire cu fetele sau un date night (domnilor, o impresionați sigur cu localul acesta 😊). Servirea e una din best in town și prăjiturile sunt senzaționale.
Tip: veniți pregătite de multe selfie-uri 😊.

Aida Bistro


O experiență de tip boutique gourmet, show-uri de live cooking, atmosferă de palat (e deschis în Palatul Bragadiru). Bucătărie mediteraneeană reinterpretată. Locul este pur și simplu frumos, iar mâncarea și servirea sunt pe măsură.
Tip: la primăvară vă puteți bucura și de o terasă minunată.

Bistro Taupe

Și lista se încheie, dar nu se închide, cu o noutate de pe Magheru, un bistro chic, cu servire bună și prăjituri delicioase.
Tip: vineri seara au muzică live.