S-a redeschis Heritage

13 aprilie 2011 | Noutati

Astazi (13 aprilie 2011) s-a redeschis cunoscutul restaurant Heritage, dupa o lunga perioada in care au fost facute investitii masive, atat pe partea de bucatarie (concept, meniu etc.) cat si pentru amenajarile interioare. Arhitectul gastronomic este celebrul chef Juan Amador, adept si promotor al bucatariei moleculare, care are unul dintre putinele restaurante de 3* Michelin din Germania. Acesta a pus la punct un concept gastronomic creat special pentru Romania si care este pus in practica (in farfurie…) de catre un chef desemnat de catre el sa stea cateva luni in Romania (Joeg, daca am inteles bine numele), dupa care va fi inlocuit cu altul care vine tot din niste restaurante cotate Michelin.

Juan Amador vine cam de doua ori pe luna in Romania pentru a urmari evolutia proiectului, in restul timpului fiind in contact permanent cu bucataria de la Heritage prin niste camere video conectate prin Internet direct in biroul lui. Meniul survoleaza bucatariile spaniola, germana si frantuzeasca si va fi prezentat in detaliu intr-un articol. Se va putea comanda si a la carte, insa clientii sunt incurajati sa comande meniuri fixe cu antreuri, unul, trei sau patru feluri principale si deserturi la preturi de 59€, 96€ si 135€ respectiv.

Investitia in reamenajarea salilor si in mobilier a fost si ea consistenta si a reparat cam toate stangaciile arhitecturale si de amenajari interioare care facusera obiectul foarte multor remarci ironice in trecut. Salile de la etaj au fost amenajate ca separeuri/ club, cu mobilier adecvat. Tacamurile sunt din argint masiv iar vesela este Bernardaud, unul dintre cele mai scumpe portelanuri comerciale din lume.

Pana in iunie restaurantul va fi deschis numai seara, de marti pana sambata, dupa aceea urmand sa fie disponibil si pentru pranz.

Actionarii principali ai restaurantului Heritage sunt Dinu Patriciu si asociatul sau de afaceri si fost angajat al sau la Rompetrol, Dorin Gherman, iar dintre vechii actionari au mai ramas Dan Pascariu, Radu Ghetea, Rasvan Radu si Marian Popa.

(GB – 13 apr 2011)