Restaurante la care mănânci un grill bun în București

18 iunie 2020 | Locuri cool

Când e vorba de o ieșire în natură, e clar că trebuie musai să se lase și c-un grătar! Însă dacă n-ai cum să evadezi din oraș, iar pofta e mare, îți recomandăm noi câteva restaurante la care găsești un grill bun în București!

carne pe gratar in flacari la restaurante grill București

Noi, românii, suntem mari amatori de grătar! Și în teorie pare simplu… ce mare filozofie să aprinzi focul, să încingi grătarul și să trântești câteva bucăți de carne acolo?! Doar că în paractică nu-i chiar așa! Trebuie să știi cât să ții carnea pe foc atât cât să nu se ardă, dar să fie și suculentă. Cât de des să o întorci de pe o parte pe alta… Să știi cum să o asezonezi, ca să nu iasă fadă. Sau ce tip de lemn să folosești, așa încât să dea cărnii mai multă aromă. E și asta o artă! Dacă vrei să te bucuri de un grill perfect, poți lăsa oricând prepararea pe mâna adevăraților „connoisseuri”!

Cele mai bune restaurante grill din București

Revenind, dacă ai poftă de un grătar bun dar fie n-ai unde să ți-l faci singur, fie pur și simplu vrei să scapi de toată bătaia de cap, mergi la restaurant și gata! Îți spunem noi unde găsești un barbecue bun de te lingi pe degete!

The Grill

canre la gratar, in farfurie neagra, cu rosii, la restaurant the grill din București
Vrăbioară de vită din Argentina, maturată în unt, de la The Grill. Carnea vine din Pampa Húmeda, necongelată, drumul ei „din fermă-n farfurie” fiind prin import direct, atent urmărit.

The Grill. Și cum asta am spus tot ce era de zis! Bine, bine, detaliem! Dar sigur ai prins deja ideea: The Grill este un restaurant în care grătarul e la rang de cinste. Dani Oțil și Damian Marian (care are o experiență gastronomică de peste 20 de ani) au decis să-și deschidă împreună un restaurant, cu specific sud-american fusion. Și au vrut inclusiv un grătar ca cele argentiniene, pe care le văzusere ei într-o vacanță. Așa se face că grătarele parilla sunt originale din Argentina – sunt deosebite prin faptul că bucătarul poate controla constant atât temperatura cărbunilor, cât și pe a alimentelor gătite. Bucătăria și grillul sunt la vedere, la fel și cuptorul cu lemne.

Dacă ar fi să-ți recomandăm ceva din meniu, pe primul loc ar fi carnea de vită, evident (au atât vită românească, cât și Argentiniană). Dar să știi că și peștele la grătar e foarte, foarte gustos – mai ales steak-ul de spadă la grill! Îi găsești în zona de nord a Capitalei, pe Aron Cotruș 20 (în incinta Le Club).

Rezervă o masă la The Grill

Sardin

fructe de mare si calamar la grătar la restaurant Sardin, unul din restuarante grill București
La Sardin folosesc numai ingrediente de origine controlată, produse tradiționale autentice, pește și fructe de mare sălbatice, de captură.

La Sardin te trimitem să încerci fructele lor de mare la grătar. Trebuie să le guști neapărat – sunt excelente!!! Restaurantul este unul cu specific mediteranean, așa că dacă mergi la ei cu așteptări ridicate în ceea ce privește bucătăria italiană, să știi că nu te vor dezamăgi. Nu doar că au un bucătar foarte talentat, dar și ingredientele pe care le folosesc sunt de o calitate superioară, de origine controlată, multe din produse fiind tradiționale, autentice. Cât privește peștele și fructele de mare, se aprovizionează în funcție de sezonalitate cu pește sălbatic, de captură. Că vrei caracatiță, că vrei creveți, calamari sau sardine, toate la grătar, atunci restaurantul din Bd. Mircea Vodă 39H e destinația ta!

