100+ restaurante de la care poți comanda mâncare acasă

24 martie 2020 | Noutati

Deși în această perioadă nu mai poți lua masa în oraș, multe dintre restaurantele clasice îți oferă acum posibilitatea de a comanda mâncare acasă. Astfel te poți bucura în continuare de preparatele tale preferate, dar faci și un mic gest pentru a ajuta acest segment atât de afectat de criza coronavirusului.

focus pe un telefon tinut in mana, cu cineva care navigheaza poze, imagine sugestiva pentru restaurante de la care poți comanda mâncare acasă

Traversăm o perioadă grea, pentru care nimic nu ne-ar fi putut pregăti la modul real. Cu toții trăim cu teama unui dușman invizibil, cu grija pentru cei dragi și pentru sănătatea noastră. Iar autoizolarea rămâne cea mai sigură metodă de a ne apăra în fața coronavirusului.

Ce se întâmplă cu restaurantele închise?

Industria este grav afectată și, în încercarea de a supraviețui, multe din restaurantele clasice oferă acum livrare, chiar dacă în mod obișnuit nu intrau în zona de delivery. Multe apelează la aplicații precum UberEats sau Takeaway, însă sunt și localuri care au pus la punct propriul sistem.

Cristina Ștefănescu, manager la Cherhanaua Ancora, spune că cea mai mare parte a preparatelor din meniul restaurantului sunt oferite acum atât prin platforme de livrare, cât și prin comenzi directe cu pick up. „Meniul este actualizat zilnic. Aplicăm și susținem toate măsurile de igienă impuse de situația specială în care ne găsim, astfel încât să protejăm cât de mult posibil clienții și personalul. Extindem numărul platformelor de livrare cu care lucrăm: Takeway, UberEats, Foodpanda, Glovo, pentru a încuraja clienții să stea acasă. Dorim să fim în continuare cât mai aproape de clienții noștri, să sprijinim demersul general de prevenire a răspândirii epidemiei”.

Și la Anika Restaurant au încercat să vină cu o soluție și au găsit o metodă inventivă pentru asta. „Până va fi sigur să invităm oaspeții în restaurant, vom continua să oferim experiențe gastronomice împachetate în borcane și sticle. Mai exact, Chef Alexandru Dumitru a creat un pachet de cinci borcane cu bunătăți gourmet, gândite mai mult ca mâncare care aduce căldură și confort în suflet: chutney de ardei capia, dulceață de ceapă și măr, confit de porc cu boia afumată, pate de ficat cu cimbru și un borcănel de miere polifloră produsă chiar în familia lui. La rândul meu (n.r. Andrei, somelierul in-house) voi crea în fiecare săptămână o colecție de patru vinuri de la diferite crame românești, oferind clienților toate informațiile pentru a le cunoaște cu adevărat. În fiecare cutie cu vinuri, clienții vor găsi carduri cu note de degustare și o rețetă creată de Chef Alexandru, asociată la unul dintre vinurile din colecție. Produsele vor putea fi comandate sub formă de două pachete separate, prin rețelele de socializare sau telefonic, și livrate acasă. Produse din borcane nu sunt din meniul restaurantului Anika și au fost gândite special pentru susținerea businessului în această perioadă”, spune Andrei Popa, asociat și somelier la Anika Restaurant.

Restaurante de la care poți comanda mâncare acasă

Este adevărat că noi toți suntem acum îngrijorați de situația financiară și încercăm să facem economii pe cât posibil. Pe de altă parte, acum e momentul să ne susținem cât mai mult unii pe alții și să încercăm să sprijinim afacerile locale.

Noi am alcătuit o listă cu restaurantele de la care poți comanda mâncare acasă în această perioadă. Trebuie să știi că se iau măsuri stricte de igienă și siguranță (de la ambalaje speciale, sigilate, la comenzi lăsate la ușă, fără contact direct cu livratorul), așa încât riscurile să fie reduse.

Poți verifica meniul restaurantelor din Restograf, direct pe site-ul localului sau suna la numărul de telefon pus la dispoziție de ei.

