Cele mai instagramabile restaurante din București

20 ianuarie 2020 | Locuri cool

Oare chiar s-a întâmplat dacă nu apare în poză? Într-o lume în care „social media is king”, răspunsul scurt este: nu.

Fie că e un restaurant cu o vedere impresionantă asupra orașului, sau cu un decor foarte romantic ori cu elemente de design „oau!”, un lucru e sigur: decorul este la fel de important ca și mâncarea atunci când ieși în oraș să iei masa.

De aceea, noi am ales pentru voi 10 dintre cele mai instagramabile restaurante din București.

Fie că locuiești în Capitală sau pur și simplu te afli în vizită prin București, sunt o mulțime de locații pe care merită să le fotografiezi și să le dai share pe Facebook sau Instagram. Iar dacă e un lucru pe care noi să-l știm cu siguranță, acela e că la capitolul localuri și restaurante nu stăm rău deloc. Din contră, sunt multe localuri la fel de frumoase precum cele din marile capitale ale lumii.

Top 10 cele mai instagramabile localuri din București

Dacă până acum câțiva ani, când mergeam la restaurant făceam doar poze de tipul #foodporn (adică la mâncarea din farfurie), acum lucrurile s-au schimbat. Asta tocmai pentru că restaurantele au înțeles că se pot folosi de social media pentru a atrage mai mulți oaspeți. Drept urmare, și aspectul localurilor a devenit mai important și mai… instagramabil.

Dar gata cu vorba, hai să trecem la recomandări.

Cișmigiu Bistro la Etaj

colaj de fotografii din restaurant Cișmigiu bistro, una cu privire de ansamblu in care se vad scaune de bar si mese de 4 persoane, cu ferestre in fundal, alta cu 2 scaune si o masa in fata unei ferestre mari, cu perdele si alta poza cu o canapea rosie, o masa si doua scaune crem, unul din cele mai instagramabile restaurante din București
Designul te duce cu gândul la Micul Paris de altădată și la clădirile care împânzeau Bulevardul Elisabeta, dar are tot atâtea indicii contemporane pentru a te face să te simți într-un prezent confortabil.

De ce să mergi? În primul rând, pentru că este cu adevărat unul din cele mai instagramabile localuri din București (vezi pagina lor de Instagram și ai să te convingi!). Și de abia după ce le vei face o vizită vei înțelege și motivul.

Decorul este romantic și feminin, iar rozul care domină încăperea nu este nici pe departe prea mult. Din contră, e șic și rafinat. În plus, au tot felul de elemente de design originale – de la decorațiunile de pe pereți, la tablouri și corpuri de iluminat, sau la pianul elegant.

În al doilea rând, pentru că Cișmigiu Bistro la Etaj se află la ultimul nivel al Hotelului Cișmigiu (pe bd. Regina Elisabeta nr.38), ceea ce înseamnă că o să ai parte de o priveliște de nota 10 de pe terasă (către străzile vechi din centrul orașului, Palatul Parlamentului sau Cișmigiu).

Atât îți mai spunem: nu e influencer să nu fi fost acolo, ia restaurantul este pe locul 1 în TripAdvisor la categoria french restaurants.

 Rezervă o masă la Cișmigiu Bistro la Etaj 

Aria TNB

colaj de fotografii din restaurant Aria TNB, fotografii de ansamblu cu randurile de mese cu saune albastre, galbene si crem, ghivece de plante decorative, un perete format din ferestrele mari, cu storuri si tavan cu lemn si o alt poza cu canapele mari, confortabile, galbene si albastre, intre care sunt asezate mese. Unul din Cele mai instagramabile restaurante
Aria TNB este un restaurant mare, cu un spațiu extrem de generos – 600 m² la interior și cu o terasă de 1200 m².

De ce să mergi? Pentru că este unul dintre cele mai frumoase restaurante din Capitală, un loc în care ai putea ușor să uiți că ești în București, dacă nu te-ar ține pe loc priveliștea fantastică! Situat la etajul al treilea al Teatrului Național, Aria TNB este un restaurant spectaculos, cu un salon mare în jurul acoperișului și cu o terasă la fel de minunată.

Pe lângă panorama pe care o poți admira de la ferestrele imense, la fel de impresionant este și interiorul – mobilier modern, colorat și confortabil, multe plante și o ambianță foarte rafinată! Iar meniul, cu specific internațional, este foarte gustos și bine pus la punct.

 Rezervă o masă la Aria TNB 

NOR – Sky Casual Restaurant

colaj de 3 fotografii de la Nor Sky Casual restaurant, una cu barul elegant, auriu, cu multe sticle so o masa cu elemente decorative in fata, alta fotografie cu becuri decorative in prim plan si oameni care iau masa la geam, la apus, in fundal, si alta cu un pahar de cocktail si o pereche de ochelari asezati pe o masa in fata ferestrei de la care se vede o priveliste minunata asupra Bucurestiului. Unul din Cele mai instagramabile restaurante din capitală.
Nu doar priveliștea și designul interior arată grozav la NOR. La fel de instagramabile sunt și preparatele. Spre exemplu, desertul „Nor deasupra unui cuib de ciocolată”. Încearcă-l!

