Unde ieși la un prânz de afaceri în București

14 octombrie 2019 | Locuri cool

Atunci când inviți la restaurant un partener de afaceri, trebuie să alegi atent localul dacă vrei să faci o impresie bună. Noi avem pentru tine câteva recomandări pe baza cărora nu ai cum să dai greș.

Ieșirea din cadrul (uneori) rigid al biroului sau al unei săli de întâlniri, poate face minuni când vine vorba de a încheia o afacere sau un parteneriat nou. Iar o masă de prânz la restaurantul potrivit este o idee bună pentru a lega o relație strânsă cu un partener de afaceri. Dacă negocierile și conversația pică strict în sarcina ta, noi te putem ajuta cu unele sugestii așa încât să alegi o locație care să impresioneze invitatul.

În primul rând, trebuie să fii sigur că locul respectiv are o atmosferă plăcută, un meniu bun și o servire de nota 10. Cel mai bine este să alegi un restaurant pe care deja l-ai testat, sau verifică pe Restograf review-urile lăsate de alți clienți.
Și nu uita să faci rezervare – tot pe Restograf, bineînțeles, căci este extrem de rapid și ușor.

Așadar, iată recomandările noastre – fiecare dintre restaurantele alese promite o experiență deosebită, sunt spații amenajate cu mult bun gust, iar meniul și mâncarea pot satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi.

La Cantine de Nicolai

Este unul dintre restaurantele cele mai potrivite pentru întâlnirile de afaceri. În primul rând, atmosfera este una elegantă, dar totodată prietenoasă, iar spațiul este generos, aerisit. Apoi, locația ajută, căci este situat central – pe strada Povernei, în zona bulevardului Lascăr Catargiu. După cum probabil deja ți-ai dat seama din denumire, La Cantine de Nicolai este un local de inspirație franțuzească, cu bucătărie fină și o ambianță rafinată. Spațiul este unic în București, amenajat cu opere de artă pop dintr-o galerie pariziană, care echilibrează mobilierul sobru, minimalist. Chef Nicolai Tand, proprietarul restaurantului, a creat meniul împreună cu doi bucătari francezi, iar rezultatul a venit sub forma unor specialități din bucătăria franceză, cu ingrediente de sezon autentice, care satisfac aproape orice fel de cerință culinară.

Cu alte cuvinte, un local sofisticat, foarte plăcut, o locație perfectă pentru un prânz de afaceri.

Rezervă o masă la Cantine de Nicolai

NOR – Sky Casual Restaurant

Servește prânzul la înălțime, atât la propriu, cât și la figurat! Restaurantul NOR a devenit deja un punct de referință în București, pentru că este cel mai înalt loc unde poți lua masa. Situat la etajul 36 al clădirii Sky Tower, la 136 m înălțime, localul oferă o panoramă fantastică asupra orașului, iar priveliștea va impresiona pe oricine! Însă mai presus de acest aspect, ceea ce te cucerește cu adevărat este ambianța acestui local elegant, extrem de intimă și caldă, dar și atenția acordată chiar și celor mai mici detalii. Restaurantul este spațios și poți opta pentru un loc la una din canapelele mari și confortabile, într-un separeu sau la o masă obișnuită (mai ales dacă este la geam). Meniul se inspiră din cele mai faimoase bucătării ale lumii, mâncarea este foarte bună și fiecare preparat are ceva deosebit, care te surprinde plăcut.

În plus, servirea este ireproșabilă! Și încă ceva… cum în zonă sunt foarte multe birouri, locația este cu atât mai potrivită pentru un prânz de afaceri, căci oferă acces facil.
Rezervă o masă la NOR – Sky Casual Restaurant

Biutiful Downtown

Un alt restaurant care impresionează prin arhitectura spațiului și amenajarea deosebită este Biutiful Downtown, unul din restaurantele cele mai frumoase din Capitală. Deși are multe elemente industriale (ca de exemplu celebrele tankuri de bere), acestea sunt completate de piese de mobilier și decorațiuni retro (cum sunt confortabilele canapele Chesterfield), dar și de vegetația luxuriantă. Rezultatul este un spațiu în care tradiționalul se îmbină cu modernul, elementele „de serie” cu cele deosebite, unice, totul într-o atmosferă aparte, care reinterpretează clasicele pub-uri într-o notă contemporană. Meniul este pe măsură și găsești câte ceva din aproape toate bucătăriile lumii.

În concluzie, dacă vrei să iei un prânz de afaceri într-un mediu relaxat și o atmosferă destinsă, Biutiful Downtown este un restaurant primitor, spațios și luminos, o locație inedită.