Restaurante din nordul Bucureștiului


(1 Mai, Arcul de Triumf, Aviatorilor, Aviației, Băneasa, Bucureștii Noi, Cartierul Francez, Dorobanți, Floreasca, Kiseleff, PArcul Herăstrău, Piața Presei, Pipera, Primăverii)

 • NOR Sky Casual Restaurant, 18 Lounge și The Embassy Park (restaurante din grupul Stadio Hospitality Concepts) îți livrează acasă toate preparatele lor delicioase! Intră pe www.norbucharest.ro / www.18lounge.ro/ www.embassy-park.ro pentru meniu și sună la 0731 33 33 11 pentru comandă. Totul se pregătește respectând regulile stricte care se impun pentru siguranța ta, din cele mai proaspete ingrediente! În plus, poți comanda o colecție de cocktailuri spectaculoase pe care să le prepari acasă. Alegi băutura care-ți place și ți-o livrează alături de kit-ul de preparare complet (ingrediente deja mixate într-o sticluță
  magică, instrucțiuni de preparare, o apă tonică în funcție de rețeta aleasă și secrete de mixologie). Comanda minimă este de 60 de lei pentru București și 100 de lei pentru Ilfov (Otopeni, Voluntari, Tunari, Mogoșoaia, Chitila, Bragadiru și Popești Leorden). Livrările se fac zilnic în intervalul 10:00 – 21:00. Poți comanda și de pe Food Panda, Uber Eats și Glovo.
 • Fior di Latte, restaurant-bistro cu bucătărie italiană fină, inclusiv gelato și dulciuri home-made, oferă livrare la domiciliu. Pentru comenzi, poți suna la 0784 420 555 sau poți folosi aplicațiile UberEats și Glovo.
 • Maize farm to table adaptează experiența fine dining la situația actuală și livrează zilnic noul meniu COMFORT FOOD – fie prin ridicare personală (cu predare în fața restaurantului) la o oră prestabilită, fie prin delivery (comanda minimă: 60 de lei pentru prânz și 100 lei pentru cină). Aici găsești detalii legate de comenzi și livrare.
 • Dacă ai poftă de o experiență gastronomică fină, cu aromă mediteraneeană, alege unul din preparatele restaurantului Poesia. Consultă meniul pe site sau pe Facebook și plasează comanda la 0744 502 000. Ți-o livrează acasă, sau o poți ridica personal din Aviatorilor 76. În plus, ai 20% reducere.
 • Nicolai To Go îți aduce mâncare pentru întreaga familie. Comenzile de peste 300 lei sunt livrate indiferent de zonă. Comanda directă poate fi plasată între orele 12:00-20:00 la 0741 600 006 (vezi meniul), dar îi găsești și pe UberEats, în fiecare zi între 09:00 și 21:30.
 • Zilnic, între 09:00 și 20:00, Fratellini Bistro este gata să-ți livreze preparatele lor gustoase direct acasă. Poți ridica comanda și de la locație, sau prin UberEats.
 • Cherhanaua Ancora îți aduce acasă minunatele preparate pescărești cu care te-a obișnuit în restaurant. Fie comanzi și ridici mâncarea de la local, fie comanzi prin Takeway și UberEats, (în curând și prin Glovo și Foodpanda). Meniul este actualizat zilnic și poți plasa comanda între 12:00 și 22:00.
 • Casa di David, restaurant de fine dining cu bucătărie modernă, mediteraneeană și internațională, oferă livrare între 12:00 și 21:00, în sectorul 1, Floreasca, Pipera, Voluntari și Tei, pentru comenzi de minim 130 lei. Sună direct la ei, la 0722 269 360, sau comandă pe Glovo (dac selectezi opțiunea „Orice”).
 • Dancing Lobster este un restaurant portughez rafinat, faimos pentru preparatele din pește și fructe de mare. Oferă livrare la domiciliu, inclusiv pește și fructe de mare proaspete, gata pregătite sau doar curățate și filetate pentru a fi gătite la tine în bucătărie. Pentru comenzi poți suna la 0770 690 886, între orele 12:00 si 21:00, de luni până duminică, sau trimite un email la rezervari@dancinglobster.ro. Găsești aici mai multe detalii legate de livrare.
 • Four Seasons Dorobanți rămâne deschis pentru livrări și takeaway. Poți plasa o comandă la 021 233 94 31. Primești 15% discount pentru comenzile cu ridicare personală și 10% discount pentru comenzile livrate de restaurant (pe o arie de 4 km).
 • VacaMuuu livrează specialități din meniul restaurantului și delicatese din măcelărie/băcănie în sectorul 1 și 2 și în Pipera. Poți comanda mâncare, carne proaspătă din măcelărie și produse din băcănie (piure de trufe, sosuri, brânzeturi și mezeluri etc.) la 0731.351.135 sau la office@vacamuuu.com.
 • Divan este faimos pentru preparatele sale turcești. Le poți comanda de pe Glovo, UberEats, Takeaway.com și Foodpanda.
 • BistroMar, restaurant pescăresc care aduce peşte proaspăt din Grecia şi Danemarca, continuă cu Pick Up şi Delivery. Poți suna direct la ei, la numărul 0740 085 088 pentru livrare în zona Piața Floreasca, sau folosește Glovo, UberEats sau Takeaway.
 • Deși toate cele patru restaurante Sushi Terra sunt închise pentru oaspeți, poți în continuare comanda delicioasele preparate japoneze. Livrările sunt gratuite în toate sectoarele din București și poți plasa comanda între 10:00-22:00, la 0745 220 272 sau la *1717.
 • Dabeef Meat and Eat, restaurant cu o selecție de „street food”, burgeri și fripturi, îți aduce bunătățile la ușă până când vom putea ieși din nou în oraș. Comandă direct dacă vrei să ridici mâncarea de la restaurant (0739 862 528), sau prin aplicațiile Glovo și Uber Eats.
 • Il Calcio by Mr. Val are un meniu special pentru livrări pe care îl poți vizualiza aici. Restaurantul funcționează în mai multe locații și pentru fiecare este pus la dispoziție un număr de telefon diferit: Clucerului – 0729 574 802, Barbu Văcărescu – 0734 380 188, Herăstrău – 0724 706 665 și Romancierilor – 0730 900 806. 
 • CAU are în continuare deschis magazinul de unde poți cumpără o mulțime de tipuri de carne premium. Au și un mic meniu disponibil prin Glovo și UberEats.
 • Specialitățile sârbești de la Taverna Sârbului ajung la tine prin Glovo, UberEats sau Foodpanda, în maximă siguranță! Sau comandă direct la restaurant la 0727 353 353.
 • Ai poftă de ramen, sushi, bento? Japanos livrează din bucătăria centrală a celor 5 restaurante, adică din zona Floreasca. Și tot prin intermediul lor poși comanda și o parte din meniul restaurantului Kanpai. Comenzile se pot face zilnic între orele 11:00-21:00 (cele plasate după ora 21:00 vor fi livrate a doua zi). Comenzile sunt lăsate în fața ușii. Comandă online.
 • Și de la Pio Bistro poți comanda online, de pe site-ul lor. Dacă ridici personal mâncarea de la restaurant, primești o reducere de 20%! Comandă la 0724.509.404 / 0770.328.251.
 • Zen Sushi îți aduce direct acasă, prin serviciul propriu de livrări gratuite, sushi-ul tău preferat. Zilnic, de la ora 12:00. Poți comanda pe zensushibucuresti.ro

