10 terase din Dorobanți la care ne-am opri oricând să luăm masa

15 iulie 2020 | Locuri cool

Le-a mers faima în toată țara! Așa că automat atunci când spui „terase din Dorobanți” pornești cu o serie de așteptări care nu sunt tocmai mici. Noi am ales 10 dintre cele care ne plac cel mai tare și vi le spunem și vouă!

Terasa SkyBar din Dorobanți, de tip rooftop, cu mese si scaune albe si design modern
Foto: SkyBar Dorobanți

Calea Dorobanți este una din cele mai cunoscute străzi din București, la fel și cartierul care se întinde de-a lungul ei. Un cartier select, cu multe case ridicate în perioada interbelică, foarte bine conservate şi restaurate. Construită cu scopul de a găzdui mai ales ambasade şi reşedinţe de ambasadori, această zonă a Capitalei are un parfum cu totul aparte!

Deși inițial era o stradă de la periferia orașului, denumită Ulița Herăstrălui, a primit denumirea de Calea Dorobanților printr-un Decret Regal în anul 1878, în cinstea trupelor militare care purtau celebrele uniforme împodobite cu pană (dorobanții). Zona a intrat apoi într-un intens proces de urbanizare, iar cele mai mari personalități ale țării, oameni politici și intelectuali, și-au ridicat vile aici. Sunt faimoase Casa Lahovari, construită de Ion Mincu, Casa J. Al. Steriadi, Blocul Zodiac, casa Filipescu-Brâncoveanu sau Muzeul Zambaccian!

Terase frumoase din Dorobanți, la care să iei masa

Astăzi, printre străzile care păstrează încă ceva din farmecul acelei perioade, ai să găsești și multe restaurante și terase cochete. Unele dintre ele se află chiar în astfel de clădiri istorice, altele ne reamintesc de prezentul în care trăim. Și fiecare are ceva aparte, pentru care merită să le faci o vizită – fie că e vorba de mâncare bună, atmosferă, decor, sau toate trei la un loc! Iată așadar care ar fi top terase din Dorobanți, după părerea nostră.

MAIZE farm to table

terasa maize farm to table din dorobanți, cu mese de doua persoane, umbrela galbena, un tablou colorat si beculete decorative
Inspirându-se din natură, din gusturile, mirosurile și culorile pământului, meniul MAIZE îți oferă tot ce are bucătăria mai bun!

MAIZE se numără printre restaurantele de top din București. A fost deschis la finalul anului 2017, pornind de la un concept care era încă nou pe piață la acel moment: „farm to table”. Cu alte cuvinte, ingredientele folosite provin de la ferme mici, dintr-un tip de agricultură curat, iar rețetele sunt inspirate din natură, din gusturile, mirosurile și culorile pământului, de sezonalitate.

Restaurantul este situat în apropiere de Piața Dorobanților, pe str. Paris 61A, și se află la ultimul etaj al unui bloculeț vechi. Este un restaurant sofisticat, de fine dining, cu design modern îmbinat cu elemente rustice, foarte elegant și foarte frumos amenajat. Până vei putea însă lua masa la ei în interiorul restaurantului, poți sta pe terasa de vară, intimă și cochetă!

Rezervă o masă la MAIZE farm to table

La Finca by Alioli

intrarea de la la finca by alioli terasa dorobanti, fotografiata noaptea, cu o poarta cu sigla, curtea mare in spate cu vedere catre terasa sibeculete aprinse, noaptea
Când ți se face dor de Spania, La Finca by Alioli îți oferă bucate andaluze și valenciene adevărate!

La Finca by Alioli este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase și romantice restaurante cu specific spaniol din Capitală! Și o terasă cu mâncare foarte bună! Localul există pentru că o familie de români nu a putut sta departe de țara natală. Pentru că după opt ani petrecuți în Spania, au revenit în București pentru a ne găti bucatele lor tradiționale. Și fac asta încă din 2010! La Finca by Alioli găsești preparate spaniole extrem de gustoase pe bază de ingrediente aduse din Spania – fie că vorbim de pește și fructe de mare proaspete, bucate andaluze și valenciene adevărate, vinuri alese și bere spaniolă. Plus (probabil) cea mai bună paella din oraș!

Atmosferă e super romantică, amintește mult de Spania, terasa e mare, muzica bună, grădina e plină de verdeață, iar luminițele desăvârșesc ambianța deosebită. Și dacă rezervi o masă prin Restograf, primești din partea casei o sangria!

Îi găsești pe str. Grigore Alexandrescu nr. 77, între Căderea Bastiliei și Calea Dorobanților.

Rezervă o masă La Finca by Alioli

White Horse Pub & Restaurant

terasa restaurantului White Horse din Dorobanți, cu mese in curte, cu fete de masa cadrilate, multa verdeata si aer rustic
White Horse este locul în care îți inviți prietenii de ziua ta, în care te oprești la prânz pentru preparate gustoase ca în copilarie, dar rafinate ca la Paris, și în care mâncarea poartă cu ea cele mai dulci amintiri.

