Mix&shake! 5 localuri în care poți să bei un cocktail bun

18 octombrie 2019 | Locuri cool

Cine a zis că un cocktail bun se bea numai vara? Noi zicem că este cireașa de pe tort a unei seri de weekend în oraș, în orice anotimp. Sau mai bine zis… măslina din Martini.

 

 

Nu cred să existe persoană care să nu fi auzit sau să fi gustat măcar o dată un Gin tonic, un Aperol spritz sau un Mojito. Pornind însă de la cele mai simple rețete, un barman priceput în mixologie poate transforma un banal cocktail într-o adevărată artă. De la gramaje măsurate la milimetru, la combinații inedite de culori și arome, și până la folosirea diverselor reducții și infuzii, resursele sunt nelimitate. Și pe cât de exacte sunt rețetele unor cocktailuri ultra-cunoscute (precum Mahattan sau Bloody Mary), un adevărat specialist va ști întotdeauna cum să-și surprindă clienții.

Dar destulă teorie, hai să vedem cum stăm cu practica! Dacă nu ți-ai făcut încă planuri, noi îți recomandăm câteva localuri în care merită să ieși cu prietenii la un pahar de vorbă. Pardon… de cocktail! De vorbă la un cocktail.

Linea / Closer To The Moon

Linea este un loc extrem de relaxat, în care poți să te simți în largul tău, să te relaxezi complet într-un spațiu foarte mișto, chiar dacă deloc pretențios – chiar ei declară că se ocupă cu problema vieții după muncă a bucureșteanului. E adevărat că și priveliștea ajută, căci este unul din sky barurile cele mai frumoase din București. În plus, au multe variante interesante de cocktail-uri: pe lângă clasicele Mojito, Gin sau Aperol, poți consulta barmanii pentru o băutură personalizată. Așadar… cocktail-uri super bune, atmosferă super faină!
Rezervă o masă la Linea / Closer To The Moon

Social 1

Casual food & spritz. Sau… & cocktail, în cazul de față. Dacă vrei să eviți zona aglomerată din Centrul Vechi, fă câțiva pași către zona fântânilor de pe Bulevardul Unirii unde, foarte aproape de ceea ce a fost cândva Casa Poporului, găsești restaurantul Social 1. Ținând cont de amplasare, nu e de mirare că decorul este inspirat din „anii de glorie” ai României din secolul trecut, reinterpretat cumva ironic, folosind limbajul comod al localurilor londoneze. Misiunea de socializare, declarată încă din nume, ajunge și în modul în care unele băuturi și platouri de aperitiv au fost gândite să se împartă între cel puțin două persoane. Și tot de socializare se leagă și componenta „Spritz” – au tot felul de rețete acidulate, inspirate de cocktail-uri din istoria barurilor din America, Franța și Italia, dar și mixuri foarte interesante și reușite (ca de exemplu acest Spring Mango, care nouă ne-a făcut cu ochiul).
Rezervă o masă la Social 1

Noa Restoclub

Noa Restoclub mută polul distracţiei pe cea mai animată stradă a Bucureştiului, Calea Victoriei 26, într-un spaţiu modern unde se adună oameni cool. Cu un design curajos şi urban, foarte frumos amenajat, spațiul nu este foarte mare, însă poate tocmai de aceea are o atmosferă prietenoasă. Este locul perfect pentru un prânz liniștit în timpul zilei, pentru ca seara să devină un club animat, în care poți sta de vorbă la un pahar, sau dansa pe muzică bună. Au un meniu foarte bogat de băuturi și cocktail-uri: de la rețetele clasice (cum sunt Aperol și Hugo din imagine), până la o mulțime de signature drinks gândite și mixate de o echipă de barmani tineri, toți cu experiență și multă, multă pasiune.
Rezervă o masă la Noa Restoclub

Sensio Living

Un loc creativ, solar și foarte versatil, Sensio Living a fost gândit ca spațiu multifuncțional, unde pot fi organizate atât evenimente private, de tip cocktail sau workshopuri, cât și ca un spațiu prietenos, unde poți socializa cu prietenii. Tocmai de aceea au o ofertă foarte interesantă de cocktail-uri (ba chiar meniul este gândit în genul cocktails&more), printre care și șase rețete ce poartă semnătura mixologilor Sensio Living – cum este și acest Special Espresso Martini. Situat pe malul lacului Floreasca, îți oferă o priveliște minunată seara, la apus, atmosfera este foarte plăcută, iar servirea foarte atentă.
Rezervă o masă la Sensio Living

Suento

O oază urbană de liniște și relaxare, acest local situat pe strada Toamnei (o zonă cu case vechi în apropiere de strada Mihai Eminescu), este numai bun pentru o cină romantică sau o ieșire cu prietenii, până noaptea târziu. Poți mânca ceva bun – au o bucătărie modernă, cu preparate simple, dar rafinate, și tot felul de combinații originale –, pentru ca apoi să bei un cocktail adaptat gustului tău. Alege o rețetă clasică precum Mai Tai, Cosmopolitan, sau Long Island, ori una din specialitățile casei (îți recomandăm să încerci Passionate Gin, Alex’s Special Gin Cooler și Frozen Daiquiri).
Rezervă o masă la Suento

Ganesha Caffe – Barbu Văcărescu

Poate nu te-ai gândi din prima că un local cu specific oriental, în care cafeaua bună și ceaiurile de tot felul sunt aduse în prim plan, ar putea fi o destinație de luat în seamă în cazul de față. Însă Ganesha te va suprinde cu un meniu bogat în băuturi sofisticate și cocktail-uri spumoase – indiferent dacă alegi locația de pe Calea Victoriei sau pe cea din Barbu Văcărescu. Așa că dacă vrei să te destinzi alături de prietenii tăi într-o astmosferă deosebită, acest lounge bar promite să vă ofere o experiență unică și tot felul de arome diverse de cocktail-uri exotice, frumos dichisite în pahare. Ce este interesant e că preparatele se fac cu ingrediente de origine, importate special din regiuni specifice, așa încât au o aromă unică. Noi îți recomandăm să încerci un cocktail pe bază de Tatratea, un lichior provenit din extracte naturale din plante alpine (disponibil în cafeneaua din Victoria), sau un cocktail Blue Lagoone și o Margarita.
Rezervă o masă la Ganesha