 
Alte restaurante care oferă livrare:

Restaurante din zona ultracentrală a Capitalei


(Ateneul Român, Bd. Dacia, Centrul Istoric, Grădina Icoanei, Piața Amzei, Piața Rosetti, Romană, Unirii, Universitate, Victoriei)

 • Dacă îți era dor de preparatele de la Stadio – Restaurant cu Atrium sau de la Social 1, acum ți le poți comanda acasă. Intră pe www.stadiobucharest.ro și pe www.social1.ro pentru meniu și sună la 0731 33 33 11 pentru comandă. Pe lângă mâncare, poți comanda și cocktailuri spectaculoase pe care le prepari acasă. Alegi băutura care-ți place și ți-o livrează alături de kit-ul de preparare complet (ingrediente deja mixate într-o sticluță magică, instrucțiuni de preparare, o apă tonică în funcție de rețeta aleasă și secrete de mixologie). Livrările se fac în București și Ilfov (Otopeni, Voluntari, Tunari, Mogoșoaia, Chitila, Bragadiru și Popești Leorden), zilnic în intervalul 10:00 – 21:00. Poți comanda și de pe Food Panda, Uber Eats și Glovo.
 • Trattoria Buongiorno Victoriei este locația din care restaurantele Grupului City Grill vor funcționa în regim de home delivery si pick-up. Este vorba de lanțurile de restaurante City Grill, Buongiorno și Caru’ cu Bere. 10% din valoarea meniului comandat va fi donat pentru lupta împotriva COVID-19. Comanda minimă este de 66 lei (comenzile cu valoare mai mică vor fi disponibile doar pentru pick up din Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 56). Mai multe detalii și meniu găsești aici.
 • Upstairs Rooftop îți aduce prânzul și cina acasă, prin UberEats. Și promite prețuri mai mici decât în meniul obișnuit, a la carte.
 • Și Simbio livrează mâncare și băuturi la pachet. Comenzile se pot face telefonic, la 0756 746 246 pentru ridicare sau livrare efectuată de ei (plata numai cu cardul sau transfer bancar). Sau poți comanda de la UberEats ori și Glovo.
 • Anika Restaurant livrează zilnic, din cămara lor direct în cămara ta, un pachet cu 5 borcane pline cu „bunătăți de alinare” (cele despre care ai citit la începutul articolului). Plus o cutie cu vinuri românești (care se schimbă săptămânal). Livrarea se face personal. Mai multe detalii găsești pe pagina lor de Facebook.

