Terase la înălțime cu priveliști spectaculoase deasupra Bucureștiului

27 iunie 2019 | Cool placesLocuri coolNoutati

Bucureștiul nu e foarte generos atunci când vine vorba de priveliști spectaculoase, însă există cateva locuri minunate de unde orașul poate fi admirat de la înălțime. Iar pentru că a venit vara, cele mai vânate locuri sunt terasele la înălțime (sau sky baruri, cum mai sunt ele numite).

Uite o listă în care am inclus doar terasele aflate la înălțime

Aria TNB

Aflat chiar pe acoperișul Teatrului Național, în inima orașului, la kilometrul 0 de la Universitate, restaurantul Aria TNB este o oază de liniște în Bucureștiul agitat. Restaurantul oferă o priveliște fantastică, panoramică, asupra Capitalei, iar terasa elegantă este locul ideal unde să petreci momente speciale sub cerul liber, admirând apusul sau luminile orașului. Cu alte cuvinte, un loc perfect în care să te relaxezi (și să asculți muzică live în unele seri).

Rezervă o masă la Aria TNB

Linea/Closer To The Moon

Linea e unul dintre cele mai populare restaurante de pe Calea Victoriei. El se află la ultimul nivel al clădirii din Calea Victoriei 17. Dacă ai fost măcar o dată în Interbelic, atunci sigur știi despre ce clădire e vorba. Dacă reușesti să prinzi și apusul, atunci sigur ai o seară perfectă garantată.

Rezervă o masă la Linea/Closer to the moon

Skybar Dorobanți

E ușor să îți dai seama în ce zonă se află. Locul e destul de intim și funcționează foarte bine atât ca terasă în timpul zilei, cât și loc pentru party și evenimente în timpul nopții. Priveliștea este minunată, iar oamenii îți dau un vibe foarte bun.

Rezervă o masă la Skybar Dorobanți

Terasa Marshal Garden

Aflat în apropiere de Ștefan cel Mare, dar pierdut pe straduțele din zonă, cu case vechi, hotelul Marshal Garden are o terasă foarte mare (cam la fel de mare ca cea de la DESCHIS Gastrobar), pe care poți leveni cu o limonadă în față, sau lua masa. În oricare caz, nu o să va puteti dezlipi ochii pe la panorama pe care această terasă o are de oferit.

Rezervă o masă la Terasa Marshal Garden

Elfi Sky Bar

Mult mai în nordul orașului, în zona Pipera, se află Elfi Sky Bar. Dacă vrei să îți faci o imagine mai clară despre apusurile superbe sau despre mâncarea delicioasă, aruncă un ochi pe Instagramul lor. E unul dintre cele main sky-baruri din București, iar designul interior păstrează linia minimalist-industrială atât de populară în ultimii ani.

Rezervă o masă la Elfi Sky Bar

Cişmigiu – Bistro La Etaj

Nu e ușor să descrii atmosfera de la Cișmigiu – Bistro la Etaj. E unul dintre cele mai noi localuri din București de acest tip, dar și printre cele mai originale. Restaurantul este la ulitmul etaj al Hotelului făcut celebru de Vama Veche la finalul anilor ’90. Multe lucruri s-au schimbat de atunci, iar restaurantul trebuie vizitat măcar o dată.

Rezervă o masă la Cismigiu – Bistro la Etaj

Pura Vida Sky Bar

Dacă Centrul Vechi este prea aglomerat pentru gusturile tale, atunci trebuie să încerci experiența de la Pura Vida. Pentru că vei experimenta Centrul Vechi la înălțime. Terasa nu este foarte spațioasă, însă petrecerile se lasă cu super distracție până dimineața.

Rezervă o masă la Pura Vida Sky Bar

Terasa MNAC

Timpul pe care îl aștepți la security check-ul de dinainte de a ajunge la terasă e răsplătit cu priveliștea minunată de pe clădirea Parlamentului. Sunt multe evenimente care au loc pe faimoasa terasă, însă și în zilele fără ele atmosfera e una plăcută

Nomad Sky Bar

Tot în Centrul Vechi este și Nomad Sky Bar. Localul funcționează ca restaurant în general, însă în serile de weekend, el devine club și petrecerile se lungesc până dimineața. Meniul e foarte divers, iar cocktailurile te ajută să treci mai ușor peste zilele călduroase ale verii.

Rezervă o masă la Nomad Sky Bar

Upstairs Rooftop

Update 2020 – terasa s-a închis

E foarte aproape de Piața Victoriei, chiar la mijlocul distanței dintre Calea Victoriei și Buzești. Când ajungi aici, ai de ales dintr-un meniu destul de bogat, iar structura de sticlă a terasei te lasă să te bucuri de atmosfera caldă și în timpul iernii. În descriere, restaurantul se prezintă ca „social playground & resto bar”.

Rezervă o masă la Upstaris Rooftop