Un alt restaurant din zona Dorobanți, drag nouă, este și White Horse Pub & Restaurant. Se află într-o vilă mare de pe str. George Călinescu nr. 24 A (în apropiere de Piața Dorobanți), iar în curtea ei vei descoperi una din cele mai bine „ascunse” grădini din oraș. Ascunsă de agitație, de zarvă, de viața tumultoasă a unei capitale. E ca și cum ai păși într-un alt tărâm, ca și cum te-ai teleporta într-o vacanță din țările mediteraneene. Cu un aer rustic, cu obloane și uși de lemn și fețe de masă cadrilate, cu ghivece mari, cu leandri, terasa restaurantului este fermecătoare!

Cu un meniu care s-a dezvoltat în timp și care are acum mulți fani declarați, propunerile restaurantului reprezintă tentația supremă pentru gurmanzi – de la mâncare gătită „ca la mama acasă”, până la preparate mai rafinate din bucătăria internațională. Iar toate vin însoțite cu recomandări de băuturi și îți sunt servite de o echipă care te consideră „de-al casei”.

Rezervă o masă la White Horse Pub & Restaurant

SkyBar

Terasa SkyBar din Dorobanți, de tip rooftop, cu mese si scaune albe si design modern

Sky Bar, primul roof bar din România, este rezultatul unui proiect inovator care a apărut din dorinţa de a crea un loc inedit, inspirat din conceptul “roof bars”.

De la o atmosferă rustică trecem la una cât se poate de modernă și cosmopolită. SkyBar este primul roof bar din România, care a venit cu un concept nou de lounge, menit să impresioneze prin design-ul unic, futurist și prin atmosferă. SkyBar este situat pe terasa unei clădiri de pe Calea Dorobanților (la nr 155, etaj 5) și oferă o priveliște la înălțime, atât la propriu, cât și la figurat.

Ziua, este un loc ideal pentru un o întâlnire de afaceri sau câteva clipe petrecute alături de prieteni, într-o oază de liniște și verdeață și o atmosferă relxantă. Noaptea, Skybar promite o atmosferă animată și se devine gazda ideală pentru petreceri și evenimente, într-un cadru deosebit, sub cerul înstelat. Un lounge bar sofisticat și elegant, cu o bucătărie foarte bună!

Rezervă o masă la SkyBar

Four Seasons Dorobanţi

terasa four seasons dorobanți fotografiata noaptea, amplasata in curtea unei vile mari si frumoase
Terasa Four Seasons Dorobanți a fost recent reamenajată și rezultatul arată foarte bine!

Extrem de bogată în arome, foarte variată şi sănătoasă, bucătăria autentic libaneză este extrem de apreciată și la noi în țară. Iar Four Seasons Dorobanți este unul dintre cele mai bune restaurante cu acest specific din Capitală. Pentru a crea mezze-le tradiţional libaneze, ei folosesc condimente aduse direct din Liban, ulei de măsline, verdeţuri şi legume proaspete, carne fragedă şi peşte proaspăt. O masă tipic libaneză se compune dintr-o varietate de aperitive reci şi calde care se completează cu delicioasa carne de vită, pui sau miel la grătar, binecunoscutul kebab. La Four Seasons Dorobanţi se poate completa cu peşte din Marea Mediterană, Sultan Ibrahim (Barbun) sau Malifa Fish gătite excepţional şi însoţite de sosuri absolut unice!

Iar de curând au redeschis și terasa, după ce a trecut printr-un proces de modernizare, și trebuie să spunem că au făcut o treabă foarte bună! Nouă ne place și vă recomandăm să le faceți și voi o vizită. Restaurantul se află pe Calea Dorobanților nr. 177, la câțiva pași de Piața Dorobanți.

Rezervă o masă la Four Seasons Dorobanţi

Zen Sushi Dorobanţi

terasa sen sushi dorobanți, cu mese pline de oameni, aenajata in stil japonez, cu mese metalice, canapele gri si scaune galbene si gri
La Zen Sushi Dorobanți te poți bucura nu numai de cele mai bune preparate japoneze, dar și de o terasă modernă și frumoasă!

Nu ne-am propus în mod special să te plimbăm prin toate bucătăriile lumii, dar uite că așa ne poartă drumul – drept dovadă că terasele din Dorobanți sunt cât se poate de variate! Așa ajungem de la un restaurant libanez la unul asiatic: Zen Sushi. Este unul dintre cele mai populare și apreciate din oraș la această categorie (motiv pentru care are mai multe locații deschise în București). La ei poți servi de la faimoasele rulouri cu orez învelite în alge nori – makisushi – până la sofisticatele sashimi pregătite migălos din pește crud și din cele mai fine ingrediente, toate preparate chiar sub ochii tăi. Așa că dacă ești fan sushi, this is the place to be!

Terasa e amenajată minimalist în spiritul asiatic, cu mult bun gust, iar atmosfera este foarte plăcută. Îi găsești pe str. George Călinescu nr. 15.

Rezervă o masă la Zen Sushi Dorobanţi

Grano

După 13 ani, Grano are, în sfârșit, o terasă la care să putem lua masa în aer liber!