 • Poți în continuare să te bucuri de pizza ta preferată de la PizzaMania, care oferă livrare gratuită, dar și posibilitatea de take away (dai comanda și o ridici de la locație). Comezile se primesc la 0757 09 09 33. Pe lângă pizza, găsești și alte preparate în meniu (sendvișuri, supe, preparate din carne etc.).

 • Sardin livrează gratuit gratuit pe o rază de 3 km în jurul restaurantului. Pentru comenzi mai mari, livrează oriunde în București, se înțelege. Și adaugă și o sticlă de vin la pachet. Sau poți ridica chiar tu comanda de la restaurant.  Detalii la 0729 520 111. 
 • Trattoria Verdi îți aduce cucina italiana la tine acasă! Prin Glovo, UberEats, Takeaway, Foodpanda sau Eu Ce Mănânc.
 • Burgerii de la Flip Flop Bistroteca vin la tine și în afara zonelor de livrare din aplicații (pentru că ei sunt prezenți pe UberEats, Takeaway, Glovo or Foodpanda). Practic, oferă ceea ce se cheamă Next Day Delivery: dai comandă azi (între 11:00 și 20:00) și ei îți livrează a doua zi, la ora stabilită de comun acord, ce vrei tu din meniu. Și au și un meniu pentru două zile. Poți comanda la 0771 205 071.
 • Preparatele de la Meze Taverna, restaurant cu specific grecesc, sunt disponibile prin UberEats, Glovo, Caserola, Takeaway.com și Foodpanda.
 • La Winestone Victoriei 37 gătesc prânzul zilnic, între orele 12.00 și 15.00. Supă sau salată, fel principal, desert sau fruct și chifle făcute în casă, la doar 24 de lei! Urmărește pagina lor de facebook să vezi care este meniul zilnic sau sună la 0213088551. Disponibil doar pentru take away.
 • Nikos Greek Taverna îți livrează direct la ușă preparatele grecești preferate. Consulți meniul online, verifici zonele de livrare, suni la 021.5999099 și aștepți comanda.
 • Preparatele restaurantului românesc Lacrimi și sfinți pot fi comandate prin UberEats. Aceeași mâncare bună, care să te facă să mai uiți de supărare.
 • Și Borsalino, restaurant cu specific italian, face livrări acasă. Zilnic, între 11:00 și 22:00. Poți comanda pe site sau la 0729.954.911 și 0729.954.912. Pizza, panini, antipasto, bruschete, paste făcute în casă și multe altele.
 • Sushi Garden primește în continuare comenzi online pe site-ul sushigarden.ro, pe care le livrează la domiciliu, dar are disponibil și serviciu de Take Away (tranzacțiile au loc la ușa restaurantului, nu înăuntru).
 • Wine Ambassador – Winebar & Shop livrează personal, fără curieri, în maxim 24 de ore, vinul tău preferat sau orice produs din magazin (whisky, rom, coniac). Zilnic, între orele 09.00-17.00. Poți comanda la 0733182037.


Alte restaurante care oferă livrare:

Restaurante din centrul Bucureștiului


(Calea Călărași, Cotroceni, Decebal, Ferdinand, Moșilor, Piața Alba Iulia, Parcul Carol, Parcul Cișmigiu, Plevnei, Sala Palatului, Timpuri Noi)

 • Biutiful Downtown livrează mâncare prin UberEats, dar și în sistem de pick-up din restaurant. Zilnic, între orele 10:30-22:00.
 • Cişmigiu – Bistro La Etaj îți livrează acasă preparatele preferate și îți propune și o listă interesantă de cocktailuri. Intră pe www.cismigiu.ro, alege ce-ți place din meniu și sună la 0731 33 33 11 pentru comandă. Pentru cocktails primești un kit de preparare complet, care include ingrediente deja mixate într-o sticluță magică, instrucțiuni de preparare, o apă tonică în funcție de rețeta aleasă și secrete de mixologie. Livrările se fac în București și Ilfov (Otopeni, Voluntari, Tunari, Mogoșoaia, Chitila, Bragadiru și Popești Leorden), zilnic în intervalul 10:00 – 21:00. Poți comanda și de pe Food Panda, Uber Eats și Glovo.

 • Bistro Raw&Vegan asigură livrare în tot Bucureștiul. De la ei poți comanda supe, fel principal, aperitive, spaghetti, pâinici, platouri, sucuri, deserturi, torturi la comandă. Sau poți opta pentru un abonament zilnic care include prânz, cină, aperitiv, suc și desert. Pentru comenzi, variantele sunt: take-away de la ușa restaurantului; comandă la 0726 605 501 sau pe bistrorawvegan.com; comandă pe UberEats, Takeaway (în câteva zile și pe Foodpanda și Glovo). Află mai multe despre orele de livrare aici.
 • Zen Garden a scăzut cu 30% prețul pentru livrări, chiar dacă prețurile materiilor prime cresc. În plus, au decis să se aprovizioneze strict de la producători români și au pregătit meniuri sănătoase pe care le-ai gustat deja în restaurant. Poți comanda la 0787 823 134.
 • Restaurant Ciao Niki a pus la punct un meniu standard de livrări, dar dacă suni, îți pot recomanda și alte preparate. Pentru comenzile care ies din aria lor de acoperire, comanda minimă este de 100 lei. Toate se achită cash. Detalii și comenzi la 0734 356 217.
 • Madame B – Tea & Pancake House livrează cele mai delicioase clătite la domiciliu, zilnic, între 11:00-18.00. Comenzi directe la 0746 030 670 sau pe Foodpanda și Takeaway.
 • De la Ceainăria Green Tea poți cumpăra în continuare ceaiuri pentru acasă din magazinul lor online (multe sunt la promoție), inclusiv accesorii (căni, ceainice, infuzoare etc.). Sau comandă un voucher card sau gift card. Pentru detalii lasă un mesaj pe facebook sau scriele un e-mail la office@greentea.ro.


Alte restaurante care oferă livrare:

Restaurante din estul Capitalei


(Bd. Pache Protopopescu, Colentina, Dristor, Iancului, Mihai Bravu, Muncii, Pantelimon, Ștefan Cel Mare, Tei, Titan, Vatra Luminoasă, Vitan)

 • De la Bite poți comanda prin UberEats, Glovo și Takeaway. Toate produsele sunt homemade, în adevăratul sens al cuvântului – de la pâinea cu maia, la sosuri și deserturi.
 • Restaurant DaDa îți livrează mâncarea acasă prin UberEats sau la noul serviciu DaDa to go, pentru care primești și discount 20%. Restaurantul încurajează comenzile de tip self pickup, între orele 10:00 și 18:00. Întreabă la telefon despre dispinibilitatea meniului, la 0729 997 405.
 • De la Hop Garden poți comanda mici, coaste, burger și multe altele. Comenzile pot fi livrate prin Glovo, UberEats, Foodpanda și TakeAWay. Sau sună la 0770 448 443 și ridică direct comanda din restaurant. Aici găsești meniul.


Alte restaurante care oferă livrare:

Restaurante din zona de sud


(Rahova, Berceni)

 • Până ai să poți sta pe terasă la South Burger, comandă acasă burgerii lor delicioși. De luni până vineri au și meniuri noi pentru prânz sau cină. Poți da comandă la 021.9244.
 • Restaurant Provence, cu specific românesc și internațional, oferă opțiunea de delivery sau takeaway, zilnic între 10:00 și 18:00. Meniul zilei include 15 variante, toate la preț fix (20 de lei). Pentru comenzi sună la 0729 683 683/ 0786 683 683 sau poți comanda direct de pe site.
 • Trattoria Planet livrează la domiciliu, dar primește și comenzi cu ridicare din restaurant între orele 12:00-21:30. Pentru siguranță, livratorii vor veni echipați cu măști și mânuși de protecție. Comenzi la 0767 657 065 / 031 9462.

Restaurante din zona de vest


(Crângași, Ghencea, Giulești, Drumul Taberei, Militari, Regie)

 • Sole d’Italia îți aduce pizza preferată direct acasă și primești și 30% discount (inclusiv dacă optezi pentru varianta take away, de asemenea disponibilă). Poți comanda la 0786 252 252 sau să ridici chiar tu comanda de pe Șoseaua Virtuții 2B.