Rezervă o masă la Sardin

Stadio

coaste de porc grill cu sos si cartofi prajiti in galetusa, la stadio, unul din restaurante grill bucurești
Chef István Deak este cel care „semnează” meniul de la Stadio, iar selecția mare de vinuri și prosecco vin să completeze acest meniu cosmopolit.

La Stadio mergem ori de câte ori avem poftă de o porție de coaste de porc din Raiul Gusturilor! Afumate, cu o porție zdravănă de cartofi prăjiți lângă (și nu din ăia congelați, din ăia proapeți și crocanți!) și un sos pe care numai ei știu cum îl fac, coastele astea te vor face să ronțăi la ele până nu mai poți și tot n-ai să vrei să te oprești până la ultima bucățică! Ribs are not your thing? Nu-i nimic, că au mai multe preparate la grătar – de exemplu un somon crocant, pătruns exact cât trebuie ca să-ți succească mințile, mușchi de vită, ceafă de porc, pui și creveți, ba chiar și brânză Halloumi la grill ori Adana Kebab după o rețetă turcească clasică!

Rezervă o masă la Stadio Park / Stadio Unirii / Stadio Union

Taverna Sârbului

platou de mix frill pe suport metalic, la restaurant taverna sarbului
Bucătăria sârbească este, poate, una dintre cele mai bogate gastronomii din jumătatea răsăriteană a Europei, având pentru fiecare mesean un fel de mâncare să-i fie pe plac, mai dulce ori mai picant, dar mereu savuros!

Se zice că o farfurie cu mâncare face, uneori, cât o călătorie. Iar o masă la Taverna Sârbului poate echivala cu o excursie – gustoasă – chiar în inima Serbiei. Dacă nu ai ajuns încă prin Alpii Dinarici sau pe valea Moravei, dacă nu ai văzut Belgradul ori Voivodina, ori dacă ai trecut Dunărea numai cu privirea, la Cazane, o porție zdravăn dePleșcavița te va duce în toate locurile acestea minunate. Ce e Pleșcavița? Un preparat tradițional sârbesc, din carne de vită tocată, seu de vită, sare și boia, făcută pe grătar. E foarte bună! În meniul restaurantului găsești o secțiune întreagă de preparate la grătar – de la platouri mix grill (vezi că proțiile sunt mari, gândite pentru a fi împărțite între prieteni), la cotlete și mușchi BBQ, cârnați de tot felul, mici, pui și vită delicioasă. Problema va fi… la care să te oprești?

În București, găsești restaurantul la Piața Presei Libere (pe str. Tipografilor nr. 31), dar poți rezerva o masă și la Taverna Sârbului Brașov sau Sinaia.

Rezervă o masă la Taverna Sârbului

Berăria Centrală

cuptor cu lemne grill si multe preparate din carne si legume pe gratas la restaurant Beraăria Cenntrală
La Berăria Centrală, grătarul e mereu încins! Trebuie doar să alegi ce tip de grill vrei.

Un grătar bun, merge cu o bere bună, dom’le, cum altfel?! Și la Berăria Centrală ai parte de amândouă! Terasa de pe Nerva Traian (colț cu Bd. Octavian Goga) este unul din locurile populare din București, recunoscute pentru barbecue, steak-uri, dar și tot felul de preparate pescărești. La ei mergi când ai poftă de un american BBQ în adevăratul sens al cuvântului! Au pește la grătar, fructe de mare la grătar (calamarul și caractița sunt foarte bune!), pui la grătar, vită la grătar, porc… ba și legumele sunt la grătar! Știm că te-a scos din minți repetiția, dar voiam să accentuăm că găsești cam tot ce vrei… la grătar! Și încă un argument: terasa este spațioasă și foarte prietenoasă!

Rezervă o masă la Berăria Centrală

Curtea Berarilor

ospatar cu farfurie cu mici, cartofi prajiti si muraturi, la restaurant Curtea Berarilor
Pe cât de felurite sunt tipurile de bere de la Curtea Berarilor, pe atât de variate sunt și preparateșe tip grill!