Reține însă un amănunt: programul începe zilnic de la ora 12:00, cu excepția zilelor de luni, când se deschide la ora 16:00.
Rezervă o masă la Biutiful Downtown

Dancing Lobster

Ieșim din zona restaurantelor cu meniu internațional pentru a-ți recomanda un restaurant portughez rafinat, cu design specific și preparate foarte bune (mai ales dacă preferi peștele și fructele de mare). Dancing Lobster este un local autentic, în care toate detaliile fac trimite la zona sa de influență – de la muzică, la decorațiuni și până la preparatele și băuturile din meniu. Atmosfera este foarte plăcută, spațiul este decorat în culori marine (ba chiar sunt și acvarii mari cu homari și ornamente din corali) iar bucătăria este deschisă. Totul într-o notă foarte elegantă! În ceea ce privește mâncarea, pregătește-te pentru un festin culinar: meniul este foarte bogat iar bucătarii veniți chiar din inima Portugaliei sunt, într-adevăr, experți la capitolul pește și fructe de mare.

Așadar, dacă vrei să-ți impresionezi invitatul cu un Bacalhau autentic, să-l îndulcești cu Pastel de Nata și să-l servești cu un pahar de vin de Porto, acesta este restaurantul pe care îl cauți!
Rezervă o masă la Dancing Lobster

Sardin

Rămânem în zona restaurantelor cu specific mediteranean, însă de data aceasta cu influențe din bucătăria italiană. Sardin este un spațiu amenajat cu mult bun gust, în care căldura lemnului vine să tempereze austeritatea pereților negri sau din beton aparent. Decorațiunile sunt însă elementele cele mai originale – o mulțime de obiecte din zona bucătăriei sunt folosite ca elemente ornamentale sau obiecte de iluminat. Iar efectul este foarte agreabil, un spațiu luminos, familiar și primitor. 

Meniul se bazează pe gustul autentic al preparatelor cu specific italian, cu ingrediente artizanale (precum pâinea sau pastele „de casă”), proaspete, multe dintre ele aduse chiar din Italia, din zone precum Napoli sau Sicilia. Recomandăm!
Rezervă o masă la Sardin

Studio 80

În zona de nord a Capitalei, în Băneasa, departe de tumultul orașului, vei găsi acest bistro extrem de elegant, cu atmosferă caldă și jovială, la nevoie intimă și discretă, născut din pasiunea pentru Mediterană. Studio 80 este un restaurant spațios și luminos, cu pereți mari, vitrați, mult lemn și nuanțe de albastru, un loc pe cât de modern, pe atât de rafinat! Serviciile sunt ireproșabile, iar mâncarea excelentă.

Dacă inițial meniul a fost gândit ca unul mediteranean, astăzi include, în plus, preparate cu influențe asiatice dar și o secțiune de Teppanyaki (un stil de preparare a mâncării în bucătăria japoneză, în care se folosește o plită fierbinte pentru a găti alimentele).
Rezervă o masă la Studio 80

Veranda Casa Frumoasă

Tot în registrul eleganței desăvârșite se înscrie și Veranda Casa Frumoasă. Este o alegere foarte bună dacă vrei să-ți impresionezi partenerul de afaceri și să-l inviți într-un local luxos, plin de stil și rafinament. Situat într-o impunătoare casă din bulevardul Lascăr Catargiu, restaurantul clasic, realizat din metal și sticlă, amintește de stilul unei sere de sfârșit de secol 18, reinterpretat într-o notă modernă. Albul imaculat și spațiul inundat de lumină, fețele de masă brodate, podeaua-mozaic realizată din marmură, decorațiunile din sticlă, toate creează un cadru prețios.

Meniul conceput are specific internațional, cu influențe franțuzești și mediteraneene și se definește ca o sinteză de stil și gust, în care fiecare detaliu este atent cântărit. O experiență autentică de fine dining!
Rezervă o masă la Veranda Casă Frumoasă

Zaitoone

Un alt local de lux, care însă de această dată propune o experiență orientală desăvârșită, este Zaitoone. Restaurantul cu specific libanez este situat într-una dintre cele mai selecte locaţii din Bucureşti, în Parcul Bordei de pe Lacul Herăstrău, și are un decor ce pare desprins dintr-un colț de Orient. Spațiul este aerisit, generos, iar ferestrele mari oferă priveliște către lac și creează o atmosferă foarte plăcută. Este locul perfect dacă vrei să descoperi mâncărurile tradiţionale cele mai apreciate şi mai rafinate din lumea arabă (precum Labne, Humus, Falafel sau Ras Asfour). Iar muzica completează de minune acest tablou autentic.

Zaitoone este unul dintre restaurantele de referință din București, cu o atmosferă relaxantă, elegantă, și o servire ireproșabilă, unul dintre locurile frecventate deseori de oamenii de afaceri.
Rezervă o masă la Zaitoone