Restaurante unde mănânci cele mai gustoase coaste din București

14 iulie 2020 | Locuri cool

Faimoasele coaste americane, perpelite bine la grătar sau în cuptor, cu tot felul de mirodenii ori glazurate cu un sos BBQ delicios, sunt greu de refuzat! Dacă și pentru tine se află în topul preferințelor, îți recomandăm noi câteva restaurante la care găsești coaste bune în București.

Da, da, știm! E vară și toată lumea pare că e ceva mai atentă la ce și cât mănâncă, că poate poate ajunge pe la mare, în ciuda pandemiei, și trebuie să-și etaleze silueta. Dar din când în când, tot trebuie să mai luăm o pauză de la salate și să ne facem pofta de o cărniță gustoasă! Și cum coastele au devenit tot mai populare, am zis să-ți venim în ajutor cu câteva sugestii.

Top restaurante unde poți savura coaste bune în București

Coastele de porc sau de vită, cu sos barbeque, delicatese ale bucătăriei internaționale, sunt deliciul multor iubitori de friptură! Din fericire, le găsești în meniul multor restaurante – fie ele steakhouse-uri sau nu. Așa că suflecă-ți mânecile și pregătește-te de o porție zdravană de ronțăit! Nu uita doar să-ți faci o rezervare, ca să te asiguri că găsești loc la terasă și nu rămâi cu pofta-n cui!

Dabeef Meat and Eat

coaste de vita pe o farfurie alba cu cartofi prajiti langa si un bol cu sos la restaurant coaste d=Dabeef București

Dabeef Meat and Eat din Floreasca (nr. 111-113) este una din destinațiile preferate pentru toții „carnivorii” din oraș. Restaurantul este o alternativă pentru localurile de tip steakhouse și vine în plus cu o selecție de street food, burgeri și fripturi, care „condimentează” exact cât trebuie meniul. Apropo de meniu, este conceput de chef Iosif Ștefănescu, unul dintre cei mai renumiți bucătari din România, și de chef Daniel Andreis (pe care l-ai văzut probabil la emisunea „Chefi la cuțite”).

Ideea principală este asta: la Dabeef găsești carne de vită preparată-n fel și chip (fie ea europeană, black angus sau wagyu), dar și burgeri, miel, pește și fructe de mare etc. Revenind la ale noastre, au niște coaste de vită excelente, servite cu un sos cum nu ai să găsești în altă parte! E musai să le încerci, serios!

Rezervă o masă la Dabeef Meat and Eat

Red Angus Steakhouse

coaste de porc la restaurant Red Angus Steakhouse București, pe un platou de lemn, cu salata verde si sos

Și despre Red Angus ne-ați mai auzit vorbind, dar de data asta chiar nu aveam cum să-i sărim din listă! „Construit” după modelul unui steakhouse american autentic, restaurantul este unul dintre cele mai bune de acest fel din București. Carnea provine din Australia și Uruguay, de la specii crescute şi hrănite așa încât friptura să fie cât mai fragedă și suculentă. Iar meniul este destul de scurt, bazat pe friptură de vită şi câteva produse extra, așa încât tot ceea ce fac să fie făcut la perfecție!

Ce-ți putem spune este că vei saliva la coastele din farfurie, la t-bones sau la un antricot pe care nu îl vei uita prea curând. De altfel, coastele se numără printre specialități și, dacă e să-i cităm, la ei sunt ca nicăieri altundeva. Noi le dăm dreptate și îți recomandăm să încerci costele de porc marinate, glazurate cu sos barbeque și servite cu salată coleslaw, sau o porție de „Giant beef ribs”, ori cotletele de berbecuț.

Îi găsești pe str. Franceză nr. 56, chiar lângă Curtea Veche din Centrul Istoric.

Rezervă o masă la Red Angus Steakhouse

Hard Rock Cafe

farfurie cu coaste de por, cartofi prajiti si ceapa, pe o masa langa un pahar de suc portocaliu, cu o alta farfurie in fundal, la restaurant Hard Rock cafe din București

De data asta nu vorbim de un steakhouse, dar vorbim despre unul dintre reprezentanții de vază ai bucătăriei americane din București. La Hard Rock Cafe găsești în meniu cam tot ce te-ai aștepta de la un restaurant cu astfel de specific – de la nachos, la aripioare picante, la steak burgeri și tot felul de preparate din carne, până la deserturi tipic americane și băuturi pe măsură.