Povestea Grano a început în 2008, sub forma unui mici băcănii cu produse italiene (brânzeturi, trufe, vinuri etc.),  și a evoluat odată cu deschiderea restaurantului cu același specific. Micuț, dar fooarte cochet, restaurantul vine cu o mulțime de preparate excelente și reușește astfel să se facă remarcat. Se cunoaște că ingredientele sunt de calitate și respectă rețetele italiene tradiționale! Este un loc autentic, care are un ceva al lui, plăcut și familiar.

Anul acesta au deschis și o terasă care arată foarte drăguț! Cu un aer ușor cinematografic, un decor alb-negru înviorat de mobilierul galben, terasa este micuță dar te vei simți imediat bine-venit! Așadar, dacă ai poftă de niște paste delicioase, fie ele spaghete, gnocchi, sau ravioli, noi îți recomandăm cu încredere Grano!

Grano se află pe str. Puţul lui Zamfir nr. 40, între Calea Dorobanți și Calea Floreasca.

Rezervă o masă la Grano

YUKI Japanese Home Dining

terasa yuki japonese home garden cu mese de doua persoane amplasate in curte, si lumini rotunde, in stil japonez
La YUKI găsești mâncare tradițională japoneză șu un decor autentic, care are aerul unei case și grădini tradiționale asiatice.

YUKI Japanese Home Dining are o denumire cât se poate de sugestivă și descriptivă, din care afli în doar câteva cuvinte tot ce trebuie să știi. Că este o „casă” în care oaspeții interesați de bucătăria și cultura japoneză se pot reuni și pot socializa în tihnă. Inclusiv preparate sunt făcute după rețetele pe care, în Japonia, mamele le pregătesc în casă. Meniul este simplu și scurt, așa încât totul să fie cât mai bine făcut, tofu și tăițeii proaspeți sunt preparate chiar la ei în bucătărie, pentru un număr limitat de porții, iar preparatele sunt gândite în funcție de sezon.

Locul în sine este amenajat exact ca o casă tradițional japoneză, spațiul este conceput și decorat ca atare, iar grădina este foarte intimă și elegantă prin simplitatea sa. Chiar e un loc special! Îi găsești tot pe str. Puţul lui Zamfir, la nr. 5.

Rezervă o masă la YUKI Japanese Home Dining

Uptown Restaurant

terasa uptown restaurant, cu mese de lemn si scaune colorate si acoperis tip pergolă
Cu o atmosfera îmbietoare şi discretă, terasa Uptown Restaurant din Dorobanți este foarte romantică!

Uptown este un restaurant cosmopolit şi relaxat unde, de mai mult de 12 ani, clienţii sunt răsfățați cu delicatese culinare şi vinuri alese. Amplasat într-o casă minunată din perioada interbelică, într-o zonă foarte liniştită, în opoziţie evidentă cu agitaţia oraşului, Uptown se află pe str. Rabat nr. 2 (între Bd. Aviatorilor și Piața Dorobanți, imediat lângă Aleea Alexandru). Decorul se încadrează perfect în atmosfera cartierului de viţă veche, cu o terasă foarte spaţioasă, perfectă pentru zilele însorite sau serile romantice, în vreme ce interiorul vilei completează imaginea de eleganţă confortabilă.
Atmosfera îmbietoare şi discretă, aromele gourmet şi decorul amintesc de bistrourile pariziene, făcând din Uptown unul dintre locurile favorite de prânz ale oamenilor de afaceri şi de cine leneşe pentru grupuri de prieteni!

Rezervă o masă la Uptown Restaurant

Pio Bistro

terasa de la pio bistro, imprejmuita cu ghivece cu verdeata, si cladirea restaurantului, cu caramida rosie
Culoare, savoare și creativitate – așa ai putea descrie preparatele de la Pio Bistro. Nouă n eplac foarte tare!

Pio Bistro, de pe str. Puțul lui Zamfir nr. 2, este un bistro urban foarte fresh, care adună la masa tot felul de oameni cool! A fost deschis prin 2017, de un grup de oameni pasionați, cu un interes anume pentru mâncarea bună, ingrediente deosebite, călătorii și tradiții. Ei și-au pus la treabă imaginația și au investit energia în a da acestui loc o atmosferă originală și o bucătărie extrem de inventivă și gustoasă! Gătesc pe cât se poate cu ingrediente de la fermele locale din jurul Bucureștiului, iar preparatele sunt foarte creative, moderne, cu un gust bine echilibat și cu accent pe latura de nutriție sănătoasă. Crede-ne, farfuriile arată foarte, foarte bine!

În mod obișnuit, restaurantul funcționează în clădirea cu etaj și găzduiește la parter o bucătărie deschisă și câteva mese de bar, iar la etaj, într-un decor modern, sunt mese și canapele. Cum spațiile interioare rămân închise deocamdată, poți în schimb sta la masă la terasă – nu este foarte mare, tipică unui bistro, dar e înconjurată de verdeață și e plăcut să iei masa acolo.

Rezervă o masă la Pio Bistro


Descoperă și alte recomandări: