9 restaurante la care poți lua masa acum și în interior

9 septembrie 2020 | Locuri cool

Odată cu venirea primei zile de toamnă, restaurantele au primit undă verde pentru a redeschide spațiile interioare. Și chiar dacă temperaturile se mențin încă ridicate, ne-am gândit că nu strică să știi la ce restaurante poți lua masa acum și în interior!

yoshi sushi restaurant la care poți lua masa în interior, cu mese si saceune din lemn, tapitate in albastru si ros, cu tavan industrial
Foto: Yoshi Sushi & Teppanyaki

E adevărat că vrem să profităm cât mai mult de vremea care este în continuare blândă cu noi și să ne bucurăm cât mai mult de serile la terasă. Însă adevărul e că nu știi niciodată când o ploaie rapidă de vară îți poate da planurile peste cap! Așa că mai bine e să fii pregătit și să alegi un restaurant care le are pe amândouă: și terasă, și mese deschise la interior.

Noi am ales câteva dintre ele, la care ne-am opri oricând să luăm masa și să ne simțim bine!

Restaurante din București care au redeschis spațiile la interior

Zexe Sofia

sala de mese de la restaurant zexe sofia in interior, cu parchet de lemn, tavan cu bolta, mese de lemn, ferestre mari in fundal, cu draperii albastre
Foto: Zexe Sofia

Amplasat într-o frumoasă casă boierească din  zona Dorobanți / Aviatorilor (mai exact pe str. Sofia la nr. 1), la Zexe Sofia te simți ca un mic burghez care a venit să se răsfețe cu cele mai alese bucate boierești! Decorul în sine este foarte rafinat – mobilier elegant, ferestre mari, drapate și accente decorative luxoase, iar locația e perfectă pentru o masă specială sau un eveniment deosebit.

Dulcele stil clasic (vorba poetului) se îmbină de minune cu meniul ales, gândit ca o încercare de restaurare a gastronomiei românești, în care rețetele vechi își găsesc din nou calea în farfuriile oaspeților, sub forma unor preparate memorabile!

Rezervă o masă la Zexe Sofia

Fior di Latte

prim plan cu mese asezate la interior in restaurant fior di latte bucurești, cu fete de masa albe si scaune de lemn natur si ferestre mari in fundal
Foto: Fior di Latte

Cu aerul său mediteranean, cu spațiul luminos și cald, inundat de lumină, Fior di Latte este un restaurant ca o dimineață însorită de weekend! Nouă ne place foarte tare aici! În primul rând pentru că mâncarea este delicioasă – găsești la ei cele mai cele preparate italienești și o înghețată care se înscrie în topul nostru, pe București. În al doilea rând, pentru că atmosfera este foarte plăcută și e o încântare să iei masa aici – fie că stai la terasă, fie că stai la interior.

Un decor cald, pastelat și rafinat, care îți induce starea de bine, sentimentul de confort, de casă primitoare la care să te întorci.

E un loc perfect pentru un brunch târziu sau un prânz de afaceri, dar are farmecul său și la orele de seară. Îi găsești în Bd. Primăverii nr 19-21.

Rezervă o masă la Fior di Latte

Hard Rock Café

intrarea la restaurant hard rock cafe, cu o chitara mare luminoasa la intrare si pergola de lemn pe aleea de beton
Foto: Hard Rock Cafe

Schimbăm placa și trecem de la o „romanță” italiană, la muzica și decorul contemporan. Hard Rock Café este unul dintre cele mai cool locuri din București, unde se țin mereu cele mai tari concerte, unde muzica e bună, oamenii plăcuți, iar mâncarea și băutura sunt alese la fix pentru conceptul pe care l-au adoptat.

Este, de altfel, și unul dintre cele mai spațioase localuri – au și o terasă mare, dar și un spațiu foarte generos la interior (tocmai pentru a punea găzdui petreceri reușite). Așa că dacă ai chef de distracție, sau pur și simplu vrei să încerci bucătăria Tex Mex, dă o fugă până în Herăstrău și fă-le o vizită.

Rezervă o masă la Hard Rock Café

Sardin

restaurantul sardin la interior, cu pereti negri, mese si scaune din lemn, corpuri de iluminat din strachini aramii si pereti decorati cu polonice
Foto: Sardin

Un alt spațiu foarte modern și una dintre cele mai reușite bucătării din București ai să întâlnești și la Sardin. Și ei au redeschis de curând la interior, spre bucuria noastră, căci este unul dintre decorurile nostre preferate pentru a lua masa! Și un spațiu care, zicem noi, suprinde foarte bine estența acestui restaurant. Un decor minimalist, în care căldura lemnului (care guvernează întreaga amenajare) este echilibată de accente moderne (precum culoarea închisă a pereților), dar și de ornamente cu aer tradițional – de la oalele și străchinile transformate în corpuri de iluminat, la polonicele atârnate pe perete, la scaunele care se aseamănă cu niște linguri și furculițe supradimensionate.

De ce spunem că decorul reflectă, într-un fel, bucătăria de la Sardin? Pentru că și aici tradiția se împletește cu modernitatea – rețete clasice italienești, reinterpretate în stil modern; pentru că originalitatea amenajării își găsește corespondență în inventivitatea Chef-ului; pentru că ornamentele unice sunt asemenea ingredientelor folosite – de cea mai bună calitate!

Restaurantul Sardin se află pe Bulevardul Mircea Vodă 39H.

Rezervă o masă la Sardin

La Samuelle

canapele albastre in fata carora stau mese patrare cu dungi colorate iar in fundal un bar cu sticle de bautura la restaurant samuelle în interior
Foto: La Samuelle

Un meniu captivant şi creativ, care te invită la o călătorie culinară în jurul lumii. Reţete internaţionale reinterpretate maiestuos de bucătarul şef Sami Corodianu. O atmosferă primitoare şi confortabilă, a cărei temă de design interior este desprinsă din aventurile marilor exploratori ai lumii sau din peripeţiile personajelor lui Jules Verne. Pe toate acestea le vei regăsi La Samuelle un restaurant frumos și primitor, dar și un loc în care vor fi satisfăcute poftele gastronomice chiar și ale celor mai împătimiţi gurmanzi.

Ai poftă de un City break? La aperitiv te poţi răsfăţa cu un Tokio Shrimp Ceviche. Vrei o aventură? Schimbă registrul de călătorie cu cel de Explorer și savurează în tihnă un „Marco Polo Asian octopus with vegetable cous-cous”. Sunt multe preparate deosebite în meniu, și toate gătite foarte bine. Ai să vezi!

Găsești restaurantul la Piața Charles de Gaulle nr. 3-5.

Rezervă o masă La Samuelle

Yoshi Sushi & Teppanyaki

mese de restaurant, cu scaune cu spatar rotunjit, capitonate, si pereti negri, la yoshi sushi bucuresti
Foto: Yoshi Sushi & Teppanyaki

Yoshi Sushi & Teppanyaki este un restaurant japonez din Floreasca (mai exact pe str. Banu Antonache nr. 40-44), la care vei avea ocazia să mănânci niște preparate asiatice gătite cu mare, mare pricepere de Chef Vova Curnic (care s-a specializat de-a lungul timpului în mâncarea japoneză). Toată vara au primit oaspeții pe terasa restaurantului și i-au încântat cu sushi, tot felul de preparate calde, miso și ramen și câte și mai câte. Iar acum sunt pregătiți pentru venirea toamnei și poți lua masa la interior.

Ne place pentru că spațiul este modern și arată foarte bine! Păstrează ceva din minimalismul și rigoarea decorurilor asiatice, adaugă un plus de modernism prin accentele industriale, iar atenția pentru detalii respectă acceași filozofie după care se construiește bucătăria japoneză – atenție la așezarea elementelor după forme și culori, dar și la cele mai mici detalii!

Rezervă o masă la Yoshi Sushi & Teppanyaki

YUKI Japanese Home Dining

o masa cu doua scaune in fata unui dulap cu rafturi mici si multe, din lemn, la restaurant japonez Yuki
Foto: YUKI Japanese Home Dining

Rămânem în zona asitică dar de data aceasta trecem la un decor tradițional japonez și îți recomandăm să faci o vizită restaurantului YUKI Japanese Home Dining. Este un restaurant micuț și intim, o afacere de familie, un loc în care te simți ca și cum ai fi în vizită într-o casă din Japonia. Tot spațiul este decorat respectând îndeaproape stilul tradițional. De altfel, proprietarul este japonez, iar acest lucru și-a spus cuvântul, pentru că a știut exact ce „rețetă” să aplice pentru a da originalitate restaurantului.

Pornind de la același principiu, și meniul este unul autentic, simplu și scurt. Și pregătit cu multă atenție – spre exemplu, tofu și tăițeii se pregătesc în casă, proaspete. Iar preparatele se aleg în funcție de sezon, tot din același considerent, al prospețimii.

Per total, o experiență inedită, deosebită, pe care merită să o încerci! Îi găsești aproape de Piața Dorobanți, pe str. Puțul lui Zamfir nr.5.

Rezervă o masă la YUKI Japanese Home Dining

DaBeef Meat and Eat

rand de mese din lemn, cu pahare si vesela, in restaurant dabeef, cu pereti negri si tavan cu ornamente din lemn
Foto: DaBeef Meat and Eat

DaBeef este un steakhouse care face parte din același grup cu restaurantele Osho și Orotoro, și unul dintre localurile de gen bine cunoscute în București. Maestru de „ceremonii” (a se înțelege executive chef) este Iosif Ștefănescu, unul din marii bucătari ai României, care îl are alături pe chef Daniel Andrieș. Ei reușesc să ne prepare unele dintre cele mai bune steak-uri, dar și burgeri foarte gustoși și alte preparate de genul „street food”.

Localul arată foarte bine și se înscrie cumva în ideea pe care o ai în minte când spui steakhouse – au folosit foarte mult lemnul (atât în amenajare, cât și pentru mobilier), iar spațiul este „pictat” în nuanțe închise, așa încât atmosfera rezultată este una caldă, intimă, un melanj între rustic și eleganță.

Îi găsești pe Calea Floreasca nr. 111-113.

Rezervă o masă la DaBeef Meat and Eat

Red Angus Steakhouse

imagine de ansamblu din restaurant red angus steakhpuse la interior, cu pereti din stinghii de lemn, podea de lemn, mese de lemn, scaune cu rosu, si o masa rotunda
Foto: Red Angus Steakhouse

Rămânem în aceeași zonă, a steakhouse-urilor, însă de data aceasta venim în centrul Bucureștiului, la Red Angus Steakhouse (aflat în imediata vecinătate a Palatului Voievodal Curtea Veche, pe Str. Franceză nr. 56).

Proprietarul restaurantului a vrut să-și ia timp şi să înveţe cultura „steakhouse-ului” american adevărat, iar 2 ani de zile a umblat prin toată lumea pentru a-și defini mai bine acest concept. Când lucrurile au început să prindă contur, a apelat la serviciile unor profesionişti în domeniul „steakhouse”. Până și conceptul de design a fost creat de o firmă de arhitectură din SUA, iar mobila a fost adusă din diferite părţi ale lumii. Rezultatul arată grozav – un local liniştit, cu un design excepțional și o atmosferă foarte primitoare.

Cât despre meniu, este scurt, bazat pe friptura de vită (carnea a fost și ea aleasă după zeci de kilograme de carne adusă din întreaga lume pentru teste), alături de alte câteva preparate, precum cotlete de miel, coaste de porc, pui Cajun, somon etc, și o selecție foarte bună de vinuri.

Rezervă o masă la Red Angus Steakhouse


Descoperă și alte recomandări: