Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > FOOD & DRINKS > DINE IN > #StămAcasă și gătim: chifteluțe falafel ca la Sara Green
  • DINE IN
  • REȚETE

#StămAcasă și gătim: chifteluțe falafel ca la Sara Green

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 7 mai, 2020
  • Data modificare : 17 aprilie, 2025
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Vrei să prepari ceva rapid, gustos și sănătos? Încearcă rețeta de chifteluțe falafel ca cele de la Sara Green – ne-au dat-o chiar ei! Se prepară foarte ușor, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și se potrivește de minune la orice masă din zi. Noi am încercat-o și ne-a ieșit foarte bine!

Chifteluțe falafel Sara Green, hummus and pita. Middle eastern or arabic dishes on a dark background. Halal food. Top view.
Designed by timolina / Freepik

Falafel sunt niște chifteluţe care se prepară din boabe de năut. Deși  specific țărilor arabe, este foarte popular și la noi. Și asta pentru că este un preparat simplu și ușor, gustos și foarte hrănitor. În plus, îl poți servi foarte bine la orice masă din zi – chiar și la micul dejun – și este un preparat deseori întâlnit în meniurile vegane și vegetariene! Merge de minune în combinație cu o lipie, salată verde, hummus, murături și tahini. Sau cu o salată tabouleh.

Năutul în sine este o legumă originară din sud-estul Turciei, fiind ulterior răspândit în toate țările arabe. Astăzi, peste 7 milioane de tone de năut sunt cultivate în 45 de țări.

Compozitia pentru falafel variază de la o regiune la regiune, dar de obicei include, pe lângă năut, pătrunjel proaspăt tocat și coriandru. Cât privește modul de preparare, poți să prăjești chifteluțele, sau să le bagi la cuptor.

Două vorbe despre Sara Green

Sara Green s-a născut din dragoste: pentru copii, pentru oameni și pentru natura. După venirea pe lume a fetiței sale, Sara, Alexandru Bădulescu și-a deschis propria afacere, sub forma unui food truck (pe str. Nicolae Caramfil) cu mâncare vegană și raw: Sara Green. Apoi a deschis și un restaurant cu același nume (Bistro Sara Green), la câteva minute de mers pe jos de Piața Victoriei, pe str. Lascăr Catargiu 43A – o locație foarte cochetă. Iar pentru că produsele lor au fost foarte apreciate și cererea a crescut, proprietarii au deschis un laborator în care se face toată producția, în zona Aurel Vlaicu. Tot aici, la stația de metrou, se află și Apartamentul 13, o cafenea în care se vând și produsele lor. În plus, Sara Green are și un serviciu de catering – atât pentru evenimente, cât și pe bază de abonament pentru cei care vor să scape de grija zilnică cu privire la ce mănâncă.

Sara Green oferă livrare la domiciliu prin intermediul platformei UberEats, iar în meniul lor vei găsi, spre exemplu, burgeri vegetarieni, supe, salate delicioase, paste și deserturi savuroase!

(Descoperă și alte 100+ restaurante de la care poți comanda mâncare acasă)

Rețetă de chifteluțe falafel ca la Sara Green

chifteluțe falafel ca la Sara Green. Tortilla wrap with falafel and fresh salad. Vegan tacos. Vegetarian healthy food.
Designed by timolina / Freepik

Ingrediente:

  • 250 g de năut fiert
  • 1 ceapă roșie tăiată cubulețe,
  • 3 legături de pătrunjel proaspăt, tocat,
  • ½ cană de făină (de preferat integrală)
  • 2-3 căței de usturoi tocați și zdrobiți cu cuțitul
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de coriandru măcinat
  • ½ – 1 linguriță de sare, după gust
  • ½ lingurițe de chili (dacă îți place să fie pușin picant)
  • 30-50 ml ulei de măline

Mod de preparare:

  1. Pune toate ingredientele (cu excepția pătrunjelului) într-un blender cu lama în formă de „S” și mixează până obții o pastă omogenă.
  2. Adaugă și patrunjelul și mai mixează puțin.
  3. Acum ai două variante: se pot prăji în tigaie (de preferat în ulei de turte de măsline, ulei obţinut prin prelucrarea turtelor rămase după presarea măslinelor), sau se pot face la cuptor.
  4. Pentru varianta de falafel la cuptor: preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius. Pe o tavă, pune foaie de copt și unge-o cu puțin ulei. Așează chifteluțele în tavă și lasă-le la copt timp de 20-25 de minute. Asezonează cu sos tahini și usturoi (pentru cunoscători) sau cu guacamole, pentru o masă bogată în nutrienți și gustoasă, în același timp.
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • chiftelute falafel
  • falafel
  • reteta falafel
  • reteta vegane
  • retete arabesti
  • retete restograf
  • retete vegetariene
  • sara green
  • vegan
Citește și
10 informații interesante și mai puțin știute despre excentricul Chef Gordon Ramsay
Citește articolul
  • DINE IN
10 informații interesante și mai puțin știute despre excentricul Chef Gordon Ramsay
S-a lansat jocul românesc „Te-am pârlit”, de jucat la 49 din 49 de reuniuni cu prietenii
Citește articolul
  • DINE IN
  • NOUTĂȚI
S-a lansat jocul românesc „Te-am pârlit”, de jucat la 49 din 49 de reuniuni cu prietenii
Plăcintă cu dovleac, gomboți cu prune, tartă cu mere: de unde am comandat cele mai bune deserturi de toamnă
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • DINE IN
Plăcintă cu dovleac, gomboți cu prune, tartă cu mere: de unde am comandat cele mai bune deserturi de toamnă
Cele mai bune tipuri de baiț pentru carne de vită la grătar: rețete și trucuri
Citește articolul
  • REȚETE
Cele mai bune tipuri de baiț pentru carne de vită la grătar: rețete și trucuri
Trenduri Virale de pe TikTok: Ce Mănâncă Gen Z în 2025
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • REȚETE
Trenduri Virale de pe TikTok: Ce Mănâncă Gen Z în 2025
Drob – Cum se face drobul pentru Paște. Idei de rețete & mod de preparare
Citește articolul
  • REȚETE
Drob – Cum se face drobul pentru Paște. Idei de rețete & mod de preparare
Rețete cu spanac proaspăt – Idei & Recomăndări de restaurante unde servesc spanac
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • REȚETE
Rețete cu spanac proaspăt – Idei & Recomăndări de restaurante unde servesc spanac
Aluat de pizza – Cum se face pizza cu blat de casă
Citește articolul
  • REȚETE
Aluat de pizza – Cum se face pizza cu blat de casă
Sarmale – Rețeta de sarmale cu varză murată, explicată pas cu pas
Citește articolul
  • REȚETE
Sarmale – Rețeta de sarmale cu varză murată, explicată pas cu pas
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.