#RețeteDeChef: Pizza cu șalău, by Chef Foa

13 mai 2020 | Noutati

Că o pizza nu refuză nimeni, niciodată, asta știm! Că chef-ilor le place să experimenteze și să se „joace” în bucătărie… și asta știm! Dar că o pizza cu șalău ca cea de la Chef Foa – pe pat de legume în loc de aluat – poate să fie așa bună, asta nu știam! Încearcă și tu rețeta acasă (are și video)!

Chef Foa în bucătăria de acasă, gătind o rețetă de pizza cu șalău

Pizza este unul din preparatele noastre preferate. Iar dacă mai vine și într-o variantă sănătoasă, care să nu însemne prea mulți carbohidrați si alte ingrediente pe care nutriționiștii ne recomandă să le evităm, cu atât mai bine!

Două vorbe despre chef Foa

Chef Foa spune că gătește cu un condiment indispensabil pentru mâncare – iubire. Iubire în primul rând pentru ingrediente, cărora încearcă să le facă dreptate. „Căci ingrediente folosite așa cum merită înseamnă mâncare mai bună”, după cum ne povestea chiar el într-un interviu.

A fost pasionat de bucătărie încă de mic, când mama îl trimitea să facă piața și era fascinat de bogăția de pe tarabe, de mirosuri și arome. A urmat școli de profil la Paris și Londra, a lucrat pentru Jamie Oliver și pentru mari restaurante din lume, cu stele Michelin. A fost gazda mai multor emisiuni culinare, este cunoscut ca ambasador al street food, iar astăzi deține una din cele mai de succes afaceri din industria restaurantelor.

Astăzi, el ne propune o rețetă ingenioasă și sănătoasă, pe care a gătit-o pentru noi. Ajutor în bucătărie i-a fost chiar fiul său, de doar câțiva anișori (ai să-l vezi în video).

Rețetă de pizza cu șalău, by Chef Foa

Florin Scripcă, alias Chef Foa, a făcut pentru noi o rețetă delicioasă de pizza cu șalău, cu roșii cherry și zucchini, pe pat de legume în loc de aluat. Este o pizza care se face la tigaie, extrem de ușor și rapid! Plus că este foarte gustoasă și sănătoasă!

prim plan cu pizza cu șalău de la chef Foa
Încearcă și tu rețeta de pizza cu șalău de la Chef Foa

Ingrediente:

(pentru 2 pizza)

 • 1 cartof tăiat julienne
 • 1 zucchini
 • 1 șalău, tăiat pe jumătate
 • 100 g unt topit
 • Roșii cherry
 • Ceapă verde
 • Usturoi
 • Oregano
 • Sare și piper

Mod de preparare:

Pentru „blatul” de pizza:

 1. Taie cartoful în feliuțe subțiri, ca la chips-uri, apoi toacă-le julienne. Taie și dovlecelul julienne, apoi amestecă-l împreună cu cartoful. Adaugă un strop de unt topit, sare și piper și amestecă totul bine.
 2. Într-o tigaie care poate fi băgată la cuptor, pune hârtie de copt și toarnă amestecul de cartofi și dovlecei. Bagă tigaia la cuptor timp de 25 de minute, la 180°

Între timp…

 1. Amestecă într-un bol șalăul tăiat feliuțe subțiri cu roșii cherry tăiate felii, ceapă verde tocată mărunt, sare, piper, oregano și putin ardei iute tăiat mărunt. Toarnă și puțin ulei și amestecă bine.
 2. Când „aluatul” de pizza e gata, scoate tigaia din cuptor și presară amestecul de șalău și legume. Apoi mai bagă tigaia la cuptor 7-10 minute.

Poftă bună!


Descoperă și alte rețete din seria #RețeteDeChef: