Terase și baruri sportive din București unde poți urmări finala Champions League 2022

27 mai 2022 | Locuri cool

Chiar dacă nu ajungi pe arena Stade de France din Paris, asta nu înseamnă că trebuie să stai acasă pentru a vedea ultimul meci din Liga Campionilor. Noi îți recomandăm câteva terase și baruri sportive din București unde poți urmări cu prietenii finala Champions League.

Handsome man drinking beer at the bar. Terase si  baruri sportive unde poti urmari finala Champions League 2022 in București
Foto: gpointstudio / Freepick

Orice pasionat de fotbal știe că un meci nu are chiar același farmec dacă nu-l urmărești între prieteni, eventual cu o bere în mână și ceva de ronțăit. Și mai bine e să ieși undeva la o terasă, unde să ai în jur oameni care respiră sport, ca și tine, și unde atmosfera e (aproape) ca pe stadion.

Hai în oraș să vezi finala Champions League! Ne vedem la terasă!

Dacă nu știi unde să ieși, am făcut noi o listă de terase și baruri sportive din București unde poți urmări finala Champions League 2022. Bonus, în caz că ți se face foame, ai și mâncare bună la îndemână.

Stadio

sala de mese de la restaurant Stadio, cu atrium, unde sunt suspendate ecrane TV la care poti urmari finala Champions Leaguea in București

Stadio Union e unul dintre locurile bine cunoscute printre pasionații de sporturi. Aflat chiar în mijlocul Bucureștiului, pe Ion Câmpineanu nr. 11 (aproape de Universitate), e un local mare și aerisit unde găsești bere după pofta inimii și mâncare gustoasă. Are în mijloc un atrium unde sunt suspendate mai multe ecrane la înălțime, un „aranjament” tocmai bun pentru cei care vor să vadă finala Champions League.

Și tot Stadio mai are o locație și în parc la Herăstrău, Stadio Park. Au și acolo televizoare, așa că dacă preferi să ieși la o terasă în parc, e o opțiune bună.

Rezervă o masă la Stadio Union / Park

La Finca Alioli

terasa la finca alioli, cu mese si scaune colorate, si obiecte decorative albastre atarnate de tavan, terase unde poți urmări finala Champions League 2022 în București

Ții cu Real Madrid? Păi atunci poate ar fi bine să vezi meciul într-un ambient tipic spaniol. La Finca Alioli e un restaurant cu specific spaniol, unde găsești mâncare autentică, preparată după rețete tradiționale, cu ingrediente mereu proaspete aduse direct din Spania.

Hai că ar merge niște tapas și niște sangria, sau poate gin (au peste 69 de rețete de gin & tonic) la finală.

Evenimentul începe de la ora 21:00, iar fluierul de start al meciului va fi de la 22:00. Consumație minimă 70 ron/persoană. Îi găsești pe str. Grigore Alexandrescu 77.

Rezervă o masă la Finca by Alioli

Primus

Primus Pub București, cu mobilier masiv din lemn, podea mozaic alb negru si tavan verde, cu televizor pe perete, und epoți urmări finala champions league în bucurești

Ești, mai degrabă, fan Liverpool? Atunci mergi într-un pub. Primus e chiar în inima Capitalei (în Piața Amzei) și te așteaptă cu preparate savuroase din bucătăria lumii, alături de o gamă variată de bere și vinuri pentru toate gusturile. Sandvișuri rapide, paste, supe, specialități internaționale și românești, dar și tipica mâncare de pub. Cumva, împacă atmosfera de bar cu cea de restaurant.

Și ca orice pub care se respectă, acordă atenția bine meritată evenimentelor sportive. Au dat toate meciurile din UEFA Champions League, așa că nu aveau cum să nu rateze finala!

Așa că rezervă-ți o masă, bea un Guinness, mănâncă un burger, și bucură-te de atmosfera de pub.

Rezervă o masă la Primus

Berăria H

imagine de ansamblu din Ber[ria H din București, ca o hală imensaă, cu mulți oameni asezati la mese care urmarest un concert pe scena si ecrane imense

Și Berăria H a anunțat că sâmbătă ne așteaptă în „Orașul cu Chef de Fotbal” să vedem împreună Finala UEFA Champions League 2022 – Liverpool vs. Real Madrid. Meciul va fi transmis live pe ecrane gigant, atât în interior cât și pe terasă. Accesul se face de la 21:00, iar fluierul de start e de la ora 22:00, desigur.

Intrarea este liberă, dar rezervarea locurilor pe terasă se face în urma achiziției unui voucher de consumație în valoare de 100 RON pentru fiecare loc rezervat, pentru a se asigura că rezervările sunt onorate. Voucherele nu reprezintă un bilet / o taxă de intrare și pot fi folosite pentru achitarea notei de plată în seara evenimentului. Se poate folosi un singur voucher per persoană și se pot cumpăra online pe www.yellowtickets.ro.

Sandwicheria

exteriorul restaurantului Sandwicheria, cu mese rotunde si scaune din fier forjat  asezate in fata pe terasa, una din terase București la care să urmărești finala Champions League

Cum ziceam… poate nu ajungi la Paris pentru finala Champions League, dar poți ajunge într-un restaurant ca la Paris. În Cotroceni, Sandwicheria e un restaurant deschis recent de Chef Laurențiu Neniu (pe care îl știi, poate, din semi-finala primului sezon de Chefi la Cuțite). Localul are intenția declarată de a ne cuceri cu arome franțuzești și au o mulțime de preparate gustoase. Pentru meciul de sâmbătă au pregătit o selecție de 11 sandwichuri și 20 de vinuri toate by the glass. Mai mult de atât, la fiecare pahar cu vin consumat primești o monoporție din sandwichurile lor delicioase.

