Interviu Fabuloasa și Otravă. Cum arată izolarea pentru doi dintre cei mai activi bloggeri

21 aprilie 2020 | Interviuri

Diana Enciu și Cristian Șimonca (aka Fabuloasa și Otravă) sunt vedete în blogosfera de pe la noi. Un „power couple” de pe meleagurile noastre, pe viața (și postările) cărora stăm mereu cu ochii să vedem ce mai e cool. Dar cum coronavirusul ne forțează să #stămacasă și regulile de autoizolare se aplică tuturor, am vrut să aflăm ce fac ei zilele astea.

imagine pentru interviu Fabuloasa și Otravă, cu Diana Enciu și Cristian Șimonca fotografiați pe bordul unei masini negre, cu portierele deschise, purtand palarii si stand unul langa altul, vara

Ea e blogger, el e blogger, împreună formează unul dintre cele mai îndrăgite cupluri pe care le urmărim online. Fiecare abordează domenii diferite, dar Fabuloasa și Otravă și-au câștigat amândoi locul (bine-meritat) printre influencerii momentului.

Diana Enciu este jumătatea brunetă din Fabulous Muses – blogul de fashion pe  care l-a ridicat împreună cu prietena ei cea mai bună, Alina Tanasă, și care le-a făcut cunoscute peste tot în lume. Au avut proiecte la Milano și Paris, nenumărate pictoriale, au apărut pe copertele revistelor glossy, sunt o prezență constantă la prezentările de la Săptămâna Modei din marile capitale ale lumii. Au reușit să devină un brand de succes și o voce cu autoritate în materie de fashion.

Cristian Șimonca este omul din spatele Blogu lu’ Otravă. Și-a primit porecla pentru că era un tip acid, ironic, dar un tip care are un anumit fler și talent la scris – drept dovadă, numărul mare al celor care-l citesc și-l urmăresc. Otravă scrie povești, scrie despre experiențe în care ne putem regăsi. Scrie despre teatru (pasiune moștenită de la tatăl său, actor la Teatrul de Comedie) și face recenzii de filme. Scrie despre locuri frumoase din lumea asta, dar și din București. Scrie despre locuri în care se mănâncă bine. Scrie despre viață, în general.

Despre povestea lor de dragoste s-a vorbit mult și s-a scris mult. Poate pentru că pare așa… ca desprinsă dintr-un basm modern. Cert e că Fabuloasa și Otravă sunt unul dintre cuplurile de care ne plac mult! Și pentru că de obicei sunt oameni foarte activi și plimbăreți, iar zilele acestea tuturor ne este dor de libertatea de a face ce vrem și de a merge unde vrem, am fost curioși să aflăm cum trec ei prin această perioadă.

Fabuloasa și Otravă, zile pline și în carantină

Dragii mei, cum vă petreceți voi zilele astea de izolare? Cum trece ziua?

Otravă: Suntem în izolare de mai bine de trei săptămâni. Primele 2-3 zile a fost mai ciudat. Apoi am intrat în ritm și e chiar ok. Avem de lucru, mâncăm împreună, facem sport, ne uităm la filme, la emisiuni, mai facem un live. E chiar ok. Nu ne plângem de nimic. Dacă bunicii noștri au luptat pe front, noi ne „luptăm” de pe canapea. E mult mai ușor. Apă, lumină, net și ceva de mâncare și cam aia e!

Diana: Eu, una, toată ziua sunt extrem de prinsă. De la gătit, la mailuri, poze pentru instagram, dans, plajă, pilates, meditație și curățenie, evident! 😊

Cum e cu dragostea în vreme de criză? Sunteți obișnuiți să petreceți atât de mult timp împreună? E ca o lună de miere, sau se simte nevoia și de ceva spațiu personal?

Diana: Noi petrecem destul timp împreună și în mod normal, doar că fiecare cu treaba lui. În ultima săptămână parca ne-am împrietenit mai tare. 😊

Otravă: E bine. Nici că se puteam mai bine! Suntem ok și din punctul ăsta de vedere. Stăm acasă, împreună, avem activități împreună, avem și separat. E bine. Nu ne plângem de absolut nimic. Chiar mă gândeam că asta cu timpul și cu lipsa lui era un laitmotiv al tuturor oamenilor din jurul meu. Acum au timp pentru familie. Timp de calitate petrecut acasă, acolo unde e cel mai bine.

Diana, ziceai ceva de curățenie. Chiar, cum stați la capitolul „treburi casnice”? Cum vă împărțiți? Care iese la cumpărături, care dă cu aspiratorul, care gătește? 

Diana: Majoritar eu mă implic, dar dacă cer ajutorul, nu mă plâng, se implică și el 🙂 La shopping mergem împreună, pentru că sunt obsedată de control. 😊

Otravă: Da, Diana se ocupă de curățenie, mâncare etc. Eu doar o ajut. Sunt și eu pe lângă ea. Mai duc un gunoi, mai ajut la bucătărie, mai spăl un vas, mai fug în altă cameră când ea dă cu aspiratorul… Cam astea sunt atribuțiile mele. Nouă ne plăcea să facem activitățile astea în general. Așa că nu e nimic nou.

Diana Enciu și Otravă, stand intinsi pe o patura, imbratisati, in haine cu imprimeuri florale
Otravă: „Dacă bunicii noștri au luptat pe front, noi ne „luptăm” de pe canapea. E mult mai ușor!”

Otravă: „Diana este mega pricepută. Cel mai tare chef ever!”

Vă pricepeți la „bucătăreală”? Cine gătește la voi în familie, de obicei?

Otravă: Diana este mega pricepută. Cel mai tare chef ever! Face niște mâncăruri senzaționale. Tot timpul mă surprinde cu ceva! Este mega talentată la gătit, mega talentată!

Diana: Bucătăresc de când mă știu, doar că având atâta timp la dispoziție, am și început să mă bucur de treaba asta și să o vâd ca pe un challenge. De la o zi la alta parcă devin mai bună și aștept mereu cu sufletul la gură să-mi spună Otravă dacă îi place sau nu (mai mult decât ultima dată, evident). 😊

Diana, știu că tu ești vegană. Cum vă împăcați dietele?

Diana: Cristian mănâncă ce mănânc eu și ne înțelegem foarte bine, ba e chiar foarte încântat de toate invențiile mele vegane! Față de ce mănânc eu, mai are în dietă pește și lactate, însă dacă i se face poftă, comandă! În casă nu gătim pentru el decât maximum cu ou, sau prăjituri care conțin lactate. 

Otravă: E foarte gustos ce face ea și eu mănânc tot. Mai sunt mâncăruri la care adăugă ce mănânc eu – adică lactate etc. Dar în principiu mănânc ce gătește ea, pentru că este mega gustos. Dacă comandăm acasă, eu sunt cu pizza cu multă brânză, ea e cu pizza vegană.

Comandați și de la restaurante, în perioada asta?

Otravă: Dap. Comandăm de la PizzaMania pentru că ne place tare pizza de acolo. Apoi, pește și fructe de mare de la Pescaderia Alioli, paste de la Pasta del Popolo. Cafea, de la VanFruct. Tot de acolo comand și Cold Brew. Burger, de la Switch.Eat. Avem niște locuri care ne plac și de acolo comandăm.

Diana: Și ar mai fi Avocadoo și Sublimmme, din ce îmi aduc acum aminte.

Care e mâncarea voastră preferată?

Otravă: Nu am așa ceva. Îmi plac mai multe. Calamari pane aș mânca non stop, pește… Îmi place mâncarea, în general.
Diana: Curry!!!! În toate felurile, vegan să fie!

Fabuloasa și Otravă fotografiati in prim plan, iar in fundal panorama unui peisaj plin de copaci, imbracati in haine de vara, cu ochelari si palarie, sapca
Diana: „Noi petrecem destul timp împreună și în mod normal, doar că fiecare cu treaba lui. În ultima săptămână parca ne-am împrietenit mai tare”

Unde se mănâncă cel mai bine?

Cristian, tu ai o mulțime de recomandări de localuri, cafenele etc. pe Blogu lu’ Otravă. Cum faci topurile astea? Ce trebuie să aibă un local ca să-l recomanzi?

Otravă: Îmi plac cârciumile. Îmi place Bucureștiul, îmi place să ies în oraș, îmi place să mănânc în oraș, să îmi beau cafeaua în oraș. Și de aici vin și topurile.

La cafea e un mix. Cafeaua bună vine cu un loc cool și cu niște oameni mișto care se adună în locul ăla. E mixul perfect. De aia îmi place la T Zero, la VanFruct, la Steam Coffee Shop.

Și la restaurante e un mix. Loc cool și mâncare bună. O să îmi placă întotdeauna la NOR, Stadio, Social 1 sau Bistro Cișmigiu, pentru că mă simt acasă. Apoi îmi place la Finca Alioli, pentru că tot casa mea e și acolo, apoi la Sardin… și sunt multe locuri mișto!

Mă gândesc că oamenii vor să vadă un top al celor mai bune locuri unde să mănânce pizza în București. Așa că am făcut topul ăsta. Are cam 500.000 de vizualizări. Lumea e interesată. Apoi, locuri unde găsești o înghețată bună. Sau locuri de unde poți să îți comanzi burger fără carne. Urmează un top al locurilor unde poți mânca paste bune, un top cu deserturi bune.

Voi călătoriți mult. Unde ați spune că se mănâncă cel mai bine în lumea asta?

Otravă: Eu sunt cel mai mare fan Italia. Pentru mine, Italia rămâne țara perfectă. Bine, am mâncat peste tot. În Asia am mâncat bine, în Mexic am mâncat bine, în Franța… Însă pentru mine, Italia rămâne locul ideal de călătorie, din absolut toate punctele de vedere. De la cum arată orașele, până la mâncare și băutură. Pur și simplu, acest Dolce far niente mă fascinează ca și concept de viață.

Diana: Italia, Italia, Italia forever!

Care a fost cea mai ciudată/deosebită/interesantă experiență culinară pe care ați avut-o?

Diana: În prima vacanță în care am fost plecați la Nisa, la vremea în care mâncam amândoi fructe de mare, îmi aduc aminte că ne-am comandat cel mai mare platou pe care și-l poate imagina cineva și nu ne-am lăsat până nu l-am terminat. Ne-a distrus, efectiv, dar nu îl vom uita niciodată! 😊

Otravă: În Sri Lanka am mâncat tot felul de nebunii. Mi-a placut foarte mult țara asta și experiența. M-aș întoarce oricând acolo și pentru mâncare!

Hai că am vorbit destul despre mâncare… Două lucruri vreau să mai știu de la voi:

1. Ce vă lipsește cel mai mult în această perioadă?

Otravă: Teatrul, socializarea la cafenea, plimbarea cu trotineta, concertele, filmele la cinema.

Diana: Munca și călătoriile.

2. Care sunt primele 3 lucruri pe care le veți face când se termină carantina?

Otravă: Mergem la teatru, îmi schimb trotineta cu una cu mai mare autonomie că să mă plimb și mai mult, și merg la un concert CTC.

Diana: Hahaha! Nici nu mai știu ce se face afară! Probabil să mă plimb, să beau o cafea pe bancuță la VanFruct și să merg la un spectacol de teatru.