To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București

22 februarie 2019 | Locuri cool

Restaurantele japoneze sunt considerate o variantă high-end a bucătăriei asiatice, nu la fel de populare ca cele chinezești, dar cu siguranță cu opțiuni foarte delicioase.

În București sunt aproape 20 de restaurante japoneze, inclusiv în mall-uri și centre comerciale, și încă pe atâtea care oferă și preparate japoneze în meniu, așa ca oferta este destul de vastă.

Am selectat din ele 6 restaurante (12 de fapt) în care am merge la prima strigare dacă ne-ar fi poftă de japonez.

1. Zen Sushi

Zen Sushi e probabil cel mai cunoscut restaurant japonez din București – de fapt o rețea de 4 restaurante (Nordului, Victoriei, Dorobanți și Armenească) și un take away.

Există și motive pentru care au ajuns un reper, calitatea mâncării este din ce în ce mai bună (la restaurante se întâmplă de obicei invers 😊), iar fiecare local nou deschis este la nivelul celor anterioare. Nu putem să vă recomandăm un loc anume, alegeți după proximitate.

Tip: orice cu somon 😊.

2. Sushi Time (Ferdinand-Moșilor)

Cel mai nou restaurant japonez din oraș, deschis luna aceasta, care pare să își clădească repede o reputație foarte bună.

Localul arată foarte bine, servirea e prietenoasă și rapidă, sushi-ul e perfect, să sperăm că o țin tot așa.

Tip: încercați Hokkaido rolls.

3. Sushi Garden (Tineretului)

Unul din preferatele noastre, mai ales vara când putem sta pe terasă lângă iazul cu pești exotici. Servirea este excelentă.

Tip: comandați înghețata de susan negru, este senzațională.

4. Sushi Terra (Dorobanți):

Au 4 locații, cea originală din Dorobanți, care ne place foarte tare ca ambient, și 3 în mall-urile Veranda, Promenada și Afi.

Sunt vestiți pentru bărcuța de sushi (mai degrabă vaporaș, după dimensiuni), care sushi mai este și foarte gustos.

Tip: încercați takusen rolls, sunt foarte bune.

5. Yuki (Dorobanți)

Un restaurant micuț de familie unde se simte prezența owner-ului japonez și la propriu și la figurat, îl găsiți mereu acolo, iar servirea este foarte friendly. Nu au întotdeauna disponibile toate preparatele din meniu, dar ce au este proaspăt și autentic japonez.

E o experiență ca la mama japonezului acasă, pe care v-o recomandăm, e ca și cum vă teleportați puțin până în Japonia.

Tip: nu vă putem recomanda un fel de mâncare pentru că toate sunt foarte bune, dar vă recomandăm să mergeți fără mașină pentru că în zona este greu de parcat

6. Argentine Steak and Sushi (Herăstrău)

Un concept original care ne place maxim 😀 să ai în același loc vită argentiniană și sushi sună a un fel de raiul gurmanzilor.

Au două locații, cea din Herăstrău și una mai nouă în mall Băneasa, dar noi preferăm oricând experiența culinară a restaurantului, nu a mall-ului.

Tip: încercați creveții tempura și burgerul cu foie gras