La ei am mâncat o porție foarte bună de Smokehouse BBQ Combo, coaste de porc gătite lent și fâșii fragede de carne de porc, servite cu celebrul sos barbecue preparat în casă – combinația perfectă între specialitățile afumate, servite cu cartofi prăjiți, salată coleslaw și fasole Ranch. Și mai au în meniu și „Baby Back Ribs”, coaste de porc asezonate cu un mix de condimente și glazurate cu sos barbecue ușor picant, pregătite pe grătar. Chiar sunt în top la capitolul restaurante care servesc coaste bune în București.

Îi găsești în Herăstrău, la intrarea de pe Kiseleff nr. 32.

Rezervă o masă la Hard Rock Cafe

Barbizon Steak House

farfurie cu cotlete de la Barbizon Steakhouse Bucuresti, cu sos bbq si muguri de plante verzi

Dacă vrei să încerci o porție de coaste dar în varianta mai à la fine dining, într-un cadru elegant, atunci fă o vizită la Barbizon Steak House, din cadrul hotelului Pullman. E drept că e ceva mai departe de centrul Capitalei, dar merită să mergi până acolo pentru că în bucătăria lor, preparatele din carne de vită cunosc o interpretare unică. Carnea provine din Argentina, Uruguay, SUA, Germania și Noua Zeelandă, dar și de la noi, din România. Pe toate le regăsești în meniul din care nu lipsește nici carnea de vită maturată mai mult de 30 de zile – ca de exemplu, „Uruguay rib eye”. Vrăbioara de vită românească nu se lasă însă cu nimic mai prejos, iar scăricica de porc Mangalița cu sos BBQ este excelentă!

Rezervă o masă la Barbizon Steak House

The Temple Social Pub

coaste de porc glazurate cu sos BBQ, servite pe un platou negru, cu o galetusa cu cartofi prajiti lnga, la restaurant The Temple Social Pub București

La The Temple Social Pub ne place atmosfera foarte cool, oamenii relaxați și ambientul – au o grădină foarte simpatică, în curtea unei case cu arhitectură veche, înconjurată de verdeață și decorată frumos. Meniul este și el unul urban: au adunat câte ceva din prin toate bucătăriile lumii şi găsești preparate precum burgeri, paste, risotto, plăcinte, nachos, coaste, peşte şi steak-uri de vită savuroase. Am zis coaste? Da! La ei poți mânca niște coaste de porc fragede la cuptor, cu sos BBQ, cartofi proaspăți prăjiți și un mix de salată. Sunt exact ce trebuie și îți recomandăm să le încerci cu încredere!

The Temple este în zona Unirii, pe Bd Mărășești nr. 71-73.

Rezervă o masă la The Temple Social Pub

Stadio

coaste de porc servite pe hartie de ziar, cu sos bbq intr-un ibric aramiu si o galetusa cu cartofi prajiti langa, la restaurant stadio București

Despre coastele de porc de la Stadio cred că v-am mai spus și cu alte ocazii, așa că nu puteau lipsi dintr-un articol dedicat special acestui tip de preparat. Coastele „din Raiul gustului”, așa le prezintă ei. Și adevărul e că fac deliciul oricui! Plăcere absolută din coaste de porc marinate la perfecțiune și rumenite atât cât trebuie, alături de care primești un sos barbeque pregătit după rețeta lor super secretă.

Acum… tu alegi unde să le servești. Ori mergi la Stadio Park în Herăstrău, dacă ai chef de o ieșire mai relaxată, ori le faci o vizită la Stadio Unirii (chiar lângă Palatul Parlamentului), dacă vrei să te bucuri de atmosfera orașului.

Rezervă o masă la Stadio Park sau la Stadio Unirii

Journey Pub

coaste de porc fotografiate pe fundal negru, cu un bol de ketchup langa si cartofi prajiti, la restaurant Journey Pub București

Pe str. George Enescu nr 25 (între Bd. Magheru și Calea Victoriei), la Journey Pub găsești mereu o atmosferă relaxată, care te face să uiți că te afli, de fapt, în mijlocul Capitalei. Au o terasă retrasă, cu multă verdeață, iar în această perioadă, ca măsuri de siguranță, au separeuri transparente iar spațiile sunt dezinfectate cu lămpi ultraviolete și cu generatoare de ozon. În plus, terasa este astfel proiectată încât și dacă te prinde o ploicică, stropii nu ajung la masă. Să-ți mai spunem și că au câștigat locul 1 pentru cea mai frumoasă grădină la singurul concurs de profil organizat de Primăria București.

Cât despre coaste, au în meniu niște coaste de porc foarte gustoase, e slow cooked, finisate pe grătar, servite cu sos BBQ (în sosieră / glazurate), alături de cartofi wedges și sos rosé. Foarte bune!

Rezervă o masă la Journey Pub

Ribs Bar & Grill

mai multe bucati de coaste de porc glazurate cu sos BBq de la ribs bar & grill București

Ribs Bar & Grill este, așa cum îi spune și numele, un local în care faimoasele coaste americane sunt la loc de cinste! Marinate și pline de savoare, gătite încet și cu grijă, aduc de peste ocean savoarea și gustul autentic – motiv pentru care și-au câștigat renumele în oraș. Le vei găsi preparate în șapte feluri diferite, tipic americane – ca de exemplu „St. Louis BBQ Ribs”, marinate cu un amestec de condimente, ușor afumate și gătite încet, „Jack Daniel’s Ribs”, marinate cu Jack Daniel’s Tennesse Whiskey, sau „Garlic Ribs”, cu usturoi prăjit alături de un crumble, presărat peste coastele răsfățate în prealabil cu un delicios sos aromat. Toate vin însoțite de cartofi prăjiți, onion rings, baked beans și salată coleslaw. Iar acestea sunt doar trei exemple…

Ribs Bar & Grill este pe Str. Constantin Brâncuși 13, etaj 1, în Complex Potcoava din Titan.

Rezervă o masă la Ribs Bar & Grill

Costelaria

o portie de coaste la gratas cu cartofi prajiti si inele de ceapa, si un pahar de vin rosu, la Costelaria București

Un alt restaurant faimos printre toți cei care au în topul preferințelor coastele, este și Costelaria. Și într-adevăr, la ei vei găsi unele dintre cele mai bune coaste la grătar din București. Toate ingredientele folosite sunt proaspete şi atent alese, iar coastele sunt marinate și preparate după o rețetă tradițional braziliană și sunt gătite pe grătar. Vin însoțite de chipsuri din cartofi prăjiți și ceapă roșie, împreună cu un sos preparat după o rețetă știută numai de bucătarii lor. Indiferent că preferi coastele de porc, de vită sau de miel, ai ce alege – nouă ne-au plăcut mult coastele de vițel de lapte la grătar! Sau încearcă un platou pentru două sau patru persoane, cu coaste de porc, coaste de vițel de lapte, cotlete de berbecuț, rondele din cartofi prăjiți, ceapă roșie și sosul casei.

Energiea

portie de coaste de porc, pe un platou cu cartofi prajiti si langa farfurie cu salata la restaurant energiea București

În locul în care obișnuia să funcționeze o veche tipografie, la parterul unei frumoase clădiri de pe str. Brezoianu (la nr. 4), vei descoperi azi un pub și hub urban: Energiea. Se numără printre cele mai cool localuri din București, un loc care îmbină lejeritatea și relaxarea vorbelor lângă un pahar, cu energia evenimentelor din zona artistico-culturală urbană, într-un decor deconstruit, cu o personalitate puternică.

Meniul e de gastro-pub, iar unul din preparatele lor emblematice sunt chiar coastele de porc marinate cu mirodenii, miere, sos Worcestershire și sos de soia cu cartofi românești prăjiți și mix de salată. Sunt chiar faimoși pentru ele!


Descoperă și alte recomandări: