S-a deschis unul dintre cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

26 iulie 2011 | Noutati

Saptamana trecuta s-a deschis un nou restaurant cu bucatarie traditionala romaneasca in Bucuresti, Torna Fratre, pe strada Tunari 34, nu departe de stadionul Dinamo. Ei se prezinta ca:

Unicul restaurant autentic romanesc din Bucuresti. Mancaruri traditionale muntenesti, oltenesti, banatene, ardelenesti, bucovinene, moldovenesti si dobrogene. De asemenea, bucate traditionale de la fratii nostrii de dincolo de granite, basarabeni, timoceni, istroromani, meglenoromani si aromani. Simtiti-va bine intr-un decor unic, savurand preparate facute dupa retete taranesti autentice si ascultand muzica veche de pahar. Joi, Vineri si Sambata MUZICA LIVE.

Torna, torna, fratre! reprezinta un indemn rostit de catre un soldat roman „in limba parinteasca” in timpul unei campanii a armatei bizantine impotriva avarilor, in anul 587. Istoricii si lingvistii socotesc aceste cuvinte drept o prima mentiune a protoromanei (limba romana veche), aceste cuvinte fiind considerate de asemenea certificatul de nastere al limbii romane. Restaurantul Romanesc „Torna Fratre” reinvie bucataria traditionala a taranului roman din Bucovina, Moldova, Dobrogea, Oltenia, Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania dar si bucatele tradionale de la fratii nostri de peste granite, basarabeni, timoceni, istroromani, meglenoromani si aromani. Gatind bucate traditionale, aducem un elogiu taranului roman de pretutindeni si cinstim intreg romanismul balcanic prin numele de „Torna Fratre”.

Restaurantul ocupa o casa veche, fara etaj, cu o curte mare cu cativa pomi fructiferi si cu o parte acoperita cu gazon, fara mese. Meniul include cateva feluri de mancare mai rar intalnite in restaurantele din Bucuresti: Tarator, Coltunasi cu manatarci, Chiperci, Galina la tiganie, Cavarma de rata cu mujdei si mamaliga etc. Preturile sunt rezonabile.

Bucatar sef e Eugen Tocaci, iar patronul este Aurel Pascu, un nume vechi pe piata restaurantelor bucurestene. Aurel Pascu a fost mai intai chelner, apoi sef de sala si sef de restaurant la Intercontinental, Classa di T, Casa di David si altele, dupa care a devenit asociat in Trattoriile Roma. La Torna Fratre e asociat unic. Alte cateva amanunte si evaluarea pot fi gasite in fisa restaurantului.

Meniul Restaurantului Torna Fratre (click to download)