Și tot din capitolul berării unde mănânci un grill gustos, îți recomandăm și Curtea Berarilor. Dacă Centrul Vechi este locul ideal pentru tine atunci când vrei să ieși în oraș, fă-ți un bine și organizează o ieșire și la restaurantul de care ți-am zis. Numai ai grijă să rezervi masă înainte, pentru că e mereu plin de oameni. De ce are așa succes? În primul rând pentru că atmosfera e foarte mișto și relaxată, e un loc în care să stai de vorbă cu prietenii până uiți să te mai uiți la ceas. Pentru că au o bere grozavă – la draft, la sticlă, la metru, pasteurizată, nepasteurizată, brună, blondă, ba chiar și „de specialitate”! Și pentru că la berea asta îți aduc niște preparate la grill care reușesc cu brio să nu se lase cu nimic mai prejos decât „lichidele”, ca și gust. Așa că ia-ți niște mici serioși, sau un platou cu de toate, mănâncă ca un boier și pune veselia la cale!

Îi găsești pe Șelari, nr. 9-11.

Rezervă o masă la Curtea Berarilor

Mahalaua Cărămidarilor

mici pe grătar la Mahalaua Cărămidorilor, unul din restaurante grill București
La terasa din Mahala te simți întrocmai ca într-o grădină și găsești niște mici excelenți!

Dacă ești pe-aproape de Parcul Tineretului, îți recomandăm Mahalaua Cărămidarilor. La terasa din Mahala te simți întrocmai ca într-o grădină – e un sentiment cum nu se poate de plăcut, mai ales într-o zi de vară, cu o băutură rece în față și nimic altceva de făcut, decât să încerci cât mai multe preparate din meniu. Iar dacă vine ploaia (că tot ne-a dat bătăi de cap zilele astea), să știi că au și o terasă acoperită sub care te poți adăposti.

Revenind la grătare, că asta ne „doare”, îți recomandăm micii, mușchiul de vită la grătar (cu sos de piper verde sau sos gorgonzola), dar mai ales pastrama de berbecuț, cu mămăligă și mujdei, așa cum ne place nouă, românilor!

Rezervă o masă la Mahalaua Cărămidarilor

Green Garlic

close up cu o bucata de carne cu rozmarin pe gratar, la restauranul green garlic din bucurești
La Green Garlic te simţi în largul tău, ca în familie, în timp ce deguşti mâncăruri pe alese, servite de personalul amabil și prompt.

Revenim de unde am plecat cu recomandările, adică în zona de nord a Bucureștiului. De data aceasta, pe str. Erou Iancu Nicolae, la nr 160, chiar în apropiere de Grădina Zoologică. Aici găsești restaurantul Green Garlic (nouă ne place tare denumirea!), o afacere de familie, construită cu răbdare şi migală, din pasiune pentru mâncare. Au o terasă foarte intimă, cu un farmec aparte, unde poţi savura un berbecuţ la proţap (specialitatea casei) dar și orice alt preparat la grătar care-ți este pe plac. De ales, ai de unde alege! Și folosesc numai produse proaspete, ca să te bucuri pe deplin de frăgezimea unei fripturi suculente. Nouă ne-a plăcut cotletul de berbecuț și antricotul de vită braziliană, dar am zis că data viitoare încercăm și un „Coquelet De Bretagne”, că tare mai sună… fancy!

Rezervă o masă la Green Garlic

 Acestea fiind zise, fă-ți o rezervare on-line prin Restograf la restaurantul care te atrage mai mult! Îți ia doar câteva secunde – alegi ziua, ora și numărul de persoane, click și gata! Primești confirmare pe loc. Nu uita să lași un review după aceea și să-ți împărtășești experiența. Le va fi și altora de ajutor!


Descoperă și alte recomandări: