Wu Xing isi extinde afacerea de la take-away la restaurante

30 Octombrie 2011 | Noutati

Din luna octombrie 2011, Wu Xing este prezent in zona Pipera – Dimitrie Pompeiu – Fabrica de Glucoza cu o noua locatie tip restaurant de unde se vor face si livrari la domiciliu. Este al doilea restaurant cu servire directa pe care Wu Xing il lanseaza in ultimele zece luni ale anului, dupa cea deschisa in centrul comercial Afi Palace Cotroceni.

Restaurantul Wu Xing din Pipera dispune de o capacitate de 40 de locuri (20 locuri interior si 20 locuri terasa) pentru clientii ce au birourile situate in aceasta zona. Din noul restaurant se vor face livrari pe latura de nord a capitalei, din Baneasa pana in Colentina, accentul fiind pus pe zona de birouri Pipera – Dimitrie Pompeiu – Fabrica de Glucoza. Pentru aceasta locatie, compania a investit aproximativ 200.000 Euro, a format o echipa de 20 de profesionisti si a demarat o actiune sustinuta de promovare a noului restaurant.

Odata cu deschiderea noului restaurant, Wu Xing vine cu schimbari in ceea ce priveste managementul companiei. Dupa 17 ani in  industria quick service, timp in care a promovat de la simplu lucrator la director de operatiuni, avand in subordine 27 restaurante fast-food, Remus Tiuca este noul director general Wu Xing. Cu o experienta de 17 ani in industria de food service si restauratie Remus Tiuca a crescut odata cu afacerea McDonalds unde in cei 13 ani cat a facut parte din echipa McDonalds Romania a trecut prin toate etapele de dezvoltare a unui angajat, de la un simplu lucrator la Operations Manager. A deschis si dezvoltat impreuna cu echipa sa businessul Burger King in Romania. A participat apoi la dezvoltarea retelei de magazine Pescador cu vanzare peste proaspat.

Compania care detine brandul Wu Xing pentru 2011 este CSC Exim, a lui Sabin Cernea, care este si presedinte. “Pentru 2011, estimez o cifra de afaceri de 4.400.000 lei. Tinta de clienti pentru perioada 2011-2012 ne-am stabilit-o la 150.000 pentru anul in curs si speram sa atingem 160.000 in 2012”, a declarat managerul Wu Xing, la putin timp dupa ce lantul a implinit 12 ani de activitate.

Cu un numar de 131 de angajati in acest moment, de la doar 8 in primul an de activitate, Wu Xing a reusit sa isi dezvolte si parcul auto, de la o singura masina in 1999, la peste 30 de autovehicule de livrare in Bucuresti. In prezent, Wu Xing are un portofoliu de 83 produse, dintre care 13 categorii de mancare: pui, porc, vita, rata, comorile apelor, orez, supe, spaghete, salate, legume, specialitati, desert si mini-meniuri.

Planul de extindere al companiei lui Sabin Cernea are in vedere extinderea retelei din capitala prin construirea altor puncte de productie cu resurse proprii si dezvoltarea sistemului de franciza si incheierea de parteneriate pentru celelalte orase mari din tara.

“Deschidem din octombrie un nou restaurant cu servire directa si livrari la domiciliu in Pipera, pe Dimitrie Pompeiu 6E, la parterul cladirii Pipera Business Tower. Urmeaza noi deschideri de unitati cu servire directa in marile centre comerciale din Bucuresti dar si in centrul istoric”, a precizat Sabin Cernea.