De ce să mergi? Pentru priveliște, bineînțeles! Situat la etajul 36 din Sky Tower (de pe Barbu Văcărescu, chiar lângă Promenada Mall), restaurantul este unul dintre cele mai elegante din oraș. Și cel mai înalt loc în care poți lua masa în București – imaginează-ți cum se vede Capitala de la 136 de metri înălțime! Oau!

Dar e vorba de mai mult de atât. Restaurantul este amenajat cu mult bun gust, foarte stilat și rafinat, iar meniul inspirat din cele mai faimoase bucătării ale lumii poate satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi!

 Rezervă o masă la NOR – Sky Casual Restaurant 

Biutiful Downtown

colaj din 2 fotografii din restaurantul biutiful downtown, una cu o masa cu veioza si un radio vintage in prim plan, iar in fundal un dulap mare, clasic, de lemn, si o masa cu fotolii clasice, elegante, accesorii decorative luminoase si plante, iar a doua cu o masa de lemn din mai multe bucăți colorate, cu o bancuta rosie si un semn mare, luminos, in dreptul ei. Unul din cele mai instagramabile restaurante din București.
Biutiful Downtown este spectaculos, luminos, prietenos, zgomotos și creează dependență, prin sunet, gust, miros.

De ce să mergi? Parte din grupul restaurantelor Fratelli, Biutiful Downtown de la Timpuri Noi (mai exact pe Splaiul Unirii nr. 165), este unul dintre locurile acelea super cool din București. Un restaurant modern, contemporan, în care elementele de design industrial fac un mix reușit în compania celor clasice, unice, deosebite. Un melanj între o grădină urbană (pentru că decorul este unul foarte verde grație plantelor), un bar aristrocrat englezesc (în care celebrele canapele Chesterfield și-au găsit perfect locul) și o berărie (tankurile de bere și instalația sunt vedetele localului).

Biutiful este o experiență. Spectaculoasă, surprinzătoare. Cât despre poze… asigură-te că ai spațiu disponibil, pentru că nu vei ști ce să fotografiezi mai întâi.

 Rezervă o masă la Biutiful Downtown 

Modigliani Restaurant

colaj de 2 fotografii din restaurant Modigliani, una cu perete alb cu 3 tablouri copie dupa lucrarile pictorului Modigliani, mese si scaune de lemn maro si stergare albe, a doua cu restaurantul in lumina difuza si oameni luand masa
Cunoscut în trecut drept Restaurant Madrigal, noul Modigliani Restaurant are toate ingredientele unui local autentic italian!

De ce să mergi? Pentru că este ca o operă de artă. Sau ca o expoziție la care, dacă vii, poți mânca și ceva bun de tot. Aflat chiar în inima orașului, Modigliani este restaurantul situat la partelul Hotelului InterContinental, la Universitate. Ce-i drept, este un restaurant foarte elegant, mai exclusivist, adică foarte potrivit pentru o ocazie specială. Decorul clasic, intimitatea dată de lumina lumânărilor și reproducerile după picturile lui Amedeo Modigliani, fac din acest restaurant unul foarte romantic. Și instagramabil!

 Rezervă o masă la Modigliani Restaurant 

Linea / Closer To The Moon

colaj de 3 fotografii de la Linea Closer to The moon. Una cu igluuri din plastic in care sunt asezate mese, fotografiate intr-o noapte cu luna plina care se vede in fundal, alta din interiorul restaurantului, in care se vede o masa lunga in dreapta, cu scaune de-o parte si de alta si canapele albastre in stanga, iar a treia cu restaurantul fotografiat seara, cu lumina difuza si o formatie live
Accesul se face prin strada Lipscani, între Magazinul Victoria şi clădirea BCR. Intrarea este semnalizată cu un neon luminos unde găsești şi liftul care te va duce „To The Moon And Back”.

De ce să mergi? Pentru că este locul în care toată lumea vrea să meargă, fiind unul din cele mai frecventate restaurante din București. Linea / Closer To The Moon este situat pe str. Lipscani, la numărul 17 și este un alt local de tip skybar din București. Pe lângă poziția excelentă și priveliștea frumoasă, ce au făcut ei interesant a fost să vină cu un sistem pentru terasă, un fel de igluu-uri/separeuri care să te ferească de frig iarna. Arată senzațional! La fel și interiorul restaurantului, un spațiu cu un design foarte modern și spațios.

 Rezervă o masă la Linea Closer To The Moon 

Veranda Casa Frumoasă

colaj de 3 fotografii de la Veranda Casa Frumoasa. Una cu o planta decorativa in prim plan, o masa si scaune albe in spate, un buchet de trandafiri asezat pe masa si ferestre mari, care dau catre o terasa inchisa cu geam, o alta poza cu mese albe asezate la geam in stanga, multe buchete de  trandafiri in stanga, un perete crem cu motive floral in fata si candelabru din cristal, si a treia poza cu o masa rotunda in prim plan, cu pahare de vin si farfurii cu mancare, iar pe fundal un ospatar asezat langa  o vitrina clasica si o masa cu scaune clasice, capitonate, crem.
Imaginat, proiectat și realizat de către architecta italiană Elena Busato, restaurantul vine să înlocuiască Champagne & Caviar Bar-ul lansat în 2009.

De ce să mergi? Pentru că este un restaurant foarte luxos. Într-o frumoasă casă clasică din metal și sticlă, de pe str. Clopotarii Vechi nr. 5 (în zona Victoriei). Veranda Casa Frumoasă păstrează aerul retro al vilei, pe care îl înnobilează prin elementele amenajării. Decorul este foarte luminos, dominat de alb și crem, referințe vegetale și piese de mobilier elegante. Iar ferestrele mari, care permit luminii naturale să inunde spațiul, creează o atmosferă foarte plăcută!

Restaurantul are specific internațional, cu influențe franțuzești și mediteraneene și completează, la rândul său, ceea ce se poate defini ca o experiență de fine dining.

 Rezervă o masă la Veranda Casa Frumoasă 

UpStairs Rooftop

colaj de 3 fotografii din UpStairs Rooftop, una cu oameni multi stand la bar si un saxofonist, cu un tavan din sticlă, alta cu scaune de bar asezate in dreptul unui blat de lemn pus la fereastra de la care se poate admira panorama orasului, si a treia cu o masa cu doua scaune colorate in prim plan, si vedere catre mobilierul colorat de pe terasa circulara, in plan secundar
Structura de sticlă a terasei te lasă să te bucuri de atmosfera caldă și în timpul iernii!

De ce să mergi? Pentru atmosfera relaxată, spațiul vesel și plin de culoare, dar și pentru priveliștea fantastică. Situat pe str. Sevastopol nr. 24 (la mijlocul distanței dintre Calea Victoriei și Buzești), la etajul 7 al unei clădiri, UpStairs Rooftop este ca o pată de culoare, cu o atmosferă foarte prietenoasă și destinsă.

Ideal ar fi să mergi așa încât să prinzi apusul, căci vei avea parte de o panoramă fantastică asupra străzilor vechi din jur. În plus, restaurantul în sine arată foarte bine – cu scaune colorate și un aer foarte cosmopolit, urban, dar și cu o terasă frumoasă, cu acoperiș retractabil, așa încât pare deschisă permanent.

Aici găsești mâncare americană sau franțuzească, dar și niște cocktail-uri foarte bune!

 Rezervă o masă la UpStairs Rooftop 

Restaurant Ciao Niki

colaj de 2 fotografii de la restaurant Ciao Niki, una cu un salon mare, cu design clasic, cu tavan inalt si ornamente aurii care impodobesc peretii, doua ferestre inalte, pana la tavan, cu mese din lemn negru si scaune capitonate, galbene, moderne. si cu farfurii colorate, si alta cu o incapere cu lumina difuza, lambriuri de lemn, ferestre vitrate si 2 mese lungi, maro, cu scaune galbene, capitonare. unul din cele mai instagramabile restaurante din București
Pe lângă atmosfera relaxantă, ca de vacanță, aici vei găsi și preparate foarte gustoase, toate gătite la moment, cu deserturi făcute în restaurant și cu cele mai răcoroase băuturi.

De ce să mergi? Pentru că restaurantul se află într-o frumoasă casă memorabilă din zona Moșilor (pe strada Boșa nr.4), în care te vei simți ca un burgez din alte vremuri. Camerele sunt foarte frumoase, clasice, înalte și mari, tipice arhitecturii interbelice. Totul are un farmec aparte: pereții cu lambriuri sculptate și stucaturi aurii, ferestre mari  inundate de vegetația grădinii de afară, sau geamuri vitrate, care dau spațiului o lumină aparte. Cu toate acestea, Restaurant Ciao Niki nu are un aer învechit, pentru că mobilierul este unul foarte modern și confortabil. Rezultă un amestec inedit, care imprimă locului o atmosferă minunată.

 Rezervă o masă la Ciao Niki 

Isoletta

colaj de 3 fotografii din restaurant isoletta. In prima foto se vad mese cu fete de masa albe si scaune clasice, capitonate cu material albastru, un perete auriu in fundal si corpuri de iluminat rotunde, cu multe beculete, asemanatoare cu niste globuri. In alta poza se vede terasa, cu mese si scaune albe, ce ofera priveliste asupra parcului plin de copaci si a lacului Herastrau
Vrei să savurezi masa pe terasă? Nicio problemă, căci este încălzită. Așa că, fie vară, fie iarnă, te poți bucura de priveliștea minunată spre lacul Herăstrău.

De ce să mergi? Isoletta este un restaurant cu specific italian/mediteraneean din Herăstrău (pe Șoseaua Nordului 7-9), care te așteaptă cu o experiență de fine dining. Totul, de la amenajare până la preparate, este excelent! Din punct de vedere al celor mai instagramabile restaurante din București, localul are tot ce-i trebuie. Începând de la un interior dichisit, în care atmosfera este definită de corpurile de iluminat deosebite, continuând cu terasa spațioasă cu vedere spre lac și multă verdeață în jur, și până la preparatele de nota 10.

 Rezervă o masă la Isoletta