5 cafenele drăguțe în zona Unirii din București

4 martie 2020 | Locuri cool

Dacă vrei să iei pulsul orașului, mergi direct în inima lui! Iar Piața Unirii este, în mod clar, una dintre cele patru camere ale inimii Capitalei. Așa că oprește-te la o cafenea de la Unirii și bucură-te de savoarea unică a acestui oraș!

Sunt mulți cei care găsesc agitația din Capitală de-a dreptul obositoare. Și da, uneori așa este. Dar pe de altă parte, tocmai acest zumzet continuu dă un anume farmec Bucureștiului. E un oraș plin de viață, cosmopolit, cu o mie și una de fețe care așteaptă să fie descoperite! Și uneori este de ajuns să găsești un local frumos în care să savurezi o ceașcă de cafea pentru a admira acest spectacol urban.

Cafenele pe care să nu le ratezi în zona Unirii

Fie că te afli în zonă cu diverse treburi, sau că alegi în mod special să te întâlnești cu prietenii în centru, noi îți recomandăm cinci cafenele de la Unirii, în care să te oprești pentru o cafea, un ceai sau o ciocolată caldă.

Moon Brasserie

privire de ansamblu din moon brasserie una din cafenele de la Unirii, cu doua laturi formate din ferestre mari, mese de 6 persoane, din lemn, cu scaune tapitate in crem si vernil, si un bar verde in partea dreapta
De luni până vineri, între 12:00 ți 17:00, la Moon Brasserie poți servi prânzul la doar 29 de lei.

Probabil ești deja familiarizat cu localurile amenajate pe cheiul Dâmboviței, chiar vizavi de magazinul Unirii. Moon Brasserie este unul dintre ele și un loc în care ne-am simțit foarte bine de fiecare dată când ne-am oprit acolo. Și asta pentru că este amenajat foarte frumos, are o atmosferă plăcută, este un loc luminos, fresh și urban – exact ce ți-ai dori de la o brasserie. În plus, au și un mic dejun foarte bun, ca să-ți începi ziua cu bine.

Cât despre cafea, găsești cam tot ce ți-ai putea dori – de la un espresso clasic, până la capuccino vienez sau irish coffe. Ce mai au ei foarte bune sunt frappe-urile (îți recomandăm să încerci Oreo Frappe) și limonada (fie ea simplă sau cu diverse arome precum fructul pasiunii ori busuioc).

 Rezervă o masă la Moon Brasserie 

Naked Kitchen & Beach Bar, by Bordello

naked kitchen & beach bar fotografiat din exterior, una din cafenele de la unirii. im imagine se vede aleea pietonala, copaci inverziti, si localul in partea dreapta, cu firma scrissa cu litere volumetrice
La Naked se țin deseori și niște super petreceri! Verifică pagina lor de evenimente de pe Facebook dacă te tentează ideea!

Vecin bun cu brasseria de mai sus, Naked by Bordello este un loc foarte cool, cu un aer modern și un vibe tineresc. Un loc numa’ bun să asculți muzică bună și să te relaxezi la soare, savurând o cafea pe terasa lor de pe malul râului Dâmbovița! Asta așa, ca să te bucuri de primăvară!

Dacă ți-e foame, au și un meniu cu câte ceva bun „de-ale gurii” – un meniu simplu, de inspirație californiană și asiatică (sună interesant, nu?), dar și cocktail-uri și milkshake-uri care mai de care mai interesante și bune. Revenind la ale noastre cafele, încearcă un Caramel Vanilla Frappe, un Espresso Tonic, sau un Gourmet Latte (hot sau ice cold). Sunt foarte bune!

 Rezervă o masă la Naked Kitchen & Beach Bar 

Colonial Lounge

imagine din colonial lounge cafenea de la Uniri, in care se vad mai multe canapele asezate fata in fata, cu mese intre ele, plusate, crem, cu mese deschise la culoare, asezate in dretul unor ferestre mari cu vedere la raul Dambovita
Dacă îți este foame, să știi că la Colonial Lounge poți servi supe, salate, preparate din pește, paste, burgeri apetisanți și multe altele.

Deschis oficial în noiembrie anul trecut, Colonial Lounge este un alt local situat în aceeași zonă, aflat în linie cu celelalte două (pe Bulevardul Unirii, nr T0 – terasa zero). În cazul acesta, atmosfera este una mai elegantă. Cu un design futurist, canapele confortabile, ferestre mari, localul are un ambient foarte primitor și călduros! Este un loc ideal când vrei să ieși cu prietenii în oraș, dar este la fel de potrivit și pentru o întâlnire de afaceri sau o afacere privată.

Mâncarea este foarte bună, personalul amabil, priveliștea minunată, iar cafeaua… bună-bună de tot!

 Rezervă o masă la Colonial Lounge 

The Dock by the Embassy

imagine de ansamblu din the dock by the embassy, cafenele de la unirii, cu mese de 4 persoane asezate pe 2 randuri, cu scaune crem si mese deschise la culoare, ferestre mari pe doua laturi, si corpuri de iluminat agatate de tavan
La The Dock se organizează frecvent seri de live jazz music. Și tot aici se pot organiza evenimente private.

Ultima recomandare (dar în niciun caz cea din urmă) dintre localurile amplasate pe malul Dâmboviței, vizavi de Unirii, este The Dock. Locul este ca un refugiu, o oază de liniște în mijlocul orașului în care să mergi dacă vrei să iei o pauză de la agitația din jur și să încetinești ritmul. Conceptul de bază mizează pe o experiență culinară deosebită, dar și o atmosferă specială prin locația deosebită. Fie că vrei să iei un prânz relaxat, sau pur și simplu să stai la o șuetă cu o bună prietenă, la The Dock găsești cadrul perfect. Așa că servește o ceașcă de Caffé Latte, o ciocolată caldă (albă sau neagră) sau un ceai aromat și nu refuza desertul (au un tort de biscuiți excelent!).

Social 1

social 1 una din cafenele de la unirii, cu mese din lemn, canapele din piele portocalie, tapet alb, corpuri aurii suspendate de tavan, oglinda prinsa pe perete si un perete negru in dreapta
Misiunea de socializare, declarată încă din nume, ajunge și în modul în care este conceput meniul, așa încât anumite preparate sau băuturi pot fi împărțite între mai mulți… meseni.

Ne îndepărtăm puțin de malul Dâmboviței și urcăm pe Bulevardul Unirii, până aproape de Palatul Parlamentului, la o aruncătură de băț. Plimbarea merită, pentru că Social 1 este locul perfect în care să-ți petreci diminețile târzii sau să iei masa de prânz. Restaurantul este primitor, are o atmosferă caldă, cumva familială, și arată foooarte bine! Alege o masă din dreptul geamurilor mari care dau către bulevard, bea o cafea și relaxează-te. Sau poate vrei o ciocolată caldă (albă, cu fulgi de lămâie, ori neagră, cu Kinder și alune)! La Social 1 au și limonadă foarte bună (preferata noastră e cea cu fructe de pădure) și un Frappe cu ciocolată, caramel sau fructe de pădure demențial!

 Rezervă o masă la Social 1