Rezervă o masă la Sandwicheria

Draft Pub Tankeria Ursus

multi barbati asezati la mese in restaurant Draft Pub Tankeria Ursus din București, urmarind un meci difuzat la TV

Pentru tine seara de meci echivalează cu multă bere bună? Atunci recomandarea noastră e să treci pe la  Draft Pub Tankeria Ursus. S-a deschis în 2019, în parteneriat cu Ursus Breweries, pornind de la conceptul de bere la tank. La ei găsești o bere proaspătă, nepasteurizată, care este livrată în 24 de ore din fabrică direct în tancurile de bere. Așa se face că are mereu un gust proaspăt.

Localul e în zona de nord a Bucureștiului, în Băneasa, și are o terasă la care e o plăcere să stai vara. Pe lângă bere, au și un meniu bazat pe bucătăria texană, cu burgeri, aripioare și coaste, dar și cu „PitiMici”, așa cum i-au denumit ei, care merg de minune cu berea. Și ei transmit meciuri, așa că au ceva experiență pe zona de „sports event”, ca să zicem așa. Deci se lasă cu galerie si multe Beri Ursus la Tank!

Rezervă o masă la Draft Pub Tankeria Ursus

BERESTROIKA BEER REVOLUTION

Apropo de berării… Berestroika este o micro-berarie-restaurant din zona Unirii (pe Aleea Căuzaşi nr.57), lansată ca o revoltă împotriva berii obişnuite, după cum spun chiar ei. Localul îmbine prin berea bună, naturală, fabricată în locaţie proprie cu echipamente produse de Brauhaus după reţete originale şi prin mâncărurile gustoase, preparate tradiţionale (cârnaţi de Pleşcoi, ciolan de porc, varză călită etc.

Și pentru că am stabilit că o bere bună merge cel mai bine alături de un meci istoric, poți merge la ei pentru Finala Champions League. Bucură-te alături de prietenii tăi de berea casei și a nu rata nicio fază importantă a meciului pe care l-ai așteptat! Partidă de fotbal va putea fi urmărită la 2 videoproiectoare si 12 tv-uri astfel încât să simți că scrii istorie alături de echipa ta favorită. Să câștige cel mai bun!

Rezervă o masă la Berestroika

cupa de la finala Champions League, in prim plan, si in fundal blurat stadionul

Din seria sports bars & pubs la care poți urmări finala Champions League

Dacă tot am amintit mai sus de pub-uri, am zis să-ți mai dăm câteva idei. Ne plac pub-urile pentru că o atmosferă specifică, e cu multă voie bună, mâncare de suflet și bere, bere, bere!

Cu alte cuvinte, exact mediul potrivit pentru a urmări finala Champions League.

  • Friend’s Pub e un loc simplu, cald şi primitor, din zona Titan. Un loc în care te simţi ca acasă, doar că „acasă” la tine pe terasă îți vin și prietenii alături șa o bere rece. Și-a câștigat renumele drept bar prietenos cu sporturile și nu dezamăgește deloc. Mâncarea e bună și ea, berea de asemenea (au și Guinness, aviz amatorilor), iar terasa e foarte primitoare.
    Rezervă o masă la Friend’s Pub

  • Ryan’s Pub este un loc intim, în care te vei simți excelent la o masă relaxată cu prietenii sau familia. Și un loc pentru iubitorii de sporturi, pentru  că cele mai importante evenimente sportive sunt la ele acasă aici. Atmosfera e prietenoasă, specifică pub-urilor, mâncarea e gustoasă și băuturile bune. Fac niște cocktailuri excelente, Guinness-ul este grozav, ba chiar au și propria bere. Îi găsești în Piața Amzei, nr 13.
    Rezervă o masă la Ryan’s Pub 
masa inalta cu patru scaune si o vaza cu flori iar in fundal barul de Ryans Pub plin cu sticle de bauturi si un televizor la care se difuzeaza un meci
  • Alte baruri la care poți merge. Sunt destul de multe, așa că o să îți mai amintim pe scurt și de The Dubliner, irish pub cu tradiție, unde o să experimentezi cu siguranță atmosfera britanică din timpul meciurilor. Sau Game On Floreasca, unde găsești o îmbinare frumoasă între un restaurant și o tematică sportivă. Cu o bere, o pizza sau chiar un hamburger ești așteptat și la Derby Pub pentru finala Ligii Campioilor. Iar pentru fanii de baruri sportive, Champions de la Marriott, nu mai are nevoie de nicio introducere – zilele acestea s-au mutat afară, pe terasă.

  • Din Centrul Vechi. Dacă vrei ca atmosfera de meci să fie dublată de forfota din jur, atunci locul perfect pentru tine e Centrul Vechi. Sunt o mulțime de terase la care te poți opri pentru a urmări finala Champions League! Fie că preferi stilul de pub irlandez / englezesc – cum sunt St. Patricks, Kilkenny, sau Mojo –, fie că ești nostalgic și îți găsești mai bine locul la Fire Club, ori preferi să te orientezi către un sport bar declarat – cum sunt Half Time sau Extra Time